Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kaurapuuro paholaisesta!

Vierailija
05.11.2014 |

Olen syönyt kaurapuuroa likimain 50 vuotta. Viime aikoina olen huomannut nipistelyä maksan kohdalla ja syy siihen saattaa olla puuroni mauste, nimittäin kaneli. Kaneli kun kuulemma sisältää kumariinia, mikä on maksamyrkyllinen. Olen aivan peloissani tästä, kuolenko nyt, kun olen syönyt liikaa kanelia yli 50 vuotta?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
05.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No höh, kaneli hän se sitten on syypää ei kaurapuuro. 

Vierailija
2/6 |
05.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei, sun otsikossa on virhe, nyt tänne hyökkää laumallinen karppaajia yläpeukuttamaan.

"Suomessa ja muualla Euroopassa myytävä kaneli on pääasiassa ns. kassiakanelia (Cinnamomum cassia, Cinnamomum aromaticum tai Cinnamomum burmannii), joka sisältää kumariinia tavallisimmin 2-3 mg/g. Harvinaisemmassa ja kalliimmassa ceyloninkanelissa(Cinnamomum zeylanicum) kumariinipitoisuudet ovat huomattavasti pienempiä.

 

Kumariini on maksalle myrkyllinen aine (maksatoksinen). Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on vuonna 2004 antanut sille siedettävän päiväsaannin rajaksi 0,1 mg ruumiin painokiloa kohden vuorokaudessa (eli 50 kiloisella ihmisellä 5 mg kumariinia ≈ 1 tl kanelia)."

Eli ole nyt hetki ilman kanelia, tai jos et kokonaan voi olla ilman, vaihda tuohon ceyloninkaneliin. Esim. Ruohonjuuresta saa: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/ceyloninkaneli-jauhettu/FOODIN-6430051821592/dp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
05.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

"

Kanelin kumariini

Kumariini on aromaattinen yhdiste, jota esiintyy luonnossa monissa kasveissa. Elintarvikkeissa sen pääasiallinen lähde on kaneli, huomattavasti pienempiä määriä on muun muassa mustikassa, vihreässä teessä ja sikurissa. Suomessa ja muualla Euroopassa myytävä kaneli on pääasiassa ns. kassiakanelia (Cinnamomum cassia, Cinnamomum aromaticum tai Cinnamomum burmannii), joka sisältää kumariinia tavallisimmin 2-3 mg/g. Harvinaisemmassa ja kalliimmassa ceyloninkanelissa(Cinnamomum zeylanicum) kumariinipitoisuudet ovat huomattavasti pienempiä.

Kumariini on maksalle myrkyllinen aine (maksatoksinen). Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on vuonna 2004 antanut sille siedettävän päiväsaannin rajaksi 0,1 mg ruumiin painokiloa kohden vuorokaudessa (eli 50 kiloisella ihmisellä 5 mg kumariinia ≈ 1 tl kanelia). Vuonna 2008 EFSA päivitti arviotaan ja totesi, että turvallisuuden kannalta ei ole huolestuttavaa, vaikka kumariinin saanti olisi yhden tai kahden viikon ajan 0,3 mg ruumiin painokiloa kohden vuorokaudessa.

Kanelin säännöllinen käyttö ei ole suositeltavaa. Erityisesti pienten lasten ei pitäisi nauttia useita kanelia sisältäviä tuotteita päivittäin."

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden+luontaiset+myrkyt/kanelin+kumariini/

Jos nyt et desikaupalla ole käyttänyt, niin tuskin tuo on kuolemaksi on.

Vierailija
4/6 |
05.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa ceyloninkanelissa on huomattavasti vähemmän kumariinia kuin "normaalissa".

Normaali = 2 700 – 3 540 mg/kg
Ceylonin = 10,4 – 26,1 mg/kg.

(Lähde: Eviran labratestit, 14 näytettä)

Vierailija
5/6 |
05.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuolleisuus pyrkii olemaan ihmislajissa 100%.

Vierailija
6/6 |
05.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä mieluummin keitän puuroni hiutaleista kuin paholaisesta. Tulee ihan varmasti paremman makuista.

Harvoin tosin jaksan keittää puuroa, vaan syön hiutaleet sellaisenaan mehukeiton kanssa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi viisi