Miten valmistatte kasvissosekeiton
En ole ennen valmistanut ja vinkkejä kaivataan! Tarkoituksena valmistaa isompi määrä, jotta riittäisi usemmaksi päiväksi.
Ostin 8 jauhoista perunaa, ison bataatin, kaksi sipulia ja 2,5dl kolmen juuston kermaa, lisäksi kaapista löytyy porkkanoita joita myös laitan. Kuinka paljon vettä sekaan kuuluu laittaa Ja tarvitaanko vielä jotain mausteiden lisäksi?
Kiitos :)
Kommentit (6)
[quote author="Vierailija" time="26.06.2014 klo 15:48"]
Mausteeksi voi laittaa omien makumieltymysten mukaan mitä kaapista löytyy, itse laitan yleensä pari hyvälaatuista kasvisliemikuutiota.
[/quote]
Sori, luin huolimattomasti. Kasvisten, kerman ja mausteiden lisäksi ei tarvita muuta.
Mä laitan porkkanaa, purjoa, juuriselleriä, lanttua ja palsternakkaa. Kuorin ja pilkon, keitän kypsiksi, kaadan liiat vedet pois ja soseutan. Pöytään sitten tarjolle creme fraichea, jota voi halukkaat laittaa sekaan. Yleensä leivon sämpylöitä sosekeiton kanssa. Näin siis minä teen, mutta nuo sun ainekset varmaan ihan ok myös, tosin kerman jättäisin pois. Vettä laitetaan sen verran että kasvikset peittyvät ja ylimääräinen kaadetaan pois. Kaada johonkin astiaan, josta voit sitten lisäillä sitä takaisin keiton sekaan jos huomaat soseuttamisen jälkeen että onkin liian tynkkyä.
Kerman tilalla käytän itse koskenlaskijaa tms. sulatejuustoa.
Hyvää tulee.
Aloittajan keittoainekset kuulostavat hyviltä. Minä laitan myös yhden tai kaksi kasvisliemikuutiota mukaan.
Myös linsseistä tulee hyvä keitto. Mukaan olen laittanut myös keittojuureksia ja tietty ruokakermaa ja noita kasvisliemikuutioita. Siihen mausteiksi kurkumaa ja basilikaa. Kurkumaa ei tosin voi laittaa kovin paljon, koska ainakin minun mielestäni se tekee mausta kitkerän. Mutta kurkumalla saa keittoon hienon keltaisen värin. Joskus olen tehnyt keiton linsseistä ja omenista. Hyvää sekin.
Pilkon kasvikset/juurekset ja heivaan kattilaan ja freesaan hetken öljyssä. Päälle vettä niin että kasvikset peittyy ja sekaan kasvislientä vaikka kuution muodossa. Keitän kypsäksi ja soseutan. Jos tuntuu että vettä on liikaa kaadan hieman talteen ennen sosutusta. Maustan suolalla, valkopippurilla, chilijauheella ja yrttimausteella. Mausteet vaihtelee. Kattila takaisin liedelle ja sekaan hyvää sulatejuustoa. Siinä saa sit juusto sulaa keittoon miedolla lämmöllä.
Tää on meillä yleensä sellainen pyttipannukeitto johon menee kaikki hieman nahistuneet juurekset ja vihannekset.
Vettä niin paljon, että kasvikset peittyy (mitä vähemmän vettä siinä vaiheessa kun soseutat kasvikset, sen paksumpaa keittoa).
Mausteeksi voi laittaa omien makumieltymysten mukaan mitä kaapista löytyy, itse laitan yleensä pari hyvälaatuista kasvisliemikuutiota.