Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keliakot/vilja-allergiset, leipäkoneesta

Vierailija
13.04.2014 |

Kannattaako hankkia vilja-allergiselle pojalle leipäkone? Onko siitä hyötyä. Ptiäisi olla opiskelevalla parikymppiselle sellainen mikä paistaa? Itsellään ei ole varaa ostaa, mutta voisin sen verran tukea. Mikä merkki oilsi hyvä? Saa toki vastata nekin, jotka tekevät tavallista leipää, mutta se lienee vähän erilaista tehdä. 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
13.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuota... Miksi sitä leipää pitää syödä? Itse olen vilja-allergikko ja olen luopunut leivän korvikkeista kokonaan, paljon ravitsevampaa ruokaa saa muista lähteistä. Ja jos ihan välttämättä haluaa leipää syödä, niin esim. mantelijauhoista syntyy sämpylöitä hetkessä ilman mitään koneita, arviolta 5 min taikinan tekoon ja hiukan pidempään uunissa.

Vierailija
2/3 |
13.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No on muitakin allergioita, mitkä rajoittavat ruokavaliota aika paljon. Ei tuo mantelikaan sovi. Jotain pitää syödä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
13.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikissa leipäkoneissa ei ole kunnon ohjelmaa gluteenittomalle leivälle.

Tutustu tarkkaan ensin koneeseen!!!

Gluuteeniton leipä ei tarvitse kahta kohotusta, mutta vaatii paljon enemmän vaivaamista kuin tavallinen taikina. Jos leipäkoneessa on gluteeniton ohjelma, se ei takaa kunnon leipää. Parempi olisi olla ohjelma, jonka saa itse määritellä. Vaivaus, nostatus ja paistoaika (lyhyempi kuin tavallisessa leivässä)

Toisaalta kaikkein tärkeintä on löytää super hyvä ohje taikinalle, se onkin sitten jo  "tiedettä"..

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän yhdeksän