Lempikahvinne ja kahvisuosituksia
Onko teillä joku erityinen suosikkikahvi tai kahvin valmistustapa? Itse en pidä ollenkaan suodatinkahvista, mutta aeropressillä ja pressopannulla tehty laadukas kahvi on yllätyksekseni paljastunut superhyväksi. En aiemmin ymmärtänyt, miten joku voi tykätä kahvista, varsinkaan mustana, mutta nyt kun olen päässyt laadukkaiden vastapaahdettujen ja vastajauhettujen kahvien makuun, ymmärrän täysin ja nykyisin juonkin kahvini mieluiten mustana -hyvän kahvin maku menee vain pilalle jos siihen lisää jotain.
Nuo laadukkaammat kahvit myös toimivat selkeästi paremmin kuin markettien halpakahvit, joten erityisesti jos juo kahvia vain harvoin (esim. boostaamaan suorituskykyä), niin suosittelen ehdottomasti panostamaan laatuun.
Yksi omista kahvisuosikeistani on Brasilian Yellow Bourbon ja myös Sumatra Mandheling oli oikein hyvä, joskin varsin tuhti. Kertokaa omia suosikkejanne!
Kommentit (7)
Jauhan Arvid Nordqvistin muistaakseni punaisessa pussissa olevat tummapaahtoiset pavut ja keitän siitä kahvit. Pelkään, että paluuta takaisin arkeen ei ole kahvimyllyn myötä.
En muista merkkiä, mutta siinnä on seepran kuva. Saa valmiiksi jauhettuna ja papuina. Hieman suklainen maku. Ei uppoa aamulla mutta iltapäivä kahvina mainiota :)
Lempikahvini on S-kaupan Kulta Katriina ja toinen Rainbow Cappucino, yleensä Cappucino maistuu.
[quote author="Vierailija" time="07.01.2014 klo 11:49"]
Jauhan Arvid Nordqvistin muistaakseni punaisessa pussissa olevat tummapaahtoiset pavut ja keitän siitä kahvit. Pelkään, että paluuta takaisin arkeen ei ole kahvimyllyn myötä.
[/quote]
Sama täällä, kahvimylly aiheutti riippuvuuden. Voi pitää auki useamman paketin ilman että kahvi väljehtyy niin kuin valmiiksi jauhettu. Juuri nyt hörpin etiopialaista Hararia.
Turun kahvipaahtimon India-kahvi oli ennen lempparini. Nyt sennimistä ei enää ole, mutta heidän kahveistaan tykkään eniten, normaalisti en kahvia juo.
Ostan heidän paahtamiaan papuja ja jauhan niistä itse kahvin, jos sitä haluan juoda.
http://www.turunkahvipaahtimo.fi/kahvit
Mies pitää eniten hampurilaisen Eilles-firman sinisestä kahvista, ihan peruskahvinkoneella keittelee.
Kunhan on tummaa ja ruotsalaista niin silloin on yleensä myös maku, pehmeys, hapottomuus, pyöreys ja muut asiat kunnossa.
Kenya AA on hyvää, samoin mainitsemasi Brazilian Yellow Bourbon. Myös Etiopiasta tulee hienoja laatuja. Kaikkia saa myös Suomessa taitavasti paahdettuina tummuudella 3-4.