Keski-Euroopan palstailijat! Mitä sikäläistä herkkua on joulupöydässänne?
Kommentit (8)
Miten yhdistäminen suomalsiin perinteisiin onnistuu? (oletan, että teillä on jotain suomalaisia elementtejä mukana)
Mikä on liharuokana teillä?
ap
hanhenmaksaa, sammakonreisiä, sampanjaa. Serranokinkkua (ei ranskalainen tapa tietenkään, miehen veli asuu Espanjassa ja tuo sieltä aina jouluksi Serranoa.) Ei suomalaisia jouluruokia.
Syöttekö hanhenmaksaa siis alkupalana?
Miten yhdistäminen suomalsiin perinteisiin onnistuu? (oletan, että teillä on jotain suomalaisia elementtejä mukana) Mikä on liharuokana teillä? ap
Sehän sopii aivan loistavasti. Onhan suomalaisessa joulupöydässä maksapateeta ja maksalaatikkoa ollut iät ajat, ei hanhenmaksa eroa muusta maksapasteijasta millään tavalla.
Pääruokana meillä on kinkkua.
Minun mielestä täällä Saksassa ei ole kunnon jouluruokia, koska paikallisetkaan eivät niin jouluun "panosta" kuin Suomessa. Ehkä hanhi (=pahaa) ym. voi sellaiseksi laskea.
Kunnon kinkku, riisipuuro ja sekahedelmäkiisseli joulun tekee.
foie gras'ta ja sipulihilloketta ja jälkiruokana jouluhalko.
onko teillä resepti suunnilleen tuo vai onko siinä jotain paikallista lisämakua, maustetta tms?
Alkoi kiinnostaa tuo sipulihilloke,
foie gras'ta ja sipulihilloketta ja jälkiruokana jouluhalko.
onko teillä resepti suunnilleen tuo vai onko siinä jotain paikallista lisämakua, maustetta tms? <a href="http://www.ruokala.net/reseptit/selaa/2046" alt="http://www.ruokala.net/reseptit/selaa/2046">http://www.ruokala.net/reseptit/selaa/2046</a>
me ostetaan se hilloke valmiina, mutta tuo resepti kuulostaa kyllä hyvin paljon sellaiselta mitä me syödään Belgiassa. Sopii erinomaisesti myös juustojen kanssa, ja esimerkiksi racleten seuralaiseksi.
foie gras'ta ja sipulihilloketta ja jälkiruokana jouluhalko.