Voinko kuoria perunat valmiiksi jo tänään illalla kattilaan?
Yritän säästää aikaa ja esivalmistellla mahdollisimman paljon ennen huomista. Voinko siis kuoria puikulaperunat kattilaan ja jättää kylmään veteen jo tänään?
Kommentit (9)
Laitat suoraan kylmään veteen ja astia yön yli myös viileään
Näin muistelin joskus nähneeni tehtävän
ihan yleisesti seuraavan päivän perunat jo edellisenä iltapäivällä. Tosiaankin tärkeää on peittää perunat kokonaan kylmällä vedellä, niin ne eivät muutu harmaiksi.
Se on ihan yleinen tapa että perunat kuoritaan kylmään veteen ja säilytys myös kylmään.
Itse tosin en kuori perunoita koskaan omaan käyttöön valmiiksi, paitsi perunamuusiin ja juhlapöytään.
Vierailija kirjoitti:
Liukeneeko kaikki vitamiinit?
Kyllä ne varmaan tässä kahdeksassa vuodessa ovat jo liuenneet...
Nyrkkisääntönä sanoisin että jos tarjoat ruokaa juhlavieraille, niin älä yritä tehdä mitään eritavalla kuin normaalisti, sillä epäonnistumisen riski kasvaa. Tee edes koe keitto noilla edellispäivänä kuorituilla potuilla, ettei tule sitten juhla-ateriaan yllätystä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liukeneeko kaikki vitamiinit?
Kyllä ne varmaan tässä kahdeksassa vuodessa ovat jo liuenneet...
Suolaa veteen, niin ei liukene vitamiinit veteen. Tosin juhlaruuan terveellisyys on täysin sivuseikka.
perunat muuttuu nopeasti harmaiksi sen jälkeen kun ne on kuorittu. en tiedä auttaako siiihen joku kikka.