Onko rypsiöljy aina noin pahaa, vai
onko meillä jotenkin viallinen pullo? Ollaan aiemmin käytetty vain oliiviöljyä, mut nyt ostin joku aika sitten virgin-rypsiöljyä kun sen pitäs olla niin terveellistä. Se haisee paistettaessa kamalalta, ja nyt tehtiin kakku jonka ohjeissa oli lisätä 1dl rypsiöljyä. Ihan kauheelta rypsiöljyltä maistuu koko suklaakakku!!
Vai pitäskö tohon makuun ja hajuun vaan totutella?
Kommentit (23)
rypsi ja rapsiöljyt ovat myrkyllisiä. Käytä oliivi, kookos tai voita. äläkä sekoita kookos palmuun koska palmu pahempi kuin rypsi. mitä rypsi saattaa aiheuttaa on diabetes. Lue vaikkapa heikkilän kirjat
Haju on ällö, aivan sama ällö haju, kuin lähistön rypsipelloilta syksyllä tuleva. No, yritän käyttää tuon loppuun, mutta sitten ostan taas oliiviöljyä.
se voimakkaan makuista, meillä käytetään sen vuoksi mieluummin kylmäpuristettua oliiviöljyä. Jos ohjeessa ei erikseen lukenut virgin tms. niin en suosittelisi kokeilemaan leivontaan.
Roskiin lensi meillä pilattuaan kaikki ruuat, johon sitä käytettiin. Ei-kylmäpuristettu on mietoa maultaan, onko se sitten terveellistä, mene ja tiedä. Itse luotan oliiviöljyn terveellisyyteen, sillä on sentään tehty ihmiskokeita muutama tuhat vuotta.
Joskus epäilen tässä salaliittoa: koska oliivi ei kasva Suomessa mutta rypsi kasvaa, niin rypsi on sitten terveellistä ( ja elintarviketeollisuuden etujen mukaista).
rypsi ja rapsiöljyt ovat myrkyllisiä. Käytä oliivi, kookos tai voita. äläkä sekoita kookos palmuun koska palmu pahempi kuin rypsi. mitä rypsi saattaa aiheuttaa on diabetes. Lue vaikkapa heikkilän kirjat
huuhaa-heikkilää en lue, kiitos vaan :) Palaan sitten oliiviöljyyn, koska se on hyvää.
Ja kiitos sille vastaajalle joka tiesi että se pahuus tulee siitä neitsyydestä. t. ap
koska siteraa suomenkielelle mitä maailmassa tutkimukset ovat osoittaneet. Rypsiä käytetään suomessa laajasti koska suomessa tuetaan rypsinviljeliötä ja jokuhan pitäisi sen loppupelissä käytää ja maksaa. Taas suomalaisia ns kusestettiin kunnolla ja pienet lapset kärsivät sokeritaudista turhaan.
rypsi ja rapsiöljyt ovat myrkyllisiä. Käytä oliivi, kookos tai voita. äläkä sekoita kookos palmuun koska palmu pahempi kuin rypsi. mitä rypsi saattaa aiheuttaa on diabetes. Lue vaikkapa heikkilän kirjat
oliiviöljyä, ei rypsiä.
Kylmäpuristettua luomurypsiöljyä minäkin erehdyin ostamaan, mutta maku tosiaan on suunnilleen sama kuin leikatun nurmikon haju, tai jos esim. erehtyy maistamaan apilanlehtiä. Yäk, jäi viimeiseksi kerraksi, jatkossa auringonkukkaöljyä tai oliiviöljyä.
Rypsiöljy ei ole ihmisravintoa, uskokaa nyt vaan se jo.
Älkää hyvät ihmiset uskoko Antti Heikkilää. Hän on rahanahne puoskari joka on saanut jo paljon pahaa aikaan. Perehtykää asioihin kunnolla!
Rypsi ei aiheuta diabetesta. Mä niin toivon, että seuraava sukupolvi jo osaisi käyttää nettiä järkevästi. Meihin vähän vanhempiin kaikki menee läpi mitä joku on keksinyt nettiin kirjoittaa, ei minkäänlaista lähdekritiikkiä... Jos rypsiöljyn olisi LUOTETTAVISSA tutkimuksissa osoitettu aiheuttavan diabetesta, niin sitä ei suositeltaisi käytettävän, ainakaan lapsille. Ei tässä ole mitään salaliittoja sun muuta takana. Olette olevinaan niin kriittisiä ns. virallisia tahoja kohtaan, mutta miksei joku Heikkilän kaltainen aggressiivisesti kirjoitteleva sekopää herätä teissä mitään epäilyksiä?
Rypsiöljy ei ole ihmisravintoa vaan sitä tuotetaan Suomessa vain sen takia, että se on halpaa ja rypsi sattuu kasvamaan täällä vähällä vaivalla. Ihan omaan kokemukseen perustuen olen huomannut voivani paljon paremmin kun jätin rypsiöljyn ruokavaliosta pois ja korvasin sen auringonkukkaöljyllä. Epäilemättä oliiviiöljy olisi sitäkin parempaa ja siihen siirryn seuraavaksi.
Toki ne kaikkein teollisimmat ja puhdistetuimmat versiot on aika mauttomia, mutta niissä sitten ei ole mitään terveellistäkään. Kylmäpuristettu extraneitsytöljy taas on kammottavan kitkerää ja pahaa. Minusta jo se maku kertoo, ettei ihmisen tule rypsiä syödä.
Itse käytän oliiviöljyä kaikkeen, sen lisäksi rasvana vain voita silloin tällöin ruokiin jotka sitä vaatii. Leivän päälläkin meillä on oliiviöljy: paahdetun leivän päälle lusikalla öljyä ja se hangataan sisään leipään halkaistulla valkosipulin kynnellä jolloin siihen jää myös mieto valkosipulin maku.
Se maistuu ihan hirveälle. Normaali rypsiöljy on mautonta.
Sen varmaan tiesit jo oliiviöljyjen kohdalla?
Normi rypsiöljy ei maistu millekään.
Virgin öljyt ei ole tarkoitettu paistamiseen. Sen varmaan tiesit jo oliiviöljyjen kohdalla?
Normi rypsiöljy ei maistu millekään.
Virgin öljyt on parasta kaikkeen! Suomessa on tuollainen kummallinen uskomus oliiviöljystä että parhaat laadut (kylmäpuristetut extra verginet) ei sopisi paistamiseen, mutta tämä on täysin väärä uskomus. Suurimman osan historiaahan muita öljyjä ei ole ollut olemassakaan kuin kylmäpuristettuja neitsytöljyjä, ja paistettu niiillä on.
Kyse siitä, miksi joskus suositellaan ettei niitä käytettäisi paistamiseen on näiden öljyjen kova hinta Suomessa. Ajatellaan, että paistamisessa ei ole niin tärkeää öljyn hieno maku, joten halvempi teollinen öljylaatukin käy ja olisi älytöntä "tuhlata" kallista extraneitsytöljyä. Minusta kuitenkin myös paistettaessa öljyn maku ja myös terveellisyys on erittäin tärkeää ja käytän aina parasta mahdollista öljyä myös siinä. Mitenkään epäterveellisempää tai sopimattomampaa ominaisuuksiltaan paistamiseen siis ei parhaat öljyt ole.
oliivin lisäksi kookosta ja avokadoa. Ei rypsiä koskaan.