Kokkaustaitoiset! Auttakaa todella tyhmää! Mistä saa ostettua silliä?
Haluaisin kokeilla itse tehdä tomaattisilliä. Mistä ostan sillejä (mikä kauppa; onko pakaste vai tuoretuote; saako fileenä, käytetäänkö jotain suolattua tuotetta jne. )
Miten päin viipaloidaan? Pitkittäin vai poikittain?
Näihin kysymyksiin en ole löytänyt resepteistä vastauksia.
Kiitoksia auttamisestasi jo etukäteen. Anopillekin soitin ja kysyin, mutta hän ei osannut auttaa. Hän on kuulemma ostanut aina maustetut sillinsä valmiina. (Oma äitini on kuollut, joten häneltäkään en voi kysyä.)
Kommentit (10)
Voit kuitenkin käyttää silakkaa ja maustaa sen samalla tavoin. Lopputulos on kutakuinkin samanlainen. Sen voit ostaa tuoreena tai palasteena.
Se, kuten kaikki kalat, pitää ensin fileoida pitkittäin ja sen jälkeen on ihan valinnaista, etttävalmistatko ja tarjoatko fileet kokonaisina, rullattuina, vai paloiteltuina.
Olisiko ihan aitoja oikeita tietoja kellään?
ap
Vai että mistä ostaa silliä? Ja ettäkö pakastetta vai tuoretta?
Näin siinä käy kun lapsena ei leiki leegoilla.
Voit kuitenkin käyttää silakkaa ja maustaa sen samalla tavoin. Lopputulos on kutakuinkin samanlainen. Sen voit ostaa tuoreena tai palasteena.
Se, kuten kaikki kalat, pitää ensin fileoida pitkittäin ja sen jälkeen on ihan valinnaista, etttävalmistatko ja tarjoatko fileet kokonaisina, rullattuina, vai paloiteltuina.
esim. prismat ja cittarit,tynnyreissä.Kysypä kaupan myyjältä.muuten niitä saa tosiaan vakuumissa fileinä.
http://www.ahti.fi/p34-ahti_kevytsuolatut_sillifileet.html
Silliä myydään ihan joka puolella Suomea tavallisissa ruokakaupoissa. On kevytsuolattua, matjesta, fileenä, kokonaisena...
SIllistä tulee tosi hyvää itse tehtynä! :)
Törmäsin tähän vanhaan keskusteluun etsiessäni itsekin kokonaisia tai fileoituja sillejä. Alkuperäinen kysymys oli ihan aiheellinen, siitä puuttui vain yksi sana. Itse kysynkin että mistä saa tuoretta silliä? Siis tuoretta, ei suolattua, ei maustettua. Siis ihan raakaa silliä. Onhan se kuitenkin liki sama kala kuin silakka, mutta paljon suurempi ja rasvaisempi.
Kalan ystävä kirjoitti:
Törmäsin tähän vanhaan keskusteluun etsiessäni itsekin kokonaisia tai fileoituja sillejä. Alkuperäinen kysymys oli ihan aiheellinen, siitä puuttui vain yksi sana. Itse kysynkin että mistä saa tuoretta silliä? Siis tuoretta, ei suolattua, ei maustettua. Siis ihan raakaa silliä. Onhan se kuitenkin liki sama kala kuin silakka, mutta paljon suurempi ja rasvaisempi.
Kalakaupasta. Jos asut pk-seudulla, käy kauppahallissa. Tai tukussa Sörnäisissä.
Asun Lahdessa ja missään kaupassa ei ole ollut TUORETTA silliä. Hienoa että siellä pk-seudulla löytyy ko. herkkua. Kiitos tiedosta. Kun ajelen sielläpäin niin käyn ostoksilla.
Vai että mistä ostaa silliä? Ja ettäkö pakastetta vai tuoretta?
Näin siinä käy kun lapsena ei leiki leegoilla.