Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

voisitteko arvon kaikkitietävät selittää mulle,

Vierailija
18.10.2012 |

miten ihmeessä naiset italiassa tai ranskassa ovat niin petite ja hoikkia, vaikka syövät frittejä, patonkia ja pastaa päivittäin. ja varmaan juovat viiniäkin.

hur är det möjligt?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juovat kyllä sitäkin enemmän

Vierailija
2/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät mitään siideritonkkaa tai sixpäkkiä eivätkä etenkään sen seuraksi säkillistä sipsejä tai muuta hiilihydraattihötöä. Ranskalaiset eivät kokemukseni mukaan myöskään napostele epäterveellisiä välipaloja aterioiden välissä niin usein kuin me suomalaiset.



Jos ruoka on ravitsevaa ja hyvänmakuista, sitä ei tarvitse edes syödä kovin paljoa tunteakseen itsensä kylläiseksi.



Ja varmaan perintötekijät osaltaan vaikuttavat tähänkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että arvelen suomalaisten pulleuden johtuvan nimenomaan siitä, että meillä kaikessa on aika tavalla sokeria. Makea siideri on ihan eri asia kuin punaviini. Leipä on ihan eri asia kuin pulla.

Vierailija
4/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla kokemus Italiasta... Siinä ei ole mitään mystistä, siellä nimittäin syödään ihan valtavasti kasviksia, eikä syödä välipaloja. Yksinkertaisesti silloin päivän kokonaiskalorimäärä ei nouse niin korkeaksi että sillä lihoisi, vaikka päivään voi kuuluakin joitakin runsaskalorisia ruokia kuten vaikka voisarvi vaniljakreemitäytteellä aamupalaksi, tai viipale leipää ruoan kanssa ja lasi viiniä ruoan kanssa.



Esim. jos päivässä syö seuraavia:

Aamu: Cappuccino ja voisarvi: 300-400 kcal

Lounas: Joku salaatti ja leipää, hedelmä: 500 kcal

Päivällinen: Pastaa kasvispitosiella kastikkeella, pihviä tai kalaa, salaattia, jälkiruokaa, viiniä: 700-800 kcal



niin eihän siitä tule kaloreita kuin 1500-1700 kcal / päivä vaikka tuntuu että on vedetty herkkuja paljonkin.

Vierailija
5/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten ihmeessä naiset italiassa tai ranskassa ovat niin petite ja hoikkia, vaikka syövät frittejä, patonkia ja pastaa päivittäin. ja varmaan juovat viiniäkin.

hur är det möjligt?


kyse on ruokailurytmistä, ruoan laadusta ja ruokalukulttuurista.

Ruokailu on tapahtuma, jota varten nähdään vaivaa, tehdään ruoasta maittavaa ja kaunista, syödään pitkään hyvässä seurassa. Ruokailu täyttää myös sosiaalisia ja henkisiä tarpeita, ei ole pelkkää sapuskan lappamista naamaan.

Olen itsekin huomannut, että turhanpäiväinen napostelu jää välistä jos ruokaluaikana on ruumista ja silmää tyydyttävää apetta ja henkeä viihdyttävää seuraa. Se ikään kuin täyttää kaikki tarpeet paremmin. =)

Vierailija
6/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että nauttivat hyvästä itsetehdystä ruuasta ja kausituotteista, sekä jättävät välipalat sikseen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla kokemus Italiasta... Siinä ei ole mitään mystistä, siellä nimittäin syödään ihan valtavasti kasviksia, eikä syödä välipaloja. Yksinkertaisesti silloin päivän kokonaiskalorimäärä ei nouse niin korkeaksi että sillä lihoisi, vaikka päivään voi kuuluakin joitakin runsaskalorisia ruokia kuten vaikka voisarvi vaniljakreemitäytteellä aamupalaksi, tai viipale leipää ruoan kanssa ja lasi viiniä ruoan kanssa.

Esim. jos päivässä syö seuraavia:

Aamu: Cappuccino ja voisarvi: 300-400 kcal

Lounas: Joku salaatti ja leipää, hedelmä: 500 kcal

Päivällinen: Pastaa kasvispitosiella kastikkeella, pihviä tai kalaa, salaattia, jälkiruokaa, viiniä: 700-800 kcal

niin eihän siitä tule kaloreita kuin 1500-1700 kcal / päivä vaikka tuntuu että on vedetty herkkuja paljonkin.

mä pääsin läskeistäni kokeilemalla Välimeren ruokavaliota ja aika tuontyyppisesti aloin syömään, paitsi että laihdutusaikana en syönyt aamulla kuin paahtoleivän. Mutta siis välipalat pois, lounaaksi jotain aika kevyttä ja kasvispitoista leivän kanssa, päivällisellä sitten kunnon lasti ruokaa kuitenkin varmistaen että ateria sisältää myös kasviksia eikä vatsaa täytetä pelkästään vaikka pastalla tai pihvillä ja perunoilla (vaikka niitäkin voi aterialla olla).

Tuntui ankeiden dieettien jälkeen aika hienolta vetää päivällisellä vaikka alkusalaatti, kotitekoinen pizza lasillisen viiniä kanssa, hedelmä ja suklaata jälkkäriksi - ja laihtua :-o Ja ihan vaan siksi että päivän kokonaiskalorit jäi alemmas kuin ennen, kun en tosin syönyt herkullisia aterioita mutta vähän väliä nälkäisen suuhun upposi jokunen voileipä, jogurtti, kourallinen pähkinöitä, vähän appelsiinimehua, pieni viipale pullaa, pari juustoviipaletta...

Vierailija
8/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää, terveellistä ruokaa. Ei mäkkäriä, kebabia, sipsejä, karkkia, siideriä, kaljaa. Suklaata pala kahvin kanssa, ei koko levyä. Ei syödä lasten jämiä, ei napostella telkkarin äärellä iltaisin.



Olen asunut koko aikuisikäni ulkomailla, enkä ole missään nähnyt aikuisten naisten syövän niin paljon karkkia kuin Suomessa. Jo ne karkkihyllyt kaupoissa on ihan käsittämättömiä. Lapsesta asti mussutetaan makeaa päivittäin. Ja ne määrät! Tuntuu ettei riitä pari makeista tai kohvehtia, aina pitää vetää koko pussi tai levy. Eikä ole Suomessa ihan pieniä pusseja!



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
18.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää, terveellistä ruokaa. Ei mäkkäriä, kebabia, sipsejä, karkkia, siideriä, kaljaa. Suklaata pala kahvin kanssa, ei koko levyä. Ei syödä lasten jämiä, ei napostella telkkarin äärellä iltaisin.

Useimmat ylipainoiset näyttää Suomessa syövän jotain vähän väliä, juuri telkkarin ääressä tai tietokoneella tai missä vaan. Ranskassa tai Italiassa ei ole tapana syödä ateria-aikojen ulkopuolella mitään. Myöskään siideri- tai olutlitrojen kumoaminen alas kurkusta useana päivän viikossa (tai yleensäkään) ei ole siellä ollenkaan tavallista kuten täällä on.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi yksi