Paras glögi reseptisi?
Kommentit (5)
Ostan Blossaa (alkoholillinen glögi) sekä alkoholitonta glögiä ja ne tarjoillaan lämpiminä rusinoiden ja manteleiden kera tai sitten sellaisinaan.
pitänee kokeilla.
Terästys ei tarkoita mulle kirkkaan lisäämistä, vaan yleensä käytän jotain punaviiniglögiä tai vastaavaa ja laimennan sitä alkoholittomalla.
Terästetty tarkoittaa siis, että siinä on alkoholia, ei välttämättä kirkasta. En käytä kirkkaita koskaan.
ap
Glögin valmistaminen alkaa jo loppukesällä-alkusyksyllä marjojen keräämisen ja mehustamisen merkeissä. Mehut säilötään pakastimeen ja maustetaan vasta käytön mukaan. Mies valmistaa meillä glögit, niin en tarkkaa reseptiä osaa antaa.
viinimarjamehua
sokeria
vettä
kanelitanko
pala kuivattua inkivääriä
mausteneilikoita
pullo punaviiniä
(kirkasta viinaa, konjakkia)
keittele, anna maustua yön yli ja suodata
ja etsi käsiisi pullollinen blossa-glögiä (tai varmuuden vuoksi useampi, on niin hyvää), mene kassalle ja ei kun kotiin glögin lämmityspuuhiin. Ei ole blossan voittanutta!