Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teen liivatelehdistä marjahyytelöä? En ole ikinä tehnyt

Vierailija
23.12.2025 |

Auttakaa.

Kiitos.

Voinko käyttää mustikoita siihen? Ja mustikkamehua?

 

Mitä välineitä tarvin? Mulla on kattiloita, vedenkeitin ja sitten on laakeita lasivateja ja keraamisia vateja. Ei tartte olla mikään erikoinen, semmoseen vatiin ajattelin tehdä ja siitä vois leikata veitsellä sopivia paloja vain.

 

 

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tietenkin on liesi.

 

ap

 

Vierailija
2/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä mustikat. Laita liivate lehdet kokoamaan veteen. Odota n. 5-10min ja ravistelee liivate lehdistö vedet pois. Laita liivate lehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä (esim kahvimuki) ja sekoita. Kaada liuos mustikoiden sekaan, sekoittele ja jäähdytä. 

 

Jos kovin hapokkaita marjoja niin 1 lehti/1dl nestettä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuule sekoita perunajauho vesitilkkaan ja lisää norona kuumaan kuplivaan marjakattilaan sekoittaen.

 

3 rkl/1 litra

Vierailija
4/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa jo vastattiinkiin, mutta tarkennuksena: liota kylmässä vedessä ja käytettäessä sekoita kuumaan.

Vierailija
5/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuule sekoita perunajauho vesitilkkaan ja lisää norona kuumaan kuplivaan marjakattilaan sekoittaen.

 

3 rkl/1 litra

 

Missä kohtaa ne liivatelehdet tulee?

Vierailija
6/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuossa jo vastattiinkiin, mutta tarkennuksena: liota kylmässä vedessä ja käytettäessä sekoita kuumaan.

 

Siis paljonko pistän kattilaan mustikoita? Kai sinne vettäkin pitää pistää sekaan? 

Kaadanko sen kiehuvan mustikkaseoksen siis laakeaan vuokaan? Siihen päälle sitten vedessä liotetut liivatelehdet?

Sekoitanko sitten koko homman? Mitä sitten? Jääkaappiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kattilaan mehua ja vaikka niitä mustikoita. Kuumenna. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja heitä kattilaan kuuman mehun sekaan. Sekoita, älä keitä enää. Kaada kuuma seos johonkin astiaan. Huoneenlämmössä niin kauan ettei ole kuumaa sitten jääkaappiin. Valmis.

Vierailija
8/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinka paljon pistän vettä? 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuinka paljon pistän vettä? 

 

Googlaa reseptejä, saat tarkat mitat.

Vierailija
10/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

ohjeiden luku on rakettitiedettä🤔

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No käytä vaikka kokonaisia mustikoita sekä mustikkamehua. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5-10 minuutiksi. Tällä välin kuumennat hieman mustikkamehua. Sen ei tarvitse ihan kiehua. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuumaan mehuun. Se liukenee sekunneissa. Sekoita liuos loppuun mehuun mustikoineen. Voit sitten vaikka jakaa tuotteen tarjoiluastioihin valmiiksi tai yhteen astiaan, josta sitä voi valmiina ottaa. Sitten vain kylmään ja muutaman tunnin päästä on hyytelöä. 

 

Annostelu: puoleen litraan nestettä 5-6 liivatetelehteä ja saat pehmeää hyytelöä. 8-9 lehteä ja saat leikattavaa hyytelöä. 

 

Helppoa. Toivottavasti auttoi.

 

 

Vierailija
12/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kattilaan mehua ja vaikka niitä mustikoita. Kuumenna. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja heitä kattilaan kuuman mehun sekaan. Sekoita, älä keitä enää. Kaada kuuma seos johonkin astiaan. Huoneenlämmössä niin kauan ettei ole kuumaa sitten jääkaappiin. Valmis.

 

Kiitos! Tässä tuli selkeä ohje.

 

ap

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
23.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No käytä vaikka kokonaisia mustikoita sekä mustikkamehua. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5-10 minuutiksi. Tällä välin kuumennat hieman mustikkamehua. Sen ei tarvitse ihan kiehua. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuumaan mehuun. Se liukenee sekunneissa. Sekoita liuos loppuun mehuun mustikoineen. Voit sitten vaikka jakaa tuotteen tarjoiluastioihin valmiiksi tai yhteen astiaan, josta sitä voi valmiina ottaa. Sitten vain kylmään ja muutaman tunnin päästä on hyytelöä. 

 

Annostelu: puoleen litraan nestettä 5-6 liivatetelehteä ja saat pehmeää hyytelöä. 8-9 lehteä ja saat leikattavaa hyytelöä. 

 

Helppoa. Toivottavasti auttoi.

 

Kiitos!

Tää on hyvä ohje myös.

 

ap

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä kolme