Miten teen liivatelehdistä marjahyytelöä? En ole ikinä tehnyt
Auttakaa.
Kiitos.
Voinko käyttää mustikoita siihen? Ja mustikkamehua?
Mitä välineitä tarvin? Mulla on kattiloita, vedenkeitin ja sitten on laakeita lasivateja ja keraamisia vateja. Ei tartte olla mikään erikoinen, semmoseen vatiin ajattelin tehdä ja siitä vois leikata veitsellä sopivia paloja vain.
Kommentit (13)
Keitä mustikat. Laita liivate lehdet kokoamaan veteen. Odota n. 5-10min ja ravistelee liivate lehdistö vedet pois. Laita liivate lehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä (esim kahvimuki) ja sekoita. Kaada liuos mustikoiden sekaan, sekoittele ja jäähdytä.
Jos kovin hapokkaita marjoja niin 1 lehti/1dl nestettä
Kuule sekoita perunajauho vesitilkkaan ja lisää norona kuumaan kuplivaan marjakattilaan sekoittaen.
3 rkl/1 litra
Tuossa jo vastattiinkiin, mutta tarkennuksena: liota kylmässä vedessä ja käytettäessä sekoita kuumaan.
Vierailija kirjoitti:
Kuule sekoita perunajauho vesitilkkaan ja lisää norona kuumaan kuplivaan marjakattilaan sekoittaen.
3 rkl/1 litra
Missä kohtaa ne liivatelehdet tulee?
Vierailija kirjoitti:
Tuossa jo vastattiinkiin, mutta tarkennuksena: liota kylmässä vedessä ja käytettäessä sekoita kuumaan.
Siis paljonko pistän kattilaan mustikoita? Kai sinne vettäkin pitää pistää sekaan?
Kaadanko sen kiehuvan mustikkaseoksen siis laakeaan vuokaan? Siihen päälle sitten vedessä liotetut liivatelehdet?
Sekoitanko sitten koko homman? Mitä sitten? Jääkaappiin?
Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kattilaan mehua ja vaikka niitä mustikoita. Kuumenna. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja heitä kattilaan kuuman mehun sekaan. Sekoita, älä keitä enää. Kaada kuuma seos johonkin astiaan. Huoneenlämmössä niin kauan ettei ole kuumaa sitten jääkaappiin. Valmis.
Vierailija kirjoitti:
Kuinka paljon pistän vettä?
Googlaa reseptejä, saat tarkat mitat.
ohjeiden luku on rakettitiedettä🤔
No käytä vaikka kokonaisia mustikoita sekä mustikkamehua. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5-10 minuutiksi. Tällä välin kuumennat hieman mustikkamehua. Sen ei tarvitse ihan kiehua. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuumaan mehuun. Se liukenee sekunneissa. Sekoita liuos loppuun mehuun mustikoineen. Voit sitten vaikka jakaa tuotteen tarjoiluastioihin valmiiksi tai yhteen astiaan, josta sitä voi valmiina ottaa. Sitten vain kylmään ja muutaman tunnin päästä on hyytelöä.
Annostelu: puoleen litraan nestettä 5-6 liivatetelehteä ja saat pehmeää hyytelöä. 8-9 lehteä ja saat leikattavaa hyytelöä.
Helppoa. Toivottavasti auttoi.
Vierailija kirjoitti:
Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kattilaan mehua ja vaikka niitä mustikoita. Kuumenna. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja heitä kattilaan kuuman mehun sekaan. Sekoita, älä keitä enää. Kaada kuuma seos johonkin astiaan. Huoneenlämmössä niin kauan ettei ole kuumaa sitten jääkaappiin. Valmis.
Kiitos! Tässä tuli selkeä ohje.
ap
Vierailija kirjoitti:
No käytä vaikka kokonaisia mustikoita sekä mustikkamehua. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5-10 minuutiksi. Tällä välin kuumennat hieman mustikkamehua. Sen ei tarvitse ihan kiehua. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuumaan mehuun. Se liukenee sekunneissa. Sekoita liuos loppuun mehuun mustikoineen. Voit sitten vaikka jakaa tuotteen tarjoiluastioihin valmiiksi tai yhteen astiaan, josta sitä voi valmiina ottaa. Sitten vain kylmään ja muutaman tunnin päästä on hyytelöä.
Annostelu: puoleen litraan nestettä 5-6 liivatetelehteä ja saat pehmeää hyytelöä. 8-9 lehteä ja saat leikattavaa hyytelöä.
Helppoa. Toivottavasti auttoi.
Kiitos!
Tää on hyvä ohje myös.
ap
Ja tietenkin on liesi.
ap