Millaista leipää leipoisi jouluksi?
Saaristolaislimppu ei maistu ja sämpylät tuntuu jotenkin arkiselta. On ohra-, ruis- ja vehnäjauhoja. Perusleivontatarvikkeita, kuten rasvoja, maitoa, siirappia ja hiivaa. Tavoitteena olisi, ettei tarvitsisi lähteä kauppaan (budjetti paukkui). Sopisikohan esim. raastettu appelsiinin kuori taikinan sekaan?
Kommentit (9)
Mitenkäs ohrarieska? Voisin tehdä myös vähän karjalanpiirakoita erilaisilla täytteillä.
Makuasia tietysti, mutta meillä ei oikein uppoa mikään sellainen leipä, missä on siirappia. En laittaisi appelsiinin kuorta myöskään. Mieluummin paistaisin jonkin juureen leivotun leivän ja siemennäkkäriä.
Ruisleipää tekisin. Jos ei ole valmista leipäjuurta, niin nyt on vielä niin paljon aikaa jouluun, että sen ehtii tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Pehmeä peltileipä
Hyi
Vierailija kirjoitti:
Pehmeä peltileipä
https://www.soppa365.fi/reseptit/suolainen-leivonta/pehmea-peltileipa
Lisää siirappia ja kaurahiutaleita taikinaan. Jotain siemeniä myös. Levitä löysähkö taikina rypsiöljyisin käsin. Tulee kaunis pinta.
Shelterin mallasleipää! Soppa365 ohjeella. On ihanaa.
Teeleipää, sitä mitä tehtiin köksän tunnilla.