Miten se jääkellarin lohi eroaa graavilohesta? Kiinnostaisi tehdä sitä, mutta onko jotenkin sitten erilaista?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Hinta on eri. Arvaa kumpaan suuntaan.
No jos itse teen, niin hinta varmaan sama.
Mutta onko se koostumus jotenkin eri, vai onko ihan sama kumpaa teen?
Eikö jääkellarin lohta uiteta suolavedessä kun graavissa kalan päälle laitetaan suolaa?
Kalassa eri kosteusprosentti, eipä siinä muuta. Suolaamalla tulee kiinteämpää, ja minusta parempaa. Oletuksena siis että molempien suolausprosentti sama.
Vierailija kirjoitti:
Mutta onko se koostumus jotenkin eri, vai onko ihan sama kumpaa teen?
On, se on kiinteämpää.
Ehkä sitten tänä vuonna kokeilenkin sitä.😊
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta onko se koostumus jotenkin eri, vai onko ihan sama kumpaa teen?
On, se on kiinteämpää.
ei
Jääkellarilohi tekeytyy vähintään 4 päivää jääkylmässä suolavedessä. Kokeile. Merilohta. Meillä sitä pitää aina olla jouluna. Ennemmin kuin graavilohi.
Vierailija kirjoitti:
Mutta onko se koostumus jotenkin eri, vai onko ihan sama kumpaa teen?
On tiiviimpää, jotkut eivät tykkää graavin suutuntumasta.
Hinta on eri. Arvaa kumpaan suuntaan.