Liharuokien mestarit, antakaas neuvoja!
Olin tosi pitkän aikaa kasvissyöjä enkä nuorempana opetellut liharuokien laittoa. Nyt olen sitten yrittänyt opetella laittamaan muutakin kuin jauhelihaa. Ostin just punalaputetun keittolihakuutiopakkauksen (nauta) ja mietin, onko tuo hyvä raaka-aine myös jollekin pataruualle, ja jos on, mitä suosittelisit? Olen tehnyt karjalanpaistia ja palapaistia, ja olisi kiva kokeilla jotain muutakin vaihteeksi.
Kommentit (13)
Burgundin pata. Katso ohje esim. Alkon sivulta, se on hyvä.
Burgundin pataa olisin minäkin ehdottanut.
Vierailija kirjoitti:
Burgundin pataa olisin minäkin ehdottanut.
Tuohon ruokaan naudan sisäpaistia.
Stroganoffia. Ohje löytyy netistä.
Mene kirjastoon ja lainaa joku keittokirja. Eritoten viime vuosituhannen keittokirjoissa on hyviä liharuokien reseptejä. Samoin sen ajan kasviskeittokirjatkin ovat hyviä, koska reseptit on tehty oikeista kasviksista, koska näitä lisäainehirvitys-lihankorvikkeita ei oltu keksittykään.
Voi ap! Sua neuvotaan väärin. Opettele ensin mistä ruhon osasta tehdään mitäkin. Keittoliha on sitkeää lihaa jota keitetään erikseen keiittoa varten.
Harkitse kannattaako siirtyä naudan lihaan jota nykyään ei suositella. Netistä löytyy neuvoa vaikka kuinka paljon.
Padat tein naudan sisäpaistista. Pihvit naudan ulkofile tai sisäfile. Ollaan siirtymässä kasvisruokaan päin. Broileri ja kala ok. Lisäksi mainitsemani lihat on kalliita.
En osaa sanoa onko punalaputetuille lihoille ihan oma keittokirjansa ja reseptinsä?
Joka tietää paremmin niin ohjatkoon ap:tä.
Jaahas, vai punalaputettua.
Laita googleen haku: punalaputettujen tuotteiden reseptit.
upp