Homeen makuinen lohi
Toisesta ketjusta tuli mieleen, oletteko huomanneet kuinka usein nykyään tarjotaan homeen makuista lohta ihan hyvissäkin ravintoloissa, sushibuffeteista puhumattakaan? Jälkimmäisissä varsinkin ihmetyttää kun monet lappaavat lautasen täyteen lohisushia ja syövät hyvällä ruokahalulla, mutta kun itse otan yhdenkin maistaakseni onko tosiaan niin hyvää, pilallahan se lohi on.
Mietin, eivätkö nämä ihmiset tiedä miltä pilaantunut lohi maistuu, vai eivätkö oikeasti maista sitä homeista makua?
Monesti kaupoissakin lohi on jo valmiiksi pilalla. Näin ei ollut vielä muutama vuosi sitten joka paikassa, vaan tuntuu että pilaantunutta lohta tarjotaan ja myydään tuoreena. Moni kuvailee pilaantuneen lohen makua multaiseksi, minusta se maku on nimenomaan homeinen.
Kommentit (9)
En ole ikinä maistanut homeen makuista lohta. Mudan makuista kylläkin tältä Saimaan tuore merkiltä.🤢
Kirjolohessa voi olla joskus outo sivumaku, vaikka olisi ihan tuorettakin, olen huomannut.
Sulla on luultavasti keskivertoa tarkempi makuaisti.
Ns. mudan maku liittyy veden tiettyjen bakteerikantojen aineenvaihduntatuotteisiin, jotka rasvaliukoisina jäävät kalaan. Viljelykaloista sitä voidaan vähentää pitämällä niitä useampi vrk kylmässä ja raikkaassa vedessä ennen teurastusta. Maku on siis täysin tuoreessakin kalassa.
Samaa tapahtuu luonnonvesissä ja sieltä pyydetyista kaloista voi makua tuntua lämpimän veden aikaan. Luulisi, että ns. norjanlohi kasvaisi riittävän kylmässä. Em. Saimaan Tuoreen kirjolohessa maku on välillä häiritsevän voimakas, valitettavasti, kun olisi suht ekologinen tuote.
Saman huomion tehnyt pimppiä nuollessani
Haha, tulin vain katsomaan onko saimaa mainittu.
Vierailija kirjoitti:
Haha, tulin vain katsomaan onko saimaa mainittu.
Melkoista mielikuvamarkkinointia myydä sellualtaassa kasvatettua lohta saimaan brändillä.
Sinulla on korona vienyt maku-ja hajuaistin. Jos höpinäsi pitäisi paikkansa, sairaalat olisivat täynnä ruokamyrkytyksen saaneita ja näin ei käsittääkseni ole käynyt.
Vierailija kirjoitti:
Sinulla on korona vienyt maku-ja hajuaistin. Jos höpinäsi pitäisi paikkansa, sairaalat olisivat täynnä ruokamyrkytyksen saaneita ja näin ei käsittääkseni ole käynyt.
Harva ruokamyrkytys johtaa sairaalahoitoon. En ole tässä asiassa maallikko.
Saimaan "Tuore" on nyt oma lukunsa, sen maku on paha, mutta ei samalla tavalla kuin aloituksessa tarkoitin. Miltä teistä maistuu pilaantunut lohi?
ap
Emme.