Keitin ja söin juuri 1,5kk päiväyksen ylittäneitä kananmunia
Luonnon oma pakkaus on parempi kuin yksikään pierun hajuinen suojakaasupaketti. Munat olleet pöydällä koko ajan, ei edes jääkaapissa.
Kommentit (23)
Minä taas kuumensin ja söin nakkeja, jotka oli viikon yli vkp:n.
Vierailija kirjoitti:
Minä taas kuumensin ja söin nakkeja, jotka oli viikon yli vkp:n.
Niisä on nitriittiä. Säilyvät kuukausia.
Muistaakseni minä olen syönyt yli 100 päivää päiväyksen yli olevia munia.
Vierailija kirjoitti:
Minä taas kuumensin ja söin nakkeja, jotka oli viikon yli vkp:n.
Näinhän se menee🥩
Miksi luonto olisi suunnitellut kuolleiden asioiden säilyvän mahdollisimman kauan? Eikö se tarvitsee niiden energian vapautuvan käyttöön?
Sinä varmasti säilyt yhtä hyvin luonnonlaps👒🌾
Miksi olit antanut niiden ylittää päiväyksen?
Suuressa osassa maailmaa on ihan selvää että munat säilyvät useita kuukausia. En tiedä mihin suomalaiset päiväykset perustuvat.
No niissähän onkin parasta ennen -päiväys eikä viimeinen käyttöpäivä. Eihän ne mee mikskään ainakaan kovin helposti jos säilytyslämpötila pysyy tasaisena.
Tärkeintä munissa onkin tasainen säilytyslämpötila.
Vierailija kirjoitti:
Suuressa osassa maailmaa on ihan selvää että munat säilyvät useita kuukausia. En tiedä mihin suomalaiset päiväykset perustuvat.
Höpöhöpö. Yhdysvalloissa munat pestään, jonka jälkeen ne on pakko säilyttää jääkaapissa jotta säilyvät edes pari viikkoa.
Öööööööh eikö munat kuulu jonnekkin liituaikakaudelle?🥚
Vierailija kirjoitti:
Sinä varmasti säilyt yhtä hyvin luonnonlaps👒🌾
Näinhän se menee🐦🔥
Vierailija kirjoitti:
Muistaakseni minä olen syönyt yli 100 päivää päiväyksen yli olevia munia.
Niin minäkin. Ostetaan aina parasta ennen -päivänä kananmunia alennuksella monta kennoa, jotka riittävät moneksi kuukaudeksi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi olit antanut niiden ylittää päiväyksen?
Minulla joka olen syönyt noita n. 108 päivää vanhoja munia johtuu siitä, että ostan ilta-alesta joskus jopa 50-90 kananmunaa kerralla. Sitten yritän pärjätä siihen asti kunnes on taas alessa kananmunia. Tämän takia sitten menee noin pahasti yli.
Voi olla että tuo 100 päivää menee hiukan överiksi jos kesäaika. Säilytyslämpötila n. 12 astetta on paras ja onnistuu minun tapauksessa talviaikaan parhaiten. Myöskin ei saa altistua tärinälle eikä mitään muutakaan kolhimisia. Varmaan sen takia ettei keltuainen rikkoutuisi. Nämä munat kun muuttuu ajan myötä vetelämmiksi.
Vierailija kirjoitti:
Munat voi säilöä vesiämpäriin.
Tämä on oikea tapa säilöä munat. Perustuu siihen ettei munista pääse haihtumaan kosteutta näin tehdessä.
Vai niin.