keittiö ja ruokatila erikseen
Miksi uusiin (ja miksei vanhoihinkin) asuntoihin laitetaan avokeittiössä ruokaryhmät kahteen eri paikkaan -keittiöön ja esim. olohuoneeseen? Keittiössä saattaa olla baarikeittiö tai pieni ruokapöytä ja aivan selän takana isompi ruokapöytä?Jompikumpi jää varmasti vähälle käytölle ja sekin tila saataisiin johonkin muuhun käyttöön.
Kommentit (4)
Baaritaso tai vastaava on usein saarekken toisella puolella, eli ei käytännössä vie saareketta enempää tilaa. Saareke toimii työtasona ja säilytystilana.
Jos mä rakentaisin nyt talon, niin tekisin niin, että keittiö olisi oma selkeä erillinen huoneensa ja siellä olisi pienempi ruokapöytä arkiruokailua varten. Erillisessä ruokailuhuoneessa keittiön vieressä olisi sitten kunnollinen pitkä ruokapöytä, jossa syötäisiin vieraiden kanssa, juhlapyhinä, perhejuhlissa jne.
En voi käsittää muuten tätä nykyajan tapaa laittaa keittiö ja olohuone yhteen. Se käry, kun teet jotain pannulla paistettavaa ja sitten sotkuinen tiskipöytä aina silmissä, kun yrität rentoutua sohvalla. Ei ikinä.
Vierailija kirjoitti:
En voi käsittää muuten tätä nykyajan tapaa laittaa keittiö ja olohuone yhteen. Se käry, kun teet jotain pannulla paistettavaa ja sitten sotkuinen tiskipöytä aina silmissä, kun yrität rentoutua sohvalla. Ei ikinä.
Nykyajan asunnoissa on tehokkaat liesituulettimet. Niissä on myös tiskikoneet, joihin voi laittaa likaiset astiat, eikä hillota niitä tiskipöydällä. Mä en missään nimessä haluaisi mitään erillistä keittiötä, kiva olla yhdessä tilassa kaikki.
Ehkä ajatellaan että siinä baaritason tai pienen pöydän ääressä mahtuu yksi tai kaksi syömään vaikka välipalaa ja isommat illanistujaiset sitten mahtuu isomman pöydän ääreen.