Teetkö maksamakkarakeiton kevyt- vai kulutusmaitoon
Entä laitatko mausteeksi tilliä vai ruohosipulia?
Kommentit (22)
HÄH? Onko tuollainenkin ruoka olemassa?
Kukaan ei tee jotain maksamakkarakeittoa.
Ei kai tuollaista ole oikeasti olemassa ja jos on, niin kuka tuollaista pystyy syömään?
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei tee jotain maksamakkarakeittoa.
Ketkä kyllä tekee.
Isomummilla oli aina maksamakkarakeittoa kun lapsena kävimme kylässä.
En ole koskaan tuollaisesta ruuasta edes kuullutkaan. Kyllä jäisi syömättä, kun en tykkää maksamakkarasta vaikka maksasta tykkäänkin.
Vanha Ranskalainen klassikko. Patee de jeur.
Itse teen kauramaitoon, mutta muuten tällä reseptillä:
1. Kiehauta 2,5 dl täysmaitoa.
2. Lisää joukkoon muutamia purjosipuliviipaleita, 1/2 dl pakasteherneitä ja kourallinen cashew-pähkinöitä.
3. Kiehauta ja lisää 20-30 grammaa voita tai margariinia.
4. Viipaloi joukkoon 150 grammaa maksamakkaraa.
5. Kiehauta ja mausta ruohosipulilla, mintulla, meiramilla, juustokuminalla ja muskottipähkinällä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Kiehauta ja anna maun tasaantua 15-20 min.
Keitto on valmis nautittavaksi. Helppoa, edullista ja hyvää
Kaikkein paras keitosta tulee silloin, kun sen tekee piimään.
En ole koskaan kuullut, että maksamakkarakeittoa olisi tehty maitoon, mutta voi tietysti olla alueellisia eroja?
Mummini laittoi tuohon veden lisukkeeksi noin 1/2 dl A olutta syvempää makua antamaan, mutta se ei tietenkään lapsiperheissä ole se suotavin vaihtoehto. Ruisleipä maistuu erinomaiselta keiton kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei tee jotain maksamakkarakeittoa.
Minä teen piimään.
Aidossa ranskalaisessa versiossa siihen tulee Kuohukermaa ja lopuksi loraus kuohuviiniä lautaselle.
Maksamakkarasta tehty kotijäälö vie kielen mennessään. 😊😊😊
Vierailija kirjoitti:
Yök.
Sulle nyt on kaikki Yök...
Lihaliemeen ja maustan basilikalla.