Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Taikinan kohotus jääkaapissa yön yli

Vierailija
06.09.2025 |

Tuleeko siitä muka niin mainiota lisämakua jotain että kannattaa tehdä vai mikä siinä on ideana?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Testaa joskus pitsapohja, et jätät yön yli jääkaappiin ja teet vielä 00 jauhoista. Mun mielestä tulee paljon paljon maukkaampi pohja,kun sen tekee noin.

Vierailija
2/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laittanut merkille että sämpylöistä tulee paremman makuisia kun taikinan jättää löysäksi ja jääkaappijähmeä taikina on ainakin helpompi muotoilla pellille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen kaikkea se on nopeampaa. Ei kokonaisajassa, mutta taikinan työstämisajassa. Esim. yönylisämpylät, ainekset vaan sekoitetaan nopeasti ja laitetaan jääkaappiin, aamulla nostellaan pellille ja paisto. Vrt. tavalliset sämpylät joita vaivataan ja kohotetaan jamuotoillaan ja kohotetaan vielä uudestaan.

Samoin focaccian ja pataleipien taikinat menevät samalla kaavalla ilman vaivaamista.

Vierailija
4/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee. Hidas hiivan käyminen tuo paljon makua leipään. Itse teen isomman taikinan ja leivon joka toinen päivä pienen leivän siitä. Riittää viikoksi. Hiivaa vaan laitetaan vähemmän kuin  samana päivänä leivottuun leipään.

Vierailija
5/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sämpylöiden kohdalla en ole huomannut makueroa, mutta näppärin tapa saada aamulla uunituoreita sämpylöitä, kun ei tarvitse sen takia herätä yhtään normaalia aikaisemmin.

Vierailija
6/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse laittanut merkille että sämpylöistä tulee paremman makuisia kun taikinan jättää löysäksi ja jääkaappijähmeä taikina on ainakin helpompi muotoilla pellille.

Mutta eikö se kylmä taikina taas lässähdä pellillä kun lämpenee kohottaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse laittanut merkille että sämpylöistä tulee paremman makuisia kun taikinan jättää löysäksi ja jääkaappijähmeä taikina on ainakin helpompi muotoilla pellille.

Mietinkin miksi viimeksi tuli niin tönkön makuisia sämpylöitä kun laitoin reippaammin jauhoja kun taas sitä ennen tuli parempia kun taikina jäi löysemmäksi, vaikkakin sämpylät painui ennemmin litteiksi leiviksi.

Vierailija
8/8 |
06.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itse laittanut merkille että sämpylöistä tulee paremman makuisia kun taikinan jättää löysäksi ja jääkaappijähmeä taikina on ainakin helpompi muotoilla pellille.

Mutta eikö se kylmä taikina taas lässähdä pellillä kun lämpenee kohottaessa.



Ei lässähdä, uunissa kohoaa. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kaksi