Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Arabialaisen maustekakun se vaaleampi kuorrute?

Vierailija
11.08.2025 |

Ainekset? Ei siis se mihin tulee kaakaota

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

KVG

Vierailija
2/2 |
11.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arabialaisen maustekakun perinteinen kuorrute on usein tumma ja suklainen, mutta siitä on olemassa myös vaaleampia muunnelmia. Vaaleampi kuorrute syntyy jättämällä tumma kaakaojauhe pois tai käyttämällä vaaleaa kaakaojauhetta.

Yleisimmin vaalea kuorrute valmistetaan seuraavista aineksista:

 * Voista tai margariinista: Kuorrutteen pohjana toimii pehmeä tai sulatettu voi, joka antaa sille täyteläisen maun ja rakenteen.

 * Tomusokerista: Makeuden ja paksuuden kuorrutteeseen tuo tomusokeri.

 * Nesteestä: Notkistamiseen käytetään yleensä kahvia, mutta myös maito tai kerma sopivat hyvin. Nesteen määrällä säädellään kuorrutteen paksuutta.

 * Mausteista: Vaikka tumma kaakaojauhe jätetään pois, mausteita, kuten kanelia tai vaniljasokeria, voidaan lisätä tuomaan makua.

Esimerkki vaalean kuorrutteen reseptistä:

 * 50 g voita sulatettuna

 * n. 4-5 dl tomusokeria

 * 1 tl kanelia

 * n. 2-4 rkl kuumaa kahvia

Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi, ja kahvin määrällä säädetään kuorrutteen notkeutta. Kuorrute levitetään jäähtyneen kakun päälle.

Toinen vaihtoehto vaalealle kuorrutteelle on käyttää vaaleaa kaakaojauhetta, joka antaa kuorrutteelle miedomman suklaan maun ja vaaleamman värin verrattuna perinteiseen tummaan kaakaojauheeseen. Myös valkosuklaakuorrute tai yksinkertainen tomusokeri-vesi- tai tomusokeri-sitruunamehuseos ovat mahdollisia vaaleita vaihtoehtoja arabialaisen maustekakun pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä yksi