Miten saada spagettikastikkeesta hyvää,
kun siihen ei voi käyttää tomaattia eikä maitotuotteita?
Kommentit (29)
missä on tomaattia tai maitoproteiinia.
suomalaistyyppinen jauhopohjainen kastike, sipulia ja valkosipulia paljon.
mä söin lapsena (enää en syö lihaa) ja hyvää oli. AV-mammoille ei tietenkään kelpaa, kun pitää tehdä niin kuin italialaisessa keittiössä.
mä tekisin varmaan sitten punaviiniin. Jos pitää sakeuttaa niin maizenaa.
Jauhelihan sekaan paprikaa ja herkkusieniä.
Mä en osaa oikein kuvitella kuin bolognese-kastikkeen, joten siksi tuo viritys.
ei kyllä mitenkään saa hyvää, tulee aika sekoitus.
oli lasten lemppariruokaa, mutta nykyään allergioiden jälkeen en ole saanut siitä kovinkaan hekullista. Täytyy kokeilla tuota jauhopohjaista.
ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?
ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?
sellaista enää tee. Aina tomaattipohjainen bolognese ja paljon parmesania päälle =)
Maidottomat juustot ovat aika karseita, me ei olla löydetty sellaista, jota voisi laittaa ruokaan ja vielä pystyä syömään se.
ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?
sellaista enää tee. Aina tomaattipohjainen bolognese ja paljon parmesania päälle =)
Maidottomat juustot ovat aika karseita, me ei olla löydetty sellaista, jota voisi laittaa ruokaan ja vielä pystyä syömään se.
noita maidottomia juustoja. Mulla oli pari vuotta niin, etten pystynyt syömään maitotuotteita ollenkaan, ja tuli kokeiltua nuokin.
ole tuttu sellainen suomalaistyyppinen jauhoilla suurustettu jauhelihakastike?
sellaista enää tee. Aina tomaattipohjainen bolognese ja paljon parmesania päälle =)
nyt lehmänmaidon maitoproteiinista vai voitteko käyttää esim vuohenjuustoa?
Valkkaa ainekset, joista pidät. Esim. herne, kinkku, katkarapu, paprika, jauheliha, kesäkurpitsa, porkkana, oliivit.... Joitakin näistä.
Esipaistat ja lämmität komponentit niille sopivalla tavalla (jauheliha tietenkin paistetaan kunnolla, mutta katkaravut vain käytetään kuumassa...) ja yhdistät kaikki pannulle ja lisään suolaa. Päälle valutat kunnolla maustettua oliiviöljyä (tuoreita tai kuivattuja mausteita, pippureita, valkosipuleja yms.). Kastike on valmis! Voit sekoittaa siihen spagetin. Voit myös käyttää pestoa "kastikkeena".
käyttää vuohenjuustoa? En ole tiennytkään.
Voit myös käyttää pestoa "kastikkeena".
on kyllä yleensä juustoa mukana.
Kiehauta esim kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja punaista paprikaa ja mausta kunnolla, soseuta paksuksi "kastikkeeksi". Ruskista joukkoon jauheliha ja pekonia niin saat Bolognesen tyyppistä kastiketta.
Voit myös käyttää pestoa "kastikkeena".
on kyllä yleensä juustoa mukana.
Ruskista jauheliha.
Valmista eri kattilassa kastike, johon panet vettä ja maizenaa, paketin kyljessä on suhde, nestettä esim. 5 dl.
Lisää tämä "kastike" jauhelihan päälle ja laita reippaasti soijakastiketta.
Sitten lisää kuumaan kastikkeeseen purkki kaurakermaa.
Mausta maun mukaan. Itse käytän esim. sitruunapippuria. Jos voi laittaa ketsuppia, sitä voi lisätä kanssa.
Halutessasi voit laittaa myös sipulia / valkosipulia. Maustekurkkukuutiot palat käyvät myös (lisää ne viimeisenä).
Meillä perhe ( johon kuuluuu maitoallergikko ja tomaattiallergikko) on pistellyt tällaista spagetin / perunamuusin kanssa jo toista vuosikymmentä ja hyvin on maistunut.
Näillä ohjeilla saan varmasti maistuvaa kastiketta. =)
suomalaistyyppinen jauhopohjainen kastike, sipulia ja valkosipulia paljon.