Mitä teette raparperista? Piirakkaa ei voi loputtomiin syödä
Kommentit (22)
Kiisseliä tai hilloa. Voisi tehdä mehua tai joskus olen tehnyt grilli possulle kastiketta. Poika taannoin laittoi smoothiehen.
Keitä hilloa siitä. Sitä voi terästää esim. mansikoilla tai banaanilla. Hyvää esim. kakun täytteenä tai lettujen/vohveleiden/pannukakun kanssa. Myös puuron päällä maistuu.
Hilloa, mehua tai mehukeittoa. Olen tehnyt mehukeittoa, johon lisännyt mansikoita, hyvää puuron kanssa tai ihan juotavana välipalaksi.
En syö raparperia rajatta vaikka kasvatan sitä paljon. Annan sitä ystäville ja tuntemattomillekin. Minusta hyvä niin, se on aika kysyttyä kaupungissa, jossa kaikilla ei ole raparperipuskaa. Itse teen piirakkaa, kiisseliä ja lisäksi jonkin verran suolaisia ruokia. Kannattaa etsiä esimerkiksi afganistanilaisen sabzi rawashin reseptejä netistä. Sen voi tehdä esimerkiksi pinaatti tai tomaattipohjaisena. On hyvää!
Sekoita muihin marjoihin ja hedelmiin
Kaura-rapaperipaistos (kaura-omenapaistoksen tapaan) - on hyvää! Raparperi sopii hyvin myös marinadeihin sekä kaikkiin ruokiin, joissa tarvitaan jokin hapan / kirpeä tujaus. Sitruunan sijaan voit käyttää raparperia esim. etnisiin ruokiin ja patoihin. Toimii.
https://viimeistamuruamyoten.com/raparperimehu-v-gf/
Tuosta blogista löytyy myös muita raparperiohjeita, mm. raparperisima.
Raparperichutney sopii paistetulle ja grillatulle ruualle. Raparperi-minttuhilloa suosittelen kokeilemaan.
Tee helppo mehu: Kaada kuumaa vettä raparperin varsien ja sitruunankuorien päälle. Anna hautua. Jäähdytä. Mausta sitruunamehulla ja jollain makeutusaineella makusi mukaan.
Tehdään mehua, raparperi-mansikka-kiisseliä ja raparperi-banaani-minttu-hilloa.
Oletan, että et kaipaa myöskään muita leivontaohjeita, mutta laitan siti:
raparperi-toscapiirakka
raparperikeikauskakku
raparperimuffinit
Raparperichutney - jos tykkää mausteisesta maustekastikkeesta
Vierailija kirjoitti:
Raparperichutney sopii paistetulle ja grillatulle ruualle. Raparperi-minttuhilloa suosittelen kokeilemaan.
Tee helppo mehu: Kaada kuumaa vettä raparperin varsien ja sitruunankuorien päälle. Anna hautua. Jäähdytä. Mausta sitruunamehulla ja jollain makeutusaineella makusi mukaan.
Mä laitan tuohon mehun valmistamiseen vähän sitruunahappoa ja sitten kuuman veden..
Kompostoin.
Sitä tulee niin pirusti eikä täällä kukaan edes pidä siitä. Silti tuota ei jostain käsittämättömästä syystä saisi poistaa kokonaan pihalta.
Rumannäköisiä, kun kasvavat isoiksi ja keräävät etanoita.
Mehua, on tosi hyvää ja raikasta sellaisenaan tai spritzerissä.
https://www.kodinkuvalehti.fi/reseptit/juomat/raparperi-sitruunajuoma
Raparperi-mansikkamisu rm mehun mäskistä.
Chutney. Lihapataankin käy
Raparperipastaa, ohje löytyy googlaamalla, sekä lammas-raparperipata (Khoreshte Rivas)
Mansikka-raparperikiisseliä, raparperi-kaurapaistosta ja raparperihilloa esimerkiksi täytekakun väliin.
Pilkottuna pakasteeseen ja käyttää hiljalleen