Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Kirkastettu voi eli ghee
26.06.2025 |
Onko maussa tai käytössä eroa tavalliseen voihin?
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kirkastettu voi on 100 % rasvaa ja maistuu erilaiselta kuin voi, jossa on noin 80 % rasvaa.
Parasta gheessä on se, ettei se mene pilalle käytännössä ikinä, kestää vaikka huoneenlämmössä kuuman lieden äärellä säilyttämistä. En kyllä tee niin, mutta voisi tehdä.
Alue: Aihe vapaa
Ei kärytä paistaessa.
On helppo tehdä itsekin kuumentamalla voi hitaasti, niin, että neste kiehuu pois. Proteiinit jäävät pohjalle, jos kuumennat esim. kattilassa.
Sekin vähentää käryä, jos antaa voin kuumentua hitaasti keskilämmöllä ja kuumentaa sen paistolämpötilaan vasta, kun neste on kokonaan haihtunut.