Aktiivinen B12 arvo 128, onko normaali?
Otan purkista kolmesti viikossa ehkä monivitskua ja biotiinia samoin. En syö lihaa, maitotuotteita yleensä 1 jogurtti pvssä, 8 siivua juustoa, kananmuna. Kalaa pari krt viikossa. Lääkäri sanoi, että on normaali mut mietityttää miksi noin korkea? Vai onko toi korkea kun ei tuolle löydy yläviitettä? Toivon et nyt vastaa asioista tietävät sitten tai jos teilläkin ollut samoissa B12. Kiitos!
Kommentit (5)
Ja tuo arvo ei ole korkea. Sehän taitaa olla oikeastaan tosi hyvä. Joten ei sen suhteen ole huolta, ollenkaan. Jatka samaan malliin.
T. Vitamiinivuodatuksen kirjoittanut
Kiitos kommenteistasi. Onko sinulta mitattu tuo arvo ja mikä se oli?
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kommenteistasi. Onko sinulta mitattu tuo arvo ja mikä se oli?
Minulta on kerran mitattu ja silloin arvo oli 50. Vointini selvästi kohenee kun syön lisää, tai oikeastaan annan sen liueta kielen alla.
Lääkärit ei jostain syystä halua tätä verikoetta otattaa. Olisiko kallis.
On hyvä arvo.
Korkea B12-vitamiinipitoisuus ei haittaa, jos se on purkista saatu, mutta et tainnut syödä erillistä B12-vitamiinia? Monivitamiineissa on yleensä se virallinen ravitsemussuosituksen mukainen määrä, joka ei aina riitä, jos imeytymisessä on ongelmia. B12-vitamiinia myydään hyvinkin vahvoina erillisinä valmisteina. Vesiliukoisena sitä voi käyttää reilujakin ylimääriä.
Käytät ehkä huonoa B12-vitamiinia joka ei kunnolla imeydy+ onko sinulla myös folaatti käytössä? Ilman folaattia B12 ei imeydy vaan voi jäädä ikäänkuin verenkiertoon pyörimään. Ei ole vaarallista.
Valitse hyvä vitamiinivalmiste, esim Apteq B12+folaatti, Puhdistamo B12+folaatti, Makrobios B12+folaatti.
Huomaa, että B12-vitamiini olisi hyvä olla muussa muodossa kuin syanokobalamiini. Suomessa yleisin parempi vaihtoehto on metyylikobalamiini. Imeytyy paremmin.
Foolihappo, eli pteroyylimonoglutamiinihappo on synteettinen muoto, jos.folaatti on sisällysluettelossa esim Quatrefolic, se on hyvä.
Suomessa yleisin vajaus vitamiineista, on folaatista. Vihreät kasvit menettävät folaattia nopeasti säilytyksessä ja kypsennyksessä. Täysjyväviljoista sitä saisi, paitsi pellot taitavat olla melko ravinneköyhiä.