Paketti kypsää kanaa huoneenlämmössä 2 tuntia, menikö pilalle?
Unohdin purkaa toisen ostoskasseista ja oli pari tuntia keittiön lattialla ja ainoa kyseenalainen tuote oli paketti noita kanalastuja. Kiiruhdin laittamaan nyt pakastimeen vähäksi aikaa jotta saa edes viilennettyä nopeasti mutta kohta menee jääkaappiin.
Onko mennyt pilalle?
Kommentit (24)
Riippuu onko joku viimeisen käyttöpäivän tuote vai onko vielä käyttöaikaa. Ensimmäisessä tapauksessa heittäisin ehkä roskiin.
Ei mennyt. Kypsennät vaan kunnolla
Mullakin seisoo aina pari kolme tuntia. Ei ongelmia.
Kypsä ruoka ei ihan herkästi pilaannu, mutta ei ehkä montaa päivää kannata säilyttää enää.
Vierailija kirjoitti:
Ei mennyt. Kypsennät vaan kunnolla
Paketti KYPSÄÄ kanaa
Vkp 11.6. Oli tarkoitus perjantaina syödä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vkp 11.6. Oli tarkoitus perjantaina syödä.
ap
No sitten ei huolen häivää.
Vierailija kirjoitti:
Ei mennyt. Kypsennät vaan kunnolla
Tärkeä asia kunnon kypsennys ja kylmäketju tuotteissa.
Nyt lähes pilasit sen pakastamalla, pelkkä jääkaappiin laitto olisi riittänyt. Pakastamisen jälkeen se kaikki täytyy syödä kerralla, sulanutta tuotetta ei kannata pakastaa uudelleen, jos jäi tähteitä. Vastaisen varalle: Mietipä, miten ihmiset ovat käyttäytyneet ruokiensa kanssa silloin, kun sähköä ei ole ollut tarjolla eli ei jääkaappiakaan.
Se on aivan hyvä. Ei mitään huolta. Ei ole edes mitää hirmu helteet päällä.
Pari tuntia ei ole mikään ongelma
Jos olisi seisonut yön yli pöydällä niin sitten miettisin asiaa. Ja olen jopa aika herkkä saamaan oireita ruuasta ja silti söisin tuon. Mieti vaikka lounasruokaloita. Siellä seisoo ruuat linjastolla paljon pidempään.
Vierailija kirjoitti:
Mullakin seisoo aina pari kolme tuntia. Ei ongelmia.<
Mutta onko akan uuni lämpimänä?
Vierailija kirjoitti:
Nyt lähes pilasit sen pakastamalla, pelkkä jääkaappiin laitto olisi riittänyt. Pakastamisen jälkeen se kaikki täytyy syödä kerralla, sulanutta tuotetta ei kannata pakastaa uudelleen, jos jäi tähteitä. Vastaisen varalle: Mietipä, miten ihmiset ovat käyttäytyneet ruokiensa kanssa silloin, kun sähköä ei ole ollut tarjolla eli ei jääkaappiakaan.
Hetkeksi pakastimeen laittaminen ei ole pakastamista vaan jäähdyttämistä.
Onko palstamammat oikeasti niin heikkoa tekoa, että parin tunnin sähkökatkon tullessa ripuloivat itsensä hengiltä?
Kaikkea ihmiset miettiikin. Mulle on ihan normaalia, että lounaasta jää osa syömättä. Tänäänkin en syönyt lounaalla kokonaista kanafilettä, vaan ehkä puolikkaan. Loppu ja samaten uunijuuresten jämät jäi pöydälle odottamaan, että syön myöhemmin tänään. Ei kypsennetty ruoka mitään pilalle mene, jos se on huoneenlämmössä muutaman tunnin, tai vaikka yönkin yli.
Herkkävatsaiset totelkoot vatsaansa, mutta tavallisille ihmisille ei tuosta tule ongelmia.
Vierailija kirjoitti:
Nyt lähes pilasit sen pakastamalla, pelkkä jääkaappiin laitto olisi riittänyt. Pakastamisen jälkeen se kaikki täytyy syödä kerralla, sulanutta tuotetta ei kannata pakastaa uudelleen, jos jäi tähteitä. Vastaisen varalle: Mietipä, miten ihmiset ovat käyttäytyneet ruokiensa kanssa silloin, kun sähköä ei ole ollut tarjolla eli ei jääkaappiakaan.
Ennen ihmisillä olikin aivan helvetisti loisia ja erinäisiä taudinaiheuttajia. Mm. Helikobakteeri oli käytännössä kaikilla.
Vierailija kirjoitti:
Mullakin seisoo aina pari kolme tuntia. Ei ongelmia.
Niin mullakin.🥒
Minäkin kallistun tuohon 4 h sääntöön.
Voit huoletta popsia huoneenlämmössä muhineen ilman pelkoa ruokamyrkytyksestä.
Mulla seisoo aina ruoka pari kolme tuntia huoneenlämmössä. Syö saman päivän aikana niin ihan kunnossa on vielä