Aamulehti: Korvasieni on yhä hengenvaarallinen vaikka keität sen kahdesti - miksi tätä edes suositellaan?
Huhhuh mammat, nyt pitää avautua! Luin juuri tämän jutun siitä, miten korvasieniin jää myrkkyä vaikka keität ne kahteen kertaan ohjeiden mukaan. Silti ne on yhä monien "herkkua", ja niitä vedetään perheissä hyvällä halulla - lapsillekin! Ruokavirasto sanoo, että ei enää suosittele korvasientä, mutta eipä silti kielletäkään. Ja arvatkaa mitä - myrkkyä voi jäädä jopa 18 % alkuperäisestä määrästä, ja silti näitä syödään, koska "perinne"! Siis anteeksi nyt, pitääkö jokaisen riskiruoan olla jotenkin kansallispyhä?
Miksi tämä edes sallitaan? Jos joku keittäisi lapselleen ruokaa, jossa on 18 % myrkkyä jäljellä, niin sehän olisi suora lastensuojeluilmoitus! Miksei kukaan reagoi? Miksi tämä on "ok", kun se liittyy metsään ja mummon keittiöön?
Ja erityisesti haluan kuulla: tarjoatko sinä näitä lapsillesi? Miksi? Koska joku mummo teki niin 60-luvulla? Haluan oikeasti kuulla selityksiä tälle, koska nyt keittää enemmän kuin sieniä kattilassa.
Kommentit (20)
Korvasienimuhennos on parasta mitä tiedän, ei sitä meillä lapset syö.
Eihän sitä juuri siksi enää suositella. En ole aiemminkaan lapsille syöttänyt korvasientä, koska siinä voi olla myrkkyä. Tänä vuonna jos sitä löydän, poimin ja keitän vain itselleni. Korvasienikastike on oma herkkuni, joten otan itseni kohdalla sen riskin että siinä on vähän myrkkyjäämiä, mutta muille en syötä.
Vierailija kirjoitti:
Korvasienimuhennos on parasta mitä tiedän, ei sitä meillä lapset syö.
Miltä maistuu?
Pitää muistaa, että korvasienet ovat käsittelemättöminä käsittämättömän myrkyllisiä.
Juuri lounaalla ja mieheni söi korvasienimuhennosta. Hengissä on toistaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Korvasienimuhennos on parasta mitä tiedän, ei sitä meillä lapset syö.
Se aiheuttaa jotain kroonista sairautta. Maksaako omasta pussista sairastelusi?
tupakkakin on hengenvaarallista ja alkoholi, silti niitäkin käytetään. Kyse on pitkälti siitä miten ihminen on tottunut elämään ja mitä on implementoinut kuuluvan omaan itseensä. tupakoitsija uskottelee itselleen ettei pärjää ilman tupakkaa, alkoholisti samaa, kuten myös korvasienten syöjä kokee, että siis niitähän on pakko saada, muuten menee vuosi pilalle. vain tupakoitsijat tuhoavat toistenkin terveyttä. Alkoholistit ja korvasienten syöjät pääasiassa vain omaansa ja siksi niitä ei voi oikein kieltää, koska aikuisella on oltava oikeus päättää omasta elämästään ja riskeistä joita siinä ottaa.
Vierailija kirjoitti:
Juuri lounaalla ja mieheni söi korvasienimuhennosta. Hengissä on toistaiseksi.
Se kertyy vähitellen elimistöön. Se aiheuttaa kroonista sairastumista.
Paitsi sienen omat myrkyt, myös Tshernobylin jäämät...
Saattaa vähän jäädäkin ja ainahan sitä jää vaikka kuinka ryöppäisit, mutta paras suomalainen ruokasieni oikein valmistettuna.
Sitäpaitsi monet, ellei kaikki lääkkeeksi mieltämäsi tabletit ovat itseasiassa myrkkyä/myrkyllisiä.
Saako ravintolassa vielä korvasienikastiketta sisäfileen kylkeen?
Minä vähän uskon että sen hyvän muhennoksen saisi muistakin sienistä, ei se korvasieni niin hyvälle voi maistua.
Väärä otsikko. Korvasieni EI ole tappavan myrkyllinen, jos se keitetään kaksi kertaa. Olen 75v, syönyt aina korvasieniä ja paljon. Mitään haittaa ei ole ollut, vaikka äiti keitti niitä vain kerran.
Suosittelen hallitukselle korvasieniä ja niitä sieniä ei tarvitse keittää ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
tupakkakin on hengenvaarallista ja alkoholi, silti niitäkin käytetään. Kyse on pitkälti siitä miten ihminen on tottunut elämään ja mitä on implementoinut kuuluvan omaan itseensä. tupakoitsija uskottelee itselleen ettei pärjää ilman tupakkaa, alkoholisti samaa, kuten myös korvasienten syöjä kokee, että siis niitähän on pakko saada, muuten menee vuosi pilalle. vain tupakoitsijat tuhoavat toistenkin terveyttä. Alkoholistit ja korvasienten syöjät pääasiassa vain omaansa ja siksi niitä ei voi oikein kieltää, koska aikuisella on oltava oikeus päättää omasta elämästään ja riskeistä joita siinä ottaa.
Elämä on riskibisnes. Joku saattaa harrastaa kaikkia yllämainittuja asioita, suojaamatonta seksiä ja hypätä pää edellä veteen random laiturilta ja kuolee tai ei kuole. Sama tyyppi kompastuu kotonaan sähköpiuhaan, kaatuu, lyö päänsä seinän kulmaan ja kuolee -tai ei kuole. Kaikkeen ei voi varautua ja kaikelta ei voi suojautua, joskus kuolee kumminkin, johonkin. Voi välttää ihan kaikkea, mutta sama lopputulema on edessä ennemmin tai myöhemmin.
Kolme keittokertaa on kyllä suositeltu. Itse en kyllä syö, mutta olen valmistanut muille ja ovat hengissä🙏
Vierailija kirjoitti:
Kolme keittokertaa on kyllä suositeltu. Itse en kyllä syö, mutta olen valmistanut muille ja ovat hengissä🙏
Huoh. Välitön kuolema on ainoa mikä sulle riittää?
Moni myrkky tekee oikku hiljaa työtään elimistössä. Sitten kun sairastuu, niin oi voi. Lisääntymisikäisten kannattaaa tietysti lisäksi muistaa vaikutukset mahdollisiin tuleviin jälkeläisiin.
En ole koskaan kuullut kenenkään suosittelevan korvasienten syömistä. Mutta ei siitä mitään haittaa ole, jos niitä syö satunnaisesti, kunhan ovat oikein käsiteltyjä. Varmasti on vaarallisempaa esimerkiksi syödä makkaraa ja leikkeleitä päivittäin.
Osa pitää sitä suurena herkkuna ja eksoottisena ruokana. Maku ja elämys.
Ai siis miksi sitä edes suositellaan? No siis sitähän nimenomaan EI enää suositella, siis korvasienen käyttöä ruokasienenä vaikka ne keittäisikin kahteen kertaan.