Mitä ruokaa teette kun lapset (juuri pois muuttanut kotoa) tulevat syömään
Arvostaa varmaan ihan kotiruokaakin, mutta mutta
Kommentit (23)
Kysyn heiltä toiveita. Yleensä se on joku pastavuoka, lasagne tai lihapullat 😊
Viimeksi kun tytär tuli , niin hän kyseli, että voisko tehdä niitä kaikkia vegeruokia, mitä mä yleensä arjessa teen.
Tein falafelia, latkes - perunalettuja, tomaattikastiketta, marinoituja papuja, pavuista salaattia, taboulleh, hummusta, tsatziki, tsaktsuka... mä yleensä siis teen paljon tuommisia eri purkkeihin ja sieltä sitten kukin ottaa mitä ottaa useana päivänä.
Nyt kun tytär tuli, niin kaikki oli pöydässä ja sitten loppuja otti mukaansa ja loput syötiin miehen kanssa.
Ihan samaa ruokaa kuin muutenkin. Sunnuntaina on aina liharuokaa (paahtopaistia tms.) ja kerma- tai valkosipuliperunoita ja vähintään kolmea erilaista salaattia. Jälkiruokana hyytelökakkua.
Laitoin makaronimössöä. Luulin että olivat kyllästyneet, koska usein tein sitä ajan puutteen takia. Makaronilaatikkoa ja spagettikastike olivat myös toiveena. Eli sitä he haluaa, mikä on ollut usein tehty arkiruoka. Tai ehkä ei nimittäin karjalanpaisti ei kelpaa vieläkään 😄
Kalapuikkoja ja muusia ei myöskään ole halunneet.
Kitkeränväkevääsuolaistahapantapohjaanpalanuttakuivaa
Islannin hapatettua kalaa. Perinneruoka.
Italianpataa, hän kun asuu ulkomailla.
Isoäiti saa tehdä sitten makaroonivelliä, sitä minä en suostu tekemään, olen aina inhonnut, mutta kaikki mun lapset tykkää siitä.
Silloin kun itse olin juuri muuttanut omilleni ja tulin käymään, äiti teki aina uunilohta ja perunamuusia. Se oli ihanaa.
Vien ulos syömään. Kaikilla on eri ruuat, veget, gluteenittomat, laktoosittomat ja allergioita muutamille ruoka-aineille. En jaksa miettiä niin monenlaisia ruokia. Huomenna tulevat ja mennään porukalla buffettiin.
Kutsukaa lapsenne kaupunkiseikkailuun ja tarjotkaa hänelle herkullinen illallinen.
Varhaisaamun hiljaisina hetkinä pyörii kaupungin puistoissa omistajiltaan karanneita frettejä ihan vilisemällä. Varustutukaa pitkävartisilla atraimilla. Kun ensimmäinen utelias fretti tulee nuuskimaan teitä, on iskun paikka.
Sitten vain kotiin ja nylkypuuhiin. Nylkemisen jälkeen paloitelkaa fretti pienellä lihakirveellä 8-10 osaan. Ja valmistusohje on seuraava:
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen 180 asteeseen ja hauduta kannen alla 1,5-2 tuntia.
Kun liha alkaa irrota luista, lisää runsas desilitra kermaa ja sekoittele. Laita vielä 150 asteeseen ja anna olla noin 45 min.
Tässä saatte samaan pakettiin jännittävän seikkailun, saumatonta yhteistyötä vaativan urakan ja koko perheen herkkuhetken.
Hanhenmaksapalleroita, kaviaaria ja parhaita vuosikertaviinejä hovimestarin tarjoilemana. Nuorimmaiselle pitää varata myös kuubalaisia sikareita.
Vierailija kirjoitti:
Kutsukaa lapsenne kaupunkiseikkailuun ja tarjotkaa hänelle herkullinen illallinen.
Varhaisaamun hiljaisina hetkinä pyörii kaupungin puistoissa omistajiltaan karanneita frettejä ihan vilisemällä. Varustutukaa pitkävartisilla atraimilla. Kun ensimmäinen utelias fretti tulee nuuskimaan teitä, on iskun paikka.
Sitten vain kotiin ja nylkypuuhiin. Nylkemisen jälkeen paloitelkaa fretti pienellä lihakirveellä 8-10 osaan. Ja valmistusohje on seuraava:
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia,
Ikävä paljastaa totuus, mutta ne sun frettisi ovat rottia. Hyvä silti jos maistuvat!
Jotain lempiruokaa, kanankoivet, maksakastike vanhemmalle, nuoremmalle makkaraperunat, ostan röstiperunat hänelle ja karjalanpiirakat munavoilla.
Aina luonani vieraillessaan perilliseni vievät minut syömään Michelin-ravintolaan. On heidän vuoronsa tarjota.
Meillä esikoinen rakastaa hapansilakkaa ja mallasleipää. Kuopus taas lampaan aivoja norjalaisittain. Niitä laitetaan.
Siskonmakkarakeittoa.