Kukaan koukussa kiinalaiseen ja thaimaalaiseen ruokaan?
Kommentit (13)
Natriumglutamaatti on se salainen ruoan ainesosa. Toimii!
Välimerellä lomaillessani syön kiinalaisissa ravintoloissa. Ei tule pettymyksiä.
Ehkä miljardi+ kiinalaista ja thaimaassakin aika monta
Tehdään siis itse niitä perheelle. t.ap
Usein otan kiinalaisesta General Tso's Chicken ja/tai niitä friteerattuja kanapalleroita dipattavaksi hapanimeläkastikkeeseen. Myös ihan perus valkosipulikastike on hyvää, samoin Peking (makea kastike) tai naudanlihaa mustapippurikastikkeesa. Harvemmin Kung po Chicken mutta makumaailma on tuttu siinäkin.
Thairuoasta en tiedä muuta kuin Pad Thain eikä kuulu suosikkeihin.
Arvelen, että aika moni kiinalainen ja thaimaalainen. Siitä kai tulee toista jollei kolmatta miljardia.
Kiinalaisia on noin 1.5 miljardia, aika suuri osa lienee koukussa kiinalaiseen ruokaan. Siihen verrattunahan noi mäkkärit ja lihapullat perunamuusilla maistu miltään.
Vierailija kirjoitti:
Tehdään siis itse niitä perheelle. t.ap
Ai. Laitapa hyviä vinkkejä tänne, miten tulee hyvää kotona tehden.
Kotona tehden erilaiset nuudeliwokit. Nam!
Useampaan kertaan Thaimaassa käyneenä, niin kyllä. En tosin tiedä, miten aitoa se turistikohteissa tarjottu ruoka on mutta hyvää joka tapauksessa. Joskus on sattunut kohdalle jopa överitulista.
Erityisesti mereneläviä ovat paikan päällä parhautta, koska kotimaassa ovat törkykalliita.
Valitettavasti Suomessa thaimaalainen ruoka usein vesitetään mauttomaksi liian vähällä maustamisella, eikä maustaminen aina tarkoita tulisuutta.
Kiinalainen ruoka on usein pahaa, eikä ole edes ns. aitoa kiinalaista vaan suomalaiseen makuun muunneltua. Kiinassa ruoka paikan päällä taas liiankin kummallista. Vietnamilainen on parempaa. Thairuokaa sen sijaan saa paljon paremmin alkuperäisversiona tai ainakin lähelle sitä. Vaikea nimetä yksittäistä annosta, monet niin hyviä. Rakastan thai basilikaa!