Jauhelihan kysyntä suurempaa kuin tuotanto
Jauhelihan kysyntä vaan kasvaa. Mites tää on mahdollista kun vegaaniruokavalio yleistyy 🤔
Kommentit (12)
Kun karjankasvattajat eivät myy kantturoitaan teurastamoille liian pienten tuottajahintojen vuoksi, loppuu kaupoista nimenomaan jauheliha. Muita lihoja riittää hyvin.
Mikä homma? Kun jokaisesta kantturasta tulee ne samat "parhaat palat", ja lopusta tehdään jauhelihaa, niin miten voi olla, että niitä muita lihoja kuitenkin nyt riittää entiseen malliin, mutta ei jauhelihaa?
Vai päätyykö ne jauhelihat nopeammalla aikataululla teurastuksesta kaupan hyllylle kuin "parhaat palat"? Tai niitä "parhaita paloja" varastoissa vielä riittää, mutta jauheliha on vähissä?
Vierailija kirjoitti:
Kun karjankasvattajat eivät myy kantturoitaan teurastamoille liian pienten tuottajahintojen vuoksi, loppuu kaupoista nimenomaan jauheliha. Muita lihoja riittää hyvin.
Mikä homma? Kun jokaisesta kantturasta tulee ne samat "parhaat palat", ja lopusta tehdään jauhelihaa, niin miten voi olla, että niitä muita lihoja kuitenkin nyt riittää entiseen malliin, mutta ei jauhelihaa?
Vai päätyykö ne jauhelihat nopeammalla aikataululla teurastuksesta kaupan hyllylle kuin "parhaat palat"? Tai niitä "parhaita paloja" varastoissa vielä riittää, mutta jauheliha on vähissä?
Vaikuttaisko tohon se, että jauheliha säilyy vähemmän aikaa kuin kokoliha ja sen hinta on halvempaa kuin kokolihan?
Vierailija kirjoitti:
Kun karjankasvattajat eivät myy kantturoitaan teurastamoille liian pienten tuottajahintojen vuoksi, loppuu kaupoista nimenomaan jauheliha. Muita lihoja riittää hyvin.
Mikä homma? Kun jokaisesta kantturasta tulee ne samat "parhaat palat", ja lopusta tehdään jauhelihaa, niin miten voi olla, että niitä muita lihoja kuitenkin nyt riittää entiseen malliin, mutta ei jauhelihaa?
Vai päätyykö ne jauhelihat nopeammalla aikataululla teurastuksesta kaupan hyllylle kuin "parhaat palat"? Tai niitä "parhaita paloja" varastoissa vielä riittää, mutta jauheliha on vähissä?
Oikeastaan on niin, että ne "parhaat palat" on olleet vähissä jo pidemmän aikaa, niitä on tuotu ulkomailta. Suurin osa naudan ruhosta jauhetaan jauhelihaksi vaikka saisi parempaakin.
Lihan ja maidon tuottajahinnat on niin alhaalla että kasvattajat lopettaa. Suurin osa naudanlihasta Suomessa tulee maitotilojen vasikoista, ja maitotilat vähenee 5 - 8% vuosivauhtia. Jopa Espanjassa maksetaan tuottajalle huomattavasti enemmän naudanlihasta.
Vain naudanjauhelihan.
Koska kuluttajat siirtyvät perus sika-naudasta vähärasvaisempaan pelkkään nautaan.
Miljoona voitot takoo koojutkut ettei ne ainakaan tappiolla myy.
hullunlehmäntauti kun iskee niin alkaa taas sikapossujauheliha maistua
Mietin juuri samaa, että onko tämä nyt kytköksissä niihin lihansyöjiin, jotka protestoi kasvisruokapäiviä ja muita uhoamalla vaan syövänsä enemmän lihaa? 🤔
Menikö ihan putkeen kun liha loppuu?
Itse siis sekasyöjä mutta se kiukuttelu kasvisruokaa vastaan oli ja on vaan uhmaikäisen kuuloista.
Kaupat voisivat tuoda ulkomailta, mutta myyntihinta olisi kalliimpi. Kun asikas tulee ostamaan naudan jauhelihaa jota ei ole, ostaa jotain muuta. Kaupalle on sama juttu, onko naudanlihaa vai ei.
Mulla vielä jauhelihaa ja perunaa, mitä tekisin? Oisko jollain joku hyvä laatikko-ohje?
Kauppiaat nostaa hintoja valehtelulla!