Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Palsternakka vai nauris vai ovatko sama asia? Tämä patoihin, onko hyvää,jos maustaa noilla edellä maustetuilla?

Vierailija
05.03.2025 |

Tietoa?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä?

Palsternakka ja nauris ovat kaksi eri otusta.

Laita pataan vaan 

Vierailija
2/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten ne olisivat sama asia? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo pitkämäinen nauris on palsternakka ja toisinpäin.

Tämä on fakta.

Vierailija
4/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo pitkämäinen nauris on palsternakka ja toisinpäin.

Tämä on fakta.

No ei ole. Missä saakelin tynnyrissä sinäkin olet kasvanut, kun et perusjuureksia erota toisistaan?

Vierailija
5/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

Vierailija
6/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ne olisivat sama asia? Eivät jänis ja hirvikään ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

Ei kun nauriksestahan tässä puhuttiin. On sitten vielä oma lukunsa. Jotain sukua lantulle, mutta pienempi ja eri makuinen.

Vierailija
8/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

 

Nauriista kysyttiin, ei lantusta. Menikö sekaisin? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

 

Nauriista kysyttiin, ei lantusta. Menikö sekaisin? 

Lanttu on muuten nauriin ja kaalin risteytys, ja syntynyt Suomessa. Tää siis ihan vaan nippelitietona tähän.

Vierailija
10/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän palstetnakkaa ja lanttua keitoissa ja padoissa. Varsinkin palsternakkaa.

Naurista ei tule kyllä käytettyä, on maultaan kirpeämpää kuin lanttu. Mutta palsternakka on noista kuitenkin paras keittoihon ja patoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

Ja entäs se nauris, josta aloituksessa kysyttiin?

 

Vierailija
12/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo pitkämäinen nauris on palsternakka ja toisinpäin.

Tämä on fakta.

No ei ole. Missä saakelin tynnyrissä sinäkin olet kasvanut, kun et perusjuureksia erota toisistaan?

 

 

Et ymmärrä sarkasmia?

Olen jopa kasvattanut palsternakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo nauris on aika kitkerän makuinen verrattuna esim. lanttuun ja varsinkin palsternakkaan, joka onkin sen verran makeahko, että sitä en laita koskaan keittoihin tai patoihin niin paljon kuin esimerkiksi lanttua ja porkkanaa. Maukkaan lisän antaa kyllä.

Vierailija
14/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät ole sama juures. Ovat eri makuisia keskenään. Sopivat patoihin yhdessä tai erikseen. Nauris hautuu makeaksi, sitä voi laittaa reilumminkin, mutta palsternakan maku on mun suuhun hieman terävämpi, sitä itse käyttäisin vain maustamiseen. Tämä on toki makuasia, kannattaa kokeilla mikä itselle maistuu parhaiten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole sama asia, ja ovat täysin eri makuisia.

Vierailija
16/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

Mistä sinä tuon lantun tähän vedit?

Vierailija
17/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On sama asia. Peruna ja porkkanakin ovat samaa asiaa.

Vierailija
18/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Palsternakka ja lanttu eivät ole edes sukua keskenään. Lanttu on vaalea pyöreä, iso juures. Pasternakka on vaalea juures, pitkulainen vähän samaan tapaan kuin porkkana. Maku näissä on hyvin erilainen.

Molempia voi laittaa samaan pataan tai keittoon.

 

Nauriista kysyttiin, ei lantusta. Menikö sekaisin? 

Lanttu on muuten nauriin ja kaalin risteytys, ja syntynyt Suomessa. Tää siis ihan vaan nippelitietona tähän.

Mielenkiintoista. Keski-Euroopassa lanttuja myynnissä kaikkialla, eli suomalainen keksintö! <3

Vierailija
19/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palsternakka on tymäkkä mauste. Hyvin juureksinen ja imelähkön oloinen vaikkei makea sinänsä.

Vierailija
20/22 |
05.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo nauris on aika kitkerän makuinen verrattuna esim. lanttuun ja varsinkin palsternakkaan, joka onkin sen verran makeahko, että sitä en laita koskaan keittoihin tai patoihin niin paljon kuin esimerkiksi lanttua ja porkkanaa. Maukkaan lisän antaa kyllä.

Eihän nauris ole kitkerä! Kypsänä makeahko mutta parhaimmillaan raakana.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan seitsemän