Arkiruokalistaus
Listataan tähän keskusteluun inspiraatioksi ihan tavallisia arkiruokia:
Makkarakeitto
Siskonmakkarakeitto
Lihakeitto
Jauhelihakeitto
Pinaattikeitto
Kanakeitto
Tomaattikeitto
Purjo-perunasosekeitto
Lihapullat
Nakkikastike
Jauhelihakastike
Kanakastike / Kanaviillokki
Bolognese
Makaronilaatikko
Lihaperunasoselaatikko
Kinkku/Lohi/Jauhelihakiusaus
Lasagne
Moussaka
Uunilohi
Kalapuikot
Kalaleikkeet
Jatkakaa listaa, en jaksa joka päivä miettiä mitä taas syötäisiin.
Kommentit (31)
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Britannissa pelätään ebola-eipidemiaa, kun ihmiset tilaavat postitse liskojen ja piikkisian lihaa.
Liikaa punaista lihaa! Yritä nyt edes korvata osa vaikka linsseillä ja juureksilla ja kasviksilla!
Ranskalaisia, lihapyöryköitä, lihapiirakoita, nakkeja, perunamuusi kalapuikoilla, perunamuusi lihapyöryköillä, perunamuusi jauhelihapihveillä, perunamuusi seipalalla, spaghetti lihapyöryköillä, hernekeitto, ruiskaurapuuro.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei makkara ole arkiruokaa. Makkaraa syödään ehkä 2 kertaa vuodessa, juhannuksena grillimakkara ja joskus uutena vuotena nakkeja perunasalaatin kanssa, mutta ei sitäkään joka vuosi. Jauhelihaa myös tosi harvoin, ei joka kuukausi ainakaan. Tässä meidän 6 viikon arkiruokalista, joka viikko on 2 kasvisruokaa, 2 kalaruokaa ja 1 kanaruoka. Useimmat ohjeista löytyvät Valion, Yhteishyvän tai Hesarin nettisuilta:
1. Avokado-sitruunapasta, punainen kalakeitto, kasvis-nuudeliwokki, Marry me chicken, tomaattikala uunissa
2. Tonnikalaspagetti, lohikeitto, broileripihvi ja maissisalsa, uuniperunat ja katkarapulisuke, gratinoitu meriantura
3. Lohisalaatti, kasvishampurilaiset, täytetyt kesäkurpitsat, kana-maissikeitto, kermainen uunikala
4. Kasvispasta, seljanka, kasvisburritot, broileria salsaa ja riisiä, fish and chips
5. Punainen linssikeitto, lohipasta, täytetyt paprikat, keltainen broilerkeitto, kalale
Tuo on varmaan ravitsemussuositusten mukaista. Mutta vaikuttaa kalliilta. Paljonko menee kuukaudessa rahaa ruokaan?
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaisia, lihapyöryköitä, lihapiirakoita, nakkeja, perunamuusi kalapuikoilla, perunamuusi lihapyöryköillä, perunamuusi jauhelihapihveillä, perunamuusi seipalalla, spaghetti lihapyöryköillä, hernekeitto, ruiskaurapuuro.
Liikaa suolaa, liikaa ultraprosessoitua ruokaa ja punaista lihaa. On aivan edesvastuutonta syöttää lapsille tuollaista ruokaa, kun nykypäivänä kuitenkin jo tiedetään, miten vaarallista se on. Haluatko tosiaan, että lapsillesi tulee suolistösyöpä ja sydän- ja verisuonitauteja?
Lihapiirakat ja nakit voi säästää johonkin harvoin tapahtuvaan herkutteluun, retkelle tai piknikille. Ne eivät missään tapauksessa ole pikkulapselle sopivaa terveellistä arkiruokaa.
Kasvis- ja kanatortillat
Kasvissosekeitot
Uunilohi
Peruna ja lihakastike
Kanankoivet tai wingsit ja peruna/kasvisriisi
Itse tehdyt pizza ja kasvis/lihahampurilaiset
Salaatit ja bowlit
Tonnikalapastavuoka
Muusi ja lisukkeet eli kala/liha/kasvis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei makkara ole arkiruokaa. Makkaraa syödään ehkä 2 kertaa vuodessa, juhannuksena grillimakkara ja joskus uutena vuotena nakkeja perunasalaatin kanssa, mutta ei sitäkään joka vuosi. Jauhelihaa myös tosi harvoin, ei joka kuukausi ainakaan. Tässä meidän 6 viikon arkiruokalista, joka viikko on 2 kasvisruokaa, 2 kalaruokaa ja 1 kanaruoka. Useimmat ohjeista löytyvät Valion, Yhteishyvän tai Hesarin nettisuilta:
1. Avokado-sitruunapasta, punainen kalakeitto, kasvis-nuudeliwokki, Marry me chicken, tomaattikala uunissa
Tuo on varmaan ravitsemussuositusten mukaista. Mutta vaikuttaa kalliilta. Paljonko menee kuukaudessa rahaa ruokaan?
Noin 400 euroa menee kuussa. Jos mies saa onkisaaliita, niin sitten menee vähemmän. Kaksi aikuista ja kaksi lasta.
Vierailija kirjoitti:
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Näin tarkan sentin ihmisenä en ole koskaan ymmärtänyt noita listoja. Itse katson aina kaupassa, mitä on tarjouksessa, ja teen ruoan sen mukaan. Tulisi kalliimmaksi päättää etukäteen mitä ruokaa tekee, jos sen tarvikkeet ovatkin siinä kohtaa kalliita.
Meillä tällä viikolla:
Pinaattipasta ja kylmäsavulohikastike, kastikkeessa lohen lisäksi vihreitä herneitä, sipulia, ruokakermaa ja juustoa
Kana-wokkivihannes-wokki teriyakikastikkeella
Linssikeitto ( sis. mm. Bataattia,porkkanaa, inkivääriä)
Saarioisten maksalaatikko ja puolukkasurvos
Chili sin carne ( mustapapuja, soijarouhetta, paseerattua tomaattia,sipulia, chiliä, limeä ja tuoretta korianteria)
Paistetut ahvenfileet, dijonkermakastike, höyrytetyt perunat, porkkanat ja parsakaali
Pad thai täysjyväriisillä ja tofulla
Lisäkkeenä joka päivä salaattia vähän varioiden ja jälkkärinä kahvi ja suklaa/jäätelöpallo/keksi/viikonloppuna laskiaspulla
Me ollaan yritetty tehdä perjantaisin jokin vähän parempi kalaruoka. Sellainen, joka maistuu, että tulisi syötyä kalaa tarpeeksi suositusten mukaan.
Suosikit K-ruokaresepteistä: Kuha Walewska, Homburgin kala, Sitruuna-uunikalapasta, Kurkku-Limettilohi
Suosikit Valion resepteistä: Rapeat kalapyörykät, Välimeren kalakeitto, Purjehtijan burgeri, Juustotäytteiset lohitaskut
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Näin tarkan sentin ihmisenä en ole koskaan ymmärtänyt noita listoja. Itse katson aina kaupassa, mitä on tarjouksessa, ja teen ruoan sen mukaan. Tulisi kalliimmaksi päättää etukäteen mitä ruokaa tekee, jos sen tarvikkeet ovatkin siinä kohtaa kalliita.
Voi ei, ei tule kalliimmaksi, vaan päinvastoin halvemmaksi. Kun sinulla on 5-6 viikon lista valmiina, tiedät mitä ruokaa olet suunnitellut kuluvalle viikolle ja seuraavalle viikolle, ja voit hyödyntää tarjouksia todella monipuolisesti. Useimmat ruoat säilyvät jääkaapissa viikon-pari, ja niitä voi myös pakastaa. Esimerkiksi meillä on aina pakasteessa paria-kolmea laatua erilaista kalaa ja broilerin rintafileitä. Kaapissa erilaisia pastoja, perunoita, kaalia, tomaatteja, kesäkurpitsaa, linssejä ja täysjyväriisiä. Nuo ruoat on yleensä aina jossain kaupassa tarjouksessa, ja silloin niitä kannattaa ostaa enemmän. Kasviksia voi ostaa sesongin mukaan ja reseptejä voi helposti muokata niin että ne ovat järkeviä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Näin tarkan sentin ihmisenä en ole koskaan ymmärtänyt noita listoja. Itse katson aina kaupassa, mitä on tarjouksessa, ja teen ruoan sen mukaan. Tulisi kalliimmaksi päättää etukäteen mitä ruokaa tekee, jos sen tarvikkeet ovatkin siinä kohtaa kalliita.
Voi ei, ei tule kalliimmaksi, vaan päinvastoin halvemmaksi. Kun sinulla on 5-6 viikon lista valmiina, tiedät mitä ruokaa olet suunnitellut kuluvalle viikolle ja seuraavalle viikolle, ja voit hyödyntää tarjouksia todella monipuolisesti. Useimmat ruoat säilyvät jää
Kukin tavallaan. Itse en halua säilyttää ruokia jääkaapissa viikon pari, vaan mieluummin syömme tuoreempaa ruokaa. Enkä halua edes miettiä puolentoista kuukauden päähän, siinä tulee jo niin monia muuttujia matkan varrella. Mutta joo mikä ettei, voi olla jollekin sopiva ratkaisu. Itsellä onnistuu parhaiten tosiaan se, että ostan sitä, mikä on tarjouksessa sillä hetkellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Näin tarkan sentin ihmisenä en ole koskaan ymmärtänyt noita listoja. Itse katson aina kaupassa, mitä on tarjouksessa, ja teen ruoan sen mukaan. Tulisi kalliimmaksi päättää etukäteen mitä ruokaa tekee, jos sen tarvikkeet ovatkin siinä kohtaa kalliita.
Eli jos kauppias laittaa nakit tarjoukseen, niin teillä syödään nakkeja, niinkö? Ei sinun niin kannata tehdä, koska ne ei ole kovin hyvää ravintoa. Suunnittele etukäteen ja osta valmiiksi kotiin niitä aineita, mitä haluat sisällyttää ruokavalioon. Laatu paranee, ja meillä ainakin ruokalasku tippui kun jäi heräteostokset pois. Kannattaa ainakin kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei makkara ole arkiruokaa. Makkaraa syödään ehkä 2 kertaa vuodessa, juhannuksena grillimakkara ja joskus uutena vuotena nakkeja perunasalaatin kanssa, mutta ei sitäkään joka vuosi. Jauhelihaa myös tosi harvoin, ei joka kuukausi ainakaan. Tässä meidän 6 viikon arkiruokalista, joka viikko on 2 kasvisruokaa, 2 kalaruokaa ja 1 kanaruoka. Useimmat ohjeista löytyvät Valion, Yhteishyvän tai Hesarin nettisuilta:
1. Avokado-sitruunapasta, punainen kalakeitto, kasvis-nuudeliwokki, Marry me chicken, tomaattikala uunissa
Tuo on varmaan ravitsemussuositusten mukaista. Mutta vaikuttaa kalliilta. Paljonko menee kuukaudessa rahaa ruokaan?
Noin 400 euroa menee kuussa. Jos mies saa onkisaaliita, niin sitten menee vähemmän. Kaksi aikuista ja kaksi lasta.
Ette taida asua Suomessa tai sitten puhut pötyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Näin tarkan sentin ihmisenä en ole koskaan ymmärtänyt noita listoja. Itse katson aina kaupassa, mitä on tarjouksessa, ja teen ruoan sen mukaan. Tulisi kalliimmaksi päättää etukäteen mitä ruokaa tekee, jos sen tarvikkeet ovatkin siinä kohtaa kalliita.
Jep, jep. Me tehtiin ennen noin. Mutta jos katsoo kaupassa, mitä on tarjouksessa, niin tulee tosi helposti syötyä joka viikko jauhelihaa ja makkaraa. Me ei haluta syödä niin epäterveellisesti. Terveys on tärkeämpää kuin raha.
Kaalilaatikko, salaatti ja broilerifilee, kalaruuat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, eikö teillä ole ollenkaan käytössä arkiruokalistaa? Ei tarvitse syödä sitä, mitä kauppias keksii tarjota, mitä on kotona oppinut, tai mitä palstamammat kertoo, vaan on helpompi tehdä omia terveellisiä valintoja. Helpottaa suunnittelua ja kaupassa käyntiä kun tekee listan valmiiksi.
Näin tarkan sentin ihmisenä en ole koskaan ymmärtänyt noita listoja. Itse katson aina kaupassa, mitä on tarjouksessa, ja teen ruoan sen mukaan. Tulisi kalliimmaksi päättää etukäteen mitä ruokaa tekee, jos sen tarvikkeet ovatkin siinä kohtaa kalliita.
Eli jos kauppias laittaa nakit tarjoukseen, niin teillä syödään nakkeja, niinkö? Ei sinun niin kannata tehdä, koska ne ei ole kovin hyvää ravintoa. Suunnittele etukäteen ja osta valmiiksi kotiin niitä aineita, mitä haluat sisällyttää ruokavalioon. Laatu paran
Ei, vaan jos olen suunnitellut ostavani ainekset seikeittoon, ja huomaankin broilerinfileiden olevan tarjouksessa, teenkin ruoan niistä. Tai jos meinasin tehdä lasagnen, mutta ei olekaan edullista jauhelihaa, vaan onkin huippuedullinen lohi, niin teenkin lohikiusausta. Makkaraa ostan ehkä kerran vuodessa.
Meillä ei makkara ole arkiruokaa. Makkaraa syödään ehkä 2 kertaa vuodessa, juhannuksena grillimakkara ja joskus uutena vuotena nakkeja perunasalaatin kanssa, mutta ei sitäkään joka vuosi. Jauhelihaa myös tosi harvoin, ei joka kuukausi ainakaan.
Tässä meidän 6 viikon arkiruokalista, joka viikko on 2 kasvisruokaa, 2 kalaruokaa ja 1 kanaruoka. Useimmat ohjeista löytyvät Valion, Yhteishyvän tai Hesarin nettisuilta:
1. Avokado-sitruunapasta, punainen kalakeitto, kasvis-nuudeliwokki, Marry me chicken, tomaattikala uunissa
2. Tonnikalaspagetti, lohikeitto, broileripihvi ja maissisalsa, uuniperunat ja katkarapulisuke, gratinoitu meriantura
3. Lohisalaatti, kasvishampurilaiset, täytetyt kesäkurpitsat, kana-maissikeitto, kermainen uunikala
4. Kasvispasta, seljanka, kasvisburritot, broileria salsaa ja riisiä, fish and chips
5. Punainen linssikeitto, lohipasta, täytetyt paprikat, keltainen broilerkeitto, kalaleike ja muusi
6. Tonnikalapizza, Välimeren kalakeitto, kasvispihvit, Pasta Alfredo kanalla, Sole meuniére
Joskus vaihdan pastan tilalle esim. Pollo limonellon tai Pasta primaveran, riippuen mitä kaapissa on. Kanan tilalle voin vaihtaa joskus esim. Inkivääri-kanakeiton tai Hot honey -kanaa.