Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos naudan paahtopaistin pakastaa, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja paistaa tuleeko siitä naudankäristystä?

Vierailija
17.02.2025 |

Yritän tässä perustella itselleni miksi maksaisin poronkäristyksestä 40€/kg kun paahtopaistia saa alle 15€/kg.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat sitä sillä nimellä nimittää, niin tulee.

Vierailija
2/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluaa, niin kaupan pakastealtaasta löytyy myös riistakäristystä, se maksaa alle 20 euroa kilo ja on saksan hirvestä. Silloin ei tarvitse itse siivutella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt naudan- ja peuranlihasta käristystä tuolla tavalla ja oikein hyvää on.

Vierailija
4/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.

Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.

Vierailija
5/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos haluaa, niin kaupan pakastealtaasta löytyy myös riistakäristystä, se maksaa alle 20 euroa kilo ja on saksan hirvestä. Silloin ei tarvitse itse siivutella.

Joo tiedän nämä. Mutta arvostan tuoreutta ja suomalaisuutta niksmannin tehdasjämien sijaan.

Vierailija
6/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.

Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.

Joko porotilallinen löysi tiensä ketjuun satuilemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos haluaa, niin kaupan pakastealtaasta löytyy myös riistakäristystä, se maksaa alle 20 euroa kilo ja on saksan hirvestä. Silloin ei tarvitse itse siivutella.

Joo tiedän nämä. Mutta arvostan tuoreutta ja suomalaisuutta niksmannin tehdasjämien sijaan.

No, ei se 40 euron poronkäristyskään tuoretta ole.

Vierailija
8/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siivut kannattaa pakastaa liemessä/kastikkeessa, muuten kuivuu pakkasessa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä siitä tulee naudankäristystä, mitäpä muutakaan? Tekotavasta se nimi tulee. Itse tykkään hirvikäristyksestä enemmän kuin poronkäristyksestä, saksanhirvenkäristyksestä en niinkään, se maistuu jotenkin bulkille.

Vierailija
10/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.

Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.

Hei lukutaidoton: Nyt oli kyse käristyksestä, ei poronkäristyksestä. Nämä ovat aivan eri asioita. Suosittelen luetunymmärtämisen kurssia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.

Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.

Joko porotilallinen löysi tiensä ketjuun satuilemaan.

:-DDD No en kyllä ole porotilallinen, en ole koskaan edes nähnyt poroa luonnossa (paitsi kai niitä Korkeasaaressa on tai on ollut). Enkä ole käynyt Joensuuta ylempänä.

Mutta poron kylmäsavupaisti ON hyvää. Syön sitä hyvin ohueksi siivutettuna ohuiden ruisleipäpalojen päällä Nam! 

Vierailija
12/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siivut kannattaa pakastaa liemessä/kastikkeessa, muuten kuivuu pakkasessa. 

Hei lukutaidoton: Ap sanoi ensin pakastavansa sen lihan ja siivuttamaan myöhemmin ruokaa laittaessa. Näinhän se käristys tehdään muutenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.

Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.

Hei lukutaidoton: Nyt oli kyse käristyksestä, ei poronkäristyksestä. Nämä ovat aivan eri asioita. Suosittelen luetunymmärtämisen kurssia.

Jaa. Ehkä sinunkin kannattaisi seurata omaa neuvoasi? Aloittaja kirjoitti: "Yritän tässä perustella itselleni miksi maksaisin poronkäristyksestä 40€/kg kun paahtopaistia saa alle 15€/kg.".

Minusta on outoa pohtia tuota, kun kerran poro kuitenkin maistuu erilaiselta kuin nauta. Ihan kuin yrittäisi perustella itselleen miksi maksaisi Brie-juustosta kun Edamia saa halvalla.