Jos naudan paahtopaistin pakastaa, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja paistaa tuleeko siitä naudankäristystä?
Yritän tässä perustella itselleni miksi maksaisin poronkäristyksestä 40€/kg kun paahtopaistia saa alle 15€/kg.
Kommentit (13)
Jos haluaa, niin kaupan pakastealtaasta löytyy myös riistakäristystä, se maksaa alle 20 euroa kilo ja on saksan hirvestä. Silloin ei tarvitse itse siivutella.
Olen tehnyt naudan- ja peuranlihasta käristystä tuolla tavalla ja oikein hyvää on.
Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.
Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa, niin kaupan pakastealtaasta löytyy myös riistakäristystä, se maksaa alle 20 euroa kilo ja on saksan hirvestä. Silloin ei tarvitse itse siivutella.
Joo tiedän nämä. Mutta arvostan tuoreutta ja suomalaisuutta niksmannin tehdasjämien sijaan.
Vierailija kirjoitti:
Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.
Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.
Joko porotilallinen löysi tiensä ketjuun satuilemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa, niin kaupan pakastealtaasta löytyy myös riistakäristystä, se maksaa alle 20 euroa kilo ja on saksan hirvestä. Silloin ei tarvitse itse siivutella.
Joo tiedän nämä. Mutta arvostan tuoreutta ja suomalaisuutta niksmannin tehdasjämien sijaan.
No, ei se 40 euron poronkäristyskään tuoretta ole.
Siivut kannattaa pakastaa liemessä/kastikkeessa, muuten kuivuu pakkasessa.
Kyllä siitä tulee naudankäristystä, mitäpä muutakaan? Tekotavasta se nimi tulee. Itse tykkään hirvikäristyksestä enemmän kuin poronkäristyksestä, saksanhirvenkäristyksestä en niinkään, se maistuu jotenkin bulkille.
Vierailija kirjoitti:
Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.
Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.
Hei lukutaidoton: Nyt oli kyse käristyksestä, ei poronkäristyksestä. Nämä ovat aivan eri asioita. Suosittelen luetunymmärtämisen kurssia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.
Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.
Joko porotilallinen löysi tiensä ketjuun satuilemaan.
:-DDD No en kyllä ole porotilallinen, en ole koskaan edes nähnyt poroa luonnossa (paitsi kai niitä Korkeasaaressa on tai on ollut). Enkä ole käynyt Joensuuta ylempänä.
Mutta poron kylmäsavupaisti ON hyvää. Syön sitä hyvin ohueksi siivutettuna ohuiden ruisleipäpalojen päällä Nam!
Vierailija kirjoitti:
Siivut kannattaa pakastaa liemessä/kastikkeessa, muuten kuivuu pakkasessa.
Hei lukutaidoton: Ap sanoi ensin pakastavansa sen lihan ja siivuttamaan myöhemmin ruokaa laittaessa. Näinhän se käristys tehdään muutenkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Outo kysymys. Eihän sillä valmistustavalla ole niin paljon väliä, vaan maulla! Poro maistuu erilaiselta kuin nauta, sehän on täysin selvää.
Kuka sitten mitäkin arvostaa. Itse pidän poron mausta niin paljon että osta empimättä poron kylmäsavupaistia joka maksaa 99 euroa kilo, vaikka naudanpaistia tietty saisi paljon halvemmalla.
Hei lukutaidoton: Nyt oli kyse käristyksestä, ei poronkäristyksestä. Nämä ovat aivan eri asioita. Suosittelen luetunymmärtämisen kurssia.
Jaa. Ehkä sinunkin kannattaisi seurata omaa neuvoasi? Aloittaja kirjoitti: "Yritän tässä perustella itselleni miksi maksaisin poronkäristyksestä 40€/kg kun paahtopaistia saa alle 15€/kg.".
Minusta on outoa pohtia tuota, kun kerran poro kuitenkin maistuu erilaiselta kuin nauta. Ihan kuin yrittäisi perustella itselleen miksi maksaisi Brie-juustosta kun Edamia saa halvalla.
Jos haluat sitä sillä nimellä nimittää, niin tulee.