Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kurmeeta pukkaa: karjalanpaistilihat airfryerissä

Vierailija
14.02.2025 |

Pukki toi airfryerin ja olen nyt opetellut käyttämään sitä. Seuraava haaste on 600 gramman4 karjalanpaistilihapaketti.

En ole vielä nähnyt pakkauksen ohjetta, mutta olen ajatellut aloittaa kokeilut siitä vähentämällä lämpöä 25% ja aikaa 50%. Ensin kuiviltaan pinnat kiinni ja sitten nesteen ja mausteiden kanssa kypsäksi. Tarjolle keitettyjen perunoiden tai muusin ja puolukkahillon kera.

Miltä kuulostaa? Onko jollakin kokemusta tai parempia ideoita? Kannattaako edes yrittää?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
14.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/3 |
16.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linkin päästä löytyi yllättäen tuttu juttu. Kuten otsikossa todetaan 2 vuotta vanha juttu on edelleen ajankohtainen. Samalla se on masentava esimerkki siitä miten (ruoka)juttuja(kin) suomessa tehdään.

Kyseessä on sujuvasti kerrottu juttu julkkiskokista markkinoimassa laitevalmistajan härpäkettä, jota ei ilmeisesti ole paljoakaan käyttänyt. Esitteet on toki luettu ja työnantajan mainospuheet kuunneltu. Eikä siinä mitään -- kaikki voittavat. Paitsi rietysti kriittinen kuluttaja, eikä hänenkään tappionsa ole kovin suuri.

Tähän keskusteluun liittyy Kapen väite Erilaiset lihapadat, kuten karjalanpaisti, hautuvat laitteen lämmössä mureiksi.

 Sillä varmuudella minkä vain muutaman kuukauden kokemus Airfryeristä voi antaa, kyseenalaistaisin hieman.

Jo keskustelunavauksen suunnitelma nesteen lisäämisestä sisältää ajatuksen erillisen keittoastian käytöstä. Ehkäpä haudutus onnistuu siinä -- varsinkin jos onnistuu löytämään Airfryeristään lämpötila-asetuksen, jolla nesteen pinta juuri ja juuri hymyilee. Muutenhan perusvarustettu Airfryer on luonteeltaan pikemminkin liekinheitin kuin aromipesä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
17.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptiikasta sen verran, että maustamalla muuten kuin pakkauksen ohjeen mukaan on helppo häivyttää karjalainen alkuperä.

Keitettyjen perunoiden kanssa voisi maistua muukin kastike kuin pelkkä kirkas liemi. Perinteinen kermakastike lihalle löytyy mm. täältä

https://www.kotikokki.net/kumppanit/iltalehti/reseptit/nayta/607108/Ker…