Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Padassa haudutettua varista - kannattaa kokeilla!

Vierailija
13.02.2025 |

Mies pyydysti variksia ja päätin kokeilla vaihteeksi pataruokaa tällä reseptillä. Todella maukasta tuli ja lapsetkin tykkäsivät! Laittakaahan muutkin herkullisia varisreseptejä jos tiedätte.



Padassa haudutettua varista

Ainekset:

2-3 kpl variksia

voita ruskistamiseen 

voita ruskistamiseen 

merisuolaa

mustapippuria

1/2 lliemijuureksia (porkkana, palsternakka, selleri, sipuli) 

3 kpllaakerinlehti

1 oksa rosmariinia, timjamia, persiljaa

1 lvettä, kana- tai lihalientä

Valmistus

Nypi varis ja sido se puuvillanarulla, vähintään koivet yhteen. 

Ruskista varis pannulla huolella. Hiero pintaan sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Ruskista myös hyvää makua antavat kaularangat ja siivet sekä pieniksi pilkotut juurekset.

Laita juurespaistos padan pohjalle ja sorsa päälle, lisää yrtit ja laakerinlehti. Kaada kuuma neste noin puoleenväliin variksen pinnasta. Aloita kypsennys variksen rintapuoli ylöspäin ja käännä kypsennyksen puolivälissä rintapuoli alaspäin. Kannattaa laittaa kansi tai folio padan suojaksi, ettei lintu kuivu liiaksi.

Paista 180-asteisessa uunissa noin yksi tunti tai kunnes linnun rintaliha ei enää tunnu kimmoisalta. Jäähdytä lintu ja leikkaa rintalihat ja reidet koipiluineen irti.

Laita rangat takaisin liemen joukkoon. Keitä tunnin verran ja lisää välillä vettä, jotta rangat pysyvät peitossa. Siivilöi liemi, ja tee siitä kastike oheisen ohjeen mukaan.

Tarjoa varis kastikkeen, punakaalin, vihersalaatin ja paistettujen perunoiden kera.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varis pitää pakastaa ensin, mieluiten päiväkodin pakastimessa!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi yksi