Padassa haudutettua varista - kannattaa kokeilla!
Mies pyydysti variksia ja päätin kokeilla vaihteeksi pataruokaa tällä reseptillä. Todella maukasta tuli ja lapsetkin tykkäsivät! Laittakaahan muutkin herkullisia varisreseptejä jos tiedätte.
Padassa haudutettua varista
Ainekset:
2-3 kpl variksia
voita ruskistamiseen
voita ruskistamiseen
merisuolaa
mustapippuria
1/2 lliemijuureksia (porkkana, palsternakka, selleri, sipuli)
3 kpllaakerinlehti
1 oksa rosmariinia, timjamia, persiljaa
1 lvettä, kana- tai lihalientä
Valmistus
Nypi varis ja sido se puuvillanarulla, vähintään koivet yhteen.
Ruskista varis pannulla huolella. Hiero pintaan sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Ruskista myös hyvää makua antavat kaularangat ja siivet sekä pieniksi pilkotut juurekset.
Laita juurespaistos padan pohjalle ja sorsa päälle, lisää yrtit ja laakerinlehti. Kaada kuuma neste noin puoleenväliin variksen pinnasta. Aloita kypsennys variksen rintapuoli ylöspäin ja käännä kypsennyksen puolivälissä rintapuoli alaspäin. Kannattaa laittaa kansi tai folio padan suojaksi, ettei lintu kuivu liiaksi.
Paista 180-asteisessa uunissa noin yksi tunti tai kunnes linnun rintaliha ei enää tunnu kimmoisalta. Jäähdytä lintu ja leikkaa rintalihat ja reidet koipiluineen irti.
Laita rangat takaisin liemen joukkoon. Keitä tunnin verran ja lisää välillä vettä, jotta rangat pysyvät peitossa. Siivilöi liemi, ja tee siitä kastike oheisen ohjeen mukaan.
Tarjoa varis kastikkeen, punakaalin, vihersalaatin ja paistettujen perunoiden kera.
Varis pitää pakastaa ensin, mieluiten päiväkodin pakastimessa!!