Miten saatte kanankoivista meheviä?
Mulla jää se liha aina vähän sitkeäksi ja kovaksi.
Kommentit (15)
Paistopussissa minä ne aikoinaan tein. Oikein mehukkaita olivat.
Vierailija kirjoitti:
Sen pitää kypsyä kypsäksi saakka. Uuni 175 asteeseen ja lihan on kypsää vasta kun haarukka menee helposti lihan läpi. Töki sitä lihaa siis haarukalla ja ota uunista pois vasta kypsänä
Mutta eikö tuolloin käy niin että mehevyys haihtuu ja kanasta tulee (hyvin) kuivaa
Paistopussissa 125 asteessa kolme tuntia.
LIhalämpömittari kannattaa tökätä lihaseen kohtaan.
Myös tarpeeksi pitkään ikäänkuin ylipaistamisella esim tunnin voi saada todella pehmeitä kananpaloja. Sulavat suussa.
Kosteutusta. Siten että otetaan huomioon valmistustapa. Ettei yhtäkkiä kiehu ja kupli siellä hulluna, valu yli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sen pitää kypsyä kypsäksi saakka. Uuni 175 asteeseen ja lihan on kypsää vasta kun haarukka menee helposti lihan läpi. Töki sitä lihaa siis haarukalla ja ota uunista pois vasta kypsänä
Mutta eikö tuolloin käy niin että mehevyys haihtuu ja kanasta tulee (hyvin) kuivaa
Koipireider eivät kuivu, koska nahka on päällä. Meillä paistetaan tuossa 175 asteessa puolitoista tuntia, otetaan virta pois ja annetaan olla jälkilämmössä vähintään puoli tuntia. Ne ovat silloin oikealla tavalla kypsiä, kun koipi lähtee reidestä irti kevyesti nykäisemällä eli luu tippuu lähes itsekseen. Meillä tehdään ne myös niin, että sille pellille ei tule mitään muuta, normaalikokoiselle pellille mahtuu kaksi pakettia eli kuusi kappaletta.
Paistopussissa 190 asteessa 1 tunti. Ovat meheviä!
Paistopussi ja tarpeeksi pitkään uunissa
Kostuta ne kanankintut pinppimehulla. Kyllä maistuilee miehille varsinkin .
Yön yli aromipesässä,,,, ai että kun on mehukkaita!
Ungefär med vilken metod som helst.
Ruskistan ensin pannussa ja annan hautua kypsäksi matalalla lämmöllä kastikkeessa joko uunissa tai siinä samassa pannussa.
Koipea on kokemukseni mukaan vaikea saada kuivaksi toisin kuin rintaa. Kyllä se edellyttää ihan selkeää ylikypsentämistä ja liian kovaa lämpöä.
Sen pitää kypsyä kypsäksi saakka. Uuni 175 asteeseen ja lihan on kypsää vasta kun haarukka menee helposti lihan läpi. Töki sitä lihaa siis haarukalla ja ota uunista pois vasta kypsänä