Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruisleipää keittohin ja patoihin!

Vierailija
13.02.2025 |

Tein eilen lihapataa karjalanpaistilihoista. Ruskistin lihat ja sipulit, mauston perinteisesti ja haudutin tunnin ja lisäsin sekaan potut ja keittojuureksia. 

Ja lisäsin muutaman palan ruisleipää sekaan suurukseksi.  Aika hyvä tuli. 

Oletteko kokeilleet?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu olen. On varsinkin talvella keitoissa hyvää nuo ruisleivän palat.

Vierailija
2/6 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, on hyvä perinteisissä lihakeitoissa ja padoissa.  Tulee tosi maukas liemi etenkin rasvaisiin possupatoihin, eikä tarvitse maustaa kuin suolalla ja pippurilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt rantakalaa ruisleivällä. Maailman helpoin resepti: Siivottuja muikkuja kattilaan ja muutama sipuli siivuina. Reilusti voita. Pippuria ja suolaa. Vettä.  Ruisleipäsiivuja päälle. Hauduta niin pitkään kun on tarvis.

On muuten hyvää. Oli rannalla tai ei.

Vierailija
4/6 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

60-luvulla syötiin yksi talvi tuota kun pakkanen vei perunasadon. Orrella kuivattua leipää oli.

Vierailija
5/6 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämmöinen resepti löytyi netistä:

Leipäressu keskisuomalaiseen tapaan



300 g possun lihaa, suikaletta tms.

600 g ruisleipää (siis kaksinkertainen määrä lihaan verrattuna)

n. 50 g voita

suolaa

ripaus pippuria

 

Ruskista possunliha pienessä määrässä voita ja hauduta kypsäksi puolisen tuntia. Tällä välin leikkaa ruisleipä kuutioiksi. 

Kun liha on pehmeää ja kypsää, lisää mausteet ja voi. Lisää lämpöä ja anna voin sulaa. Heitä ruisleipäkuutiot pannulle ja sekoita ahkerasti. Ruisleipien pitäisi paahtua ja saada rapeaa pintaa. Jos tuntuu, että seos kuivahtaa, lisää tilkka vettä.

Vierailija
6/6 |
13.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipäressun versio.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kaksi