Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuulostaako hyvältä banaanikakkureseptiltä?

Vierailija
18.01.2025 |

3 eggs

110g sugar

110g melted butter

200g very ripe bananas

160g plain flour

3/4tsp baking powder

3/4tsp baking soda

a pinch of salt





Miksi tähän tulee sekä baking soda että baking powder?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
18.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi tähän tulee sekä baking soda että baking powder?

 

Vierailija
2/4 |
18.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi tähän tulee sekä baking soda että baking powder?

Kakusta tulee ehkä kuohkeampi tai kohoaa paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
18.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ultrafrustoitua, ei kantsi koittaa

Vierailija
4/4 |
18.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Banaanikakkuresepteissä käytetään usein sekä ruokasoodaa että leivinjauhetta, jotta saadaan aikaan paras koostumus ja maku. Molemmilla on hieman eri tehtävä leivonnassa:

Ruokasooda: Ruokasooda on emäksinen aine, joka reagoi happamien aineiden, kuten jogurtin, piimän tai banaanien kanssa, muodostaen hiilidioksidia. Tämä auttaa taikinaa kohoamaan ja tekee kakusta kuohkeaa. Se myös neutraloi happamuutta ja tasapainottaa makuja.

Leivinjauhe: Leivinjauhe sisältää sekä emäksistä aineosaa että happamia ainesosia, ja se toimii kakun kohottajana. Se vapauttaa hiilidioksidia sekä taikinaa sekoitettaessa että paistamisen aikana. Tämä varmistaa tasaisen kohoamisen ja kuohkean rakenteen, vaikka taikinassa ei olisi paljon happamia aineita.

Yhdistämällä näitä kahta kohotusainetta, banaanikakku saa parhaan mahdollisen koostumuksen ja herkullisen maun. 👩🍳🍌

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi viisi