Ketään täällä joka syö "joka päivä" lounaan ravintolassa? Onko teillä työn puolesta joku ateriaetu?
Nimittäin aika vaikea uskoa että joku maksaisi tuollaiset omasta taskustaan. Nykyään on vaikea löytää paikkaa missä saa lounaan alle 10 eurolla. Kuukausitasolla tuosta tulee jo varsin huomattava määrä rahaa.
Kommentit (16)
Töissä vielä ollessani oli juu jonkinlainen ateriaetu, eli työpaikka maksoi kai 1,80 € aterian hinnasta, ja yhtä tai kahta kertaa lukuunottamatta joka päivä käytiin ravintolassa lounaalla.
6,50 otetaan suoraan palkasta. Tähän kuuluu lounas ja kahvi
On ateriaetu, muttei rafloihin. Laitoksen keittioltä tulee lounas ja päivällinen. Aamu ja iltapalat ilmaisista tarpeista.
Vierailija kirjoitti:
Juu, käytössä lounaskortti. Jokaiselle työpäivälle siis lounasetu, arvo noin 12e.
Ohis kannattaa varmaan avata hieman mitä lounasetu tarkoittaa. Eli kun lounasedun arvo on 12e niin minkä verran työantajasi maksaa lounaastasi ja minkä verran maksat itse? Työnantaja yl. maksaa 25% eli sinulle jää itse maksettavaksi 9-10€ per lounas.
Muutama vuosi sitten nuo lounasbuffetit olivat vielä useita euroja nykyistä halvempia. Juuri ennen kotonaa ja heti pahimman vaiheen jälkeen olin sellaisissa hommissa, että kävin ehkä jopa 3-4 kertaa viikossa noilla lounailla. Koin saavani noista paljon paremman hinta-laatusuhteen kuin jostain eväistä ja lisäksi tuon ison lounaan jälkeen loppupäivinä ei tarvinnut syödä kuin ehkä jugurtti ja banaani. Kävin erityisesti kahdessa ravintolassa sen mukaan mitä oli tarjolla ja niin usein, että henkilökuntakin tunnisti jo. Toki noissa ravintoloissa näin itsekin usein myös muita samoja naamoja. Maksoin itse nuo lounaat ja tilanteen muuttuessa tuon lopetin. Ehkä tämä oli kallista, mutta kotiini en tuossa vaiheessa juuri ruokaa ostellut ja kun noihin lounaisiin kuului myös salaatti söin huomaamatta myös paljon salaattia ja kasviksia. Välillä salaattipöydässä oli myös pilkottuja hedelmiä ja niitäkin sitten huomaamattani helposti söin.
Vierailija kirjoitti:
On ateriaetu, muttei rafloihin. Laitoksen keittioltä tulee lounas ja päivällinen. Aamu ja iltapalat ilmaisista tarpeista.
Laskin, että noin 200e kuussa tulee säästöä omiin ruokakuluihin.
Se että kysyy tällaisia netissä selittää aika aukottomasti miksi on kuvatunlaisessa tilanteessa. Osaatko sitoa kengännauhasi itse?
Syön joka päivä ulkona, ei lounasetua. Maksaahan se. Lounas yl. 11-13.50€ per pv mutta se on hyvä lounas salaatteineen, hedelmineen, kahveineen ja jälkiruokineen. Kotiruokaa syödessä ei tulisi syötyä esim. Kasviksia päivittäin tarpeeksi. Minua myös väsyttää pelkkä hiilihydraatti joten eväiden tekemisen koen haastavaksi. Syön töissä lounaalla proteiinin, kasviksia ja hedelmiä ja sen kahvin.
Noin 10€ siitä jää lounasedun jälkeen itselle maksettavaksi. Mediassa on ollut, että maanantai ja perjantai ovat päiviä kun työpaikkalounas skipataan. Ovat ilm. Etäpäiviä.
Sama kai se mihin kukin ansaistsemansa rahat laittaa.
Mun isä käy joka arkipäivä lounaalla, maksaa eläkeläishinnan 11,90 tai toisessa paikassa 12,30. Hinta voimassa klo 13 jälkeen.
Keittää aamulla puuron, illalla syö leipää ja paistaa päälle munan. Hedelmiä ja marjoja syö myös. Viikonloppuisin käy syömässä lastensa luona.
Ei se omien eväidenkään syönti ilmaista ole. Mielelläni maksaisin jos töissä olisi mahdollisuus päästä lounasravintolaan valmiiseen pöytään jossa tarjolla ravitseva lämmin ruoka, salaatteja, leivät yms.
Mitä vaikeaa uskomisessa on? Joku laittaa rahaa autoon, alkoholiin, harrastuksiin jne. Jospa lounasravintoloissa syövä pitää sitä harrastuksenaan.
Vierailija kirjoitti:
Mitä vaikeaa uskomisessa on? Joku laittaa rahaa autoon, alkoholiin, harrastuksiin jne. Jospa lounasravintoloissa syövä pitää sitä harrastuksenaan.
Aa, eli se on samanlainen statuskysymys kun auto ja harrastus. Siinä on sen lisäksi se ettei ravintolaruoka ole järin terveellistä.
Juu, käytössä lounaskortti. Jokaiselle työpäivälle siis lounasetu, arvo noin 12e.