Mitä kevyttä ja raikasta voisi syödä joulun jälkeen?
Nyt tekisi mieli jotain keveää ruokaa. Mitä te olette syöneet tai aiotte syödä?
Kommentit (36)
Raikkaita voileipiä ja rääpittyä hyydekaakkua.
Eikö laatikot ja rosolli ollu kevyttä?
Vierailija kirjoitti:
Eikö laatikot ja rosolli ollu kevyttä?
Ei
Puolukkasurvos, jäävuorisalaatti ananaksella, uunissa paistetut kesäkurpitsan puolikkaat sitruunalla ja soijalla maustettuna.
Kattilaan purkillinen tomaattimurskaa, munakoisopaloja, kesäkurpitsapaloja, sipulia ja paprikaa. Keitä kypsäksi. Hyvää ja kevyttä.
Kanasalaatin teen. Vaikka en mässäillyt jouluna.
Voileipä, jonka päälle salaatinlehti ja kylmäsavulohta.
Ratatouille nimeltään tuo kasvismuhennos jossa tomaattimurskaa.
Tein porkkalan jämistä "kylmäsavulohi"keittoa. Saaristolaisleivän jämät tulee siinä samalla syötyä.
Kylmä nuudelisalaatti. Lasinuudeleita, jäävuorisalaattia, raakoja kasviksia maun mukaan(tomaatti,kurkku, paprika,,,)ituja, porkkanaraastetta, tuoretta korianteria, sitruunamehua, mausteita. Proteiiniksi voi halutessaan lisätä tölkin tonnikalaa.
Kylmä hedelmäsmoothie. Rasvatonta kreikkalaista jugurttia, kiiviä, pinaattia, omenaa ja kourallinen marjoja/mangoa. Kaikki blenderiin ja jos tulee liian paksua niin loraus maitoa sekaan.
Minä inventoin jääkaappia ja päädyin siihen, että teen kylmäsavulohipastasalaattia. Kalan koostumus on kiinteämpää kuin kaupan "kylmäsavulohen". Kotona savustettua (monta päivää). Ja maku erittäin intensiivinen.
Heh..
Monikin valittaa ettei jouluruoka maistu kuin päivän tai kaksi ja pitää päästä pitsalle tai kebabille.
Väittäisin että jouluruoka on kevyempää mitä se pitsa tai kebab.
Eihän siinä jouluruoassa ole muuta "raskasta" kuin pala kinkkua. Kalaa monessa muodossa ja erilaisia kasvislaatikoita. Mikähän siitä jouluruoasta tekee "raskaan", vai syökö ihmiset sitä ähkyyn ja pitsaa vaan vähän.. öö..
Eilen sain joulun laatikot syötyä. Kylläpä maistui, en ehtinyt kyllästyä. Tänään illalla kattilassa riisipuuroa, sekametelisoppa jo keitetty.
Nakkeja ja ranskalaisia, nakkeja ja lihapiirakoita, pizzaa ja lihapyöryköitä.
Vierailija kirjoitti:
Minä inventoin jääkaappia ja päädyin siihen, että teen kylmäsavulohipastasalaattia. Kalan koostumus on kiinteämpää kuin kaupan "kylmäsavulohen". Kotona savustettua (monta päivää). Ja maku erittäin intensiivinen.
Herkullista! Milloin syödään?
Ei ehkä niin kevyttä, mutta itse syön nyt toista päivää peräkkäin sushia.
Maustamaton ab-jugurtti ananaspaloilla tai hedelmäcoctaililla.