Miten keitetään teevettä?
En oo koskaan keittänyt. Laitetaanko siihen jotain mausteita sekaan, kuten esim. suolaa ja pippuria?
Kommentit (17)
Ei anna palstavájakín pään sisäinen meteli rauhaa. Pakko vääntää paskaa tänne vaikka tietää olevansa palstan typerin.
Laita sekaan perunaa ja porkkanaa.
Keitetään vettä vedenkeittimellä, laitetaan sekaan tilkka kylmää vettä, ettei se kiehu ja kaadetaan teekannuun, missä odottaa teesihvilä tai teepussit, ja sitten kansi päälle ja odotellaan noin viitisen minuuttia, että se tee uuttuu siellä.
Yksi teepussi esimerkiksi riittää kahteen kupilliseen teetä.
Luin tämän ohjeen jostain.
Laita vettä vedenkeittimeen tai kattilaan ja anna kiehahtaa. Tässä vaiheessa kaada vettä kuppiin, jossa jo teepussi ja lisää hunajaa tai sokeria tarvittaessa.
Pakasta loppu vesi seuraavaa käyttökertaa varten! Kätevää!
Ota puhdas kattila esiin. Mielellään uudehko, vanhasta voi irrota metallia. Laita sinne vettä, lähdevesi tai hanasta viileää - ensin hanasta lasketaan vähän aikaa vettä että tulee puhdas. Ulkomailla älä ota hanasta mitä tahansa vettä. Sen jälkeen aseta kattila liedelle siten ettei kahva tartu hihaan, sinne suuntaan, ehkä vähän poispäin. Vanhalla sähköhellamallilla laitan aluksi 3:lle säädön ettei kiehu yli, jos en vahdi siinä vierellä vaan jokusen metrin päässä. Kun sitä käydään katsomassa jonkin ajan kuluttua, voi laittaa säädön 4 ja hetken kuluttua takaisin katsomaan. Vesi pitää kaataa varovasti mukiin ettei roisku. Kahva ei saa olla kuumentunut. Kattilaan voi laittaa kannen ja kauemmas eri levylle seisomaan, jäähtymään. Sitten voi laittaa tee/hauduke sihdin mukiin ja sen sisälle hauduketta tai teetä, hetkeksi. Sokeria tai hunajaa myöhemmin, maitoa jos haluaa. Sen annetaan jäähtyä pöydällä sopivaksi. Lusikka on hyvä sekoitukseen. Sihti pitää puhdistaa.
Pyydä jotain tuttavaasi keittämään se sinulle valmiiksi. 10 litrasta rittää useampaan kertaan. Halutessasi teetä, lämmität veden mikrossa tai liedellä, koska se on jo valmiiksi keitetty. Kuumaan veteen lisäät teetä tai haluamasi mausteet. Nauti kuumana, lämpimänä tai maidon kanssa tai millä lisäkkeillä koet sen maistuvan itsellesi. Tyyli on vapaa.
Kyse on siis pienestä kattilasta kahvalla, ei iso ja painava.
Vierailija kirjoitti:
Pyydä jotain tuttavaasi keittämään se sinulle valmiiksi. 10 litrasta rittää useampaan kertaan. Halutessasi teetä, lämmität veden mikrossa tai liedellä, koska se on jo valmiiksi keitetty. Kuumaan veteen lisäät teetä tai haluamasi mausteet. Nauti kuumana, lämpimänä tai maidon kanssa tai millä lisäkkeillä koet sen maistuvan itsellesi. Tyyli on vapaa.
Varo kuitenkin polttamasta vettä kattilan pohjaan kiinni. Sen jälkeen kattilan puhdistaminen on todella työlästä, jopa mahdotonta.
Vierailija kirjoitti:
Keitetään vettä vedenkeittimellä, laitetaan sekaan tilkka kylmää vettä, ettei se kiehu ja kaadetaan teekannuun, missä odottaa teesihvilä tai teepussit, ja sitten kansi päälle ja odotellaan noin viitisen minuuttia, että se tee uuttuu siellä.
Yksi teepussi esimerkiksi riittää kahteen kupilliseen teetä.
En saanut sihvilää mahtumaan kunnolla, haittaako jos se on rutussa? On kuitenkin vedessä. Onneksi minulla on sihvilä, kun ei ole teepusseja. Nyt siis vain odottelen teetä.
Olen kuullut, että aina keitinveteen ehdottomasti suolaa! Pippuria ei.
Vierailija kirjoitti:
Ei anna palstavájakín pään sisäinen meteli rauhaa. Pakko vääntää paskaa tänne vaikka tietää olevansa palstan typerin.
Kunnon päivystävän vanhanpiian kommentti. Hyvä👍
Vierailija kirjoitti:
Keitetään vettä vedenkeittimellä, laitetaan sekaan tilkka kylmää vettä, ettei se kiehu ja kaadetaan teekannuun, missä odottaa teesihvilä tai teepussit, ja sitten kansi päälle ja odotellaan noin viitisen minuuttia, että se tee uuttuu siellä.
Yksi teepussi esimerkiksi riittää kahteen kupilliseen teetä.
Ei todellakaan laiteta sekaan kylmää vettä vaan annetaan sen jäähtyä minuutti siinä teekannua valmistellessa. Pusseja ei käytetä. Useimmat teet ovat parhaita 3-4 min haudutuksella.
Vierailija kirjoitti:
Ota puhdas kattila esiin. Mielellään uudehko, vanhasta voi irrota metallia. Laita sinne vettä, lähdevesi tai hanasta viileää - ensin hanasta lasketaan vähän aikaa vettä että tulee puhdas. Ulkomailla älä ota hanasta mitä tahansa vettä. Sen jälkeen aseta kattila liedelle siten ettei kahva tartu hihaan, sinne suuntaan, ehkä vähän poispäin. Vanhalla sähköhellamallilla laitan aluksi 3:lle säädön ettei kiehu yli, jos en vahdi siinä vierellä vaan jokusen metrin päässä. Kun sitä käydään katsomassa jonkin ajan kuluttua, voi laittaa säädön 4 ja hetken kuluttua takaisin katsomaan. Vesi pitää kaataa varovasti mukiin ettei roisku. Kahva ei saa olla kuumentunut. Kattilaan voi laittaa kannen ja kauemmas eri levylle seisomaan, jäähtymään. Sitten voi laittaa tee/hauduke sihdin mukiin ja sen sisälle hauduketta tai teetä, hetkeksi. Sokeria tai hunajaa myöhemmin, maitoa jos haluaa. Sen annetaan jäähtyä pöydällä sopivaksi. Lusikka on hyvä sekoitukseen.
Hei, nyt unohtui jotain tärkeää. Vettä täytyy myös sekoitella ettei se pala pohjaan. Muutoin kerrassaan loistavat ohjeet.
Vierailija kirjoitti:
Keitetään vettä vedenkeittimellä, laitetaan sekaan tilkka kylmää vettä, ettei se kiehu ja kaadetaan teekannuun, missä odottaa teesihvilä tai teepussit, ja sitten kansi päälle ja odotellaan noin viitisen minuuttia, että se tee uuttuu siellä.
Yksi teepussi esimerkiksi riittää kahteen kupilliseen teetä.
😳
Useimmille teelaaduille sopiva lämpötila on 70-90 astetta. Kiehuva vesi on liian kuumaa teelle, paitsi jollekin yrttiteelle voi kiehuttaa.
Samalla tavalla kuin keitetään teeveetä.