Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Selittäkää tyhmälle. Jos teen leivän ja laitan siihen 2 palaa juustoa ja laitan sen mikroon

Vierailija
11.12.2024 |

Niin onko se 2 palaa juustoa isompi kalorimäärä kun se sulaa, verrattuna siihen että teen leivän ja laitan 2 palaa juustoa leivälle suoraan paketista?

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei selitetä. 

Vierailija
2/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt riitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei hyvää päivää taas, huoh.

Vierailija
4/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

joissain ruoissa kypsentäminen voi aiheuttaa kemiallisia muutoksia, kuten sipulin kuullottaminen, jossa sen sisältämät sokerit karamellisoituvat ja happamuus vähenee, tehden mausta makeamman. Tämä on seurausta lämpötilan aiheuttamista kemiallisista reaktioista.

Juuston tapauksessa: Kun juustoa kuumennetaan, sen koostumuksessa voi tapahtua joitain kemiallisia muutoksia, mutta nämä ovat pääasiassa proteiinien denaturoitumista (rakenteen muuttumista) ja rasvan erottumista. Esimerkiksi:

Proteiinien denaturoituminen: Juuston proteiinit, kuten kaseiini, menettävät alkuperäisen rakenteensa kuumuuden vaikutuksesta.

Rasvan erottuminen: Kuumentaminen voi saada osan rasvasta erottumaan kiinteästä juustosta.

Nämä eivät kuitenkaan vaikuta kaloreihin, koska energiamäärä riippuu edelleen juuston sisältämästä rasvan, proteiinin ja hiilihydraattien määrästä. Ainoastaan maku ja suutuntuma voivat muuttua sulamisen tai ruskistamisen myötä.

Jos siis sulatat juuston mikrossa, kalorimäärä pysyy samana, mutta maku ja rakenne voivat muuttua sen mukaan, kuinka pitkälle juustoa kuumennetaan (esim. jos se alkaa ruskistua, Maillard-reaktio voi tuoda lisää makua).

Eli leipäsi on kalorimäärältään sama sulaneella ja sulamattomalla juustolla, mutta nautintosi määrä voi kasvaa! 😄

 

 

 

Vierailija
5/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän siihen juustoon ja leipään sitoutuu lämpöenergiaa ja jos syöt sen leivän lämpimänä, niin saat siitä enemmän energiaa kuin kylmästä leivästä.

Kun syöt kylmän leivän, niin sehän lämpenee elimistössäsi, eli elimistö joutuu käyttämään lämmitykseen vähän enemmän energiaa kuin lämpimää leipää syödessä.

Tuo lämmitykseen tarvittava energiamäärä taitaa kuitenkin olla sen verran pieni, ettei sillä suurta merkitystä ole. Ja maksaahan se sähkökin. Mutta joku halukas koekaniini voisi kokeilla, pystyykö jääpaloja rouskuttamalla laihtumaan, jos syö niitä reippaasti.

Vierailija
6/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

joissain ruoissa kypsentäminen voi aiheuttaa kemiallisia muutoksia, kuten sipulin kuullottaminen, jossa sen sisältämät sokerit karamellisoituvat ja happamuus vähenee, tehden mausta makeamman. Tämä on seurausta lämpötilan aiheuttamista kemiallisista reaktioista.

Juuston tapauksessa: Kun juustoa kuumennetaan, sen koostumuksessa voi tapahtua joitain kemiallisia muutoksia, mutta nämä ovat pääasiassa proteiinien denaturoitumista (rakenteen muuttumista) ja rasvan erottumista. Esimerkiksi:

Proteiinien denaturoituminen: Juuston proteiinit, kuten kaseiini, menettävät alkuperäisen rakenteensa kuumuuden vaikutuksesta.

Rasvan erottuminen: Kuumentaminen voi saada osan rasvasta erottumaan kiinteästä juustosta.

Nämä eivät kuitenkaan vaikuta kaloreihin, koska energiamäärä riippuu edelleen juuston sisältämästä rasvan, proteiinin ja hiilihydraattien määrästä. Ainoastaan maku ja s

Kiitos paljon tästä , olitkin ainoa joka selitti lunnen ymmärrtänyt. Nyt ymmärrän paremmin ja paljon kiitos vielä sinulle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai se on isompi määrä. 

Vierailija
8/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei hyvää päivää taas, huoh.

On varmasti asioita mitä et itse tiedä niin olisiko kiva kun kysyisit niistä ja vastattaisiin noin ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Häh? 

Vierailija
10/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tottakai se on isompi määrä. 

Ei ole??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tottakai se on isompi määrä. 

Ei ole??

Kyllä on koska se juusto paistuu ja rasvamäärä iso! Kinteäää

Vierailija
12/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

joissain ruoissa kypsentäminen voi aiheuttaa kemiallisia muutoksia, kuten sipulin kuullottaminen, jossa sen sisältämät sokerit karamellisoituvat ja happamuus vähenee, tehden mausta makeamman. Tämä on seurausta lämpötilan aiheuttamista kemiallisista reaktioista.

Juuston tapauksessa: Kun juustoa kuumennetaan, sen koostumuksessa voi tapahtua joitain kemiallisia muutoksia, mutta nämä ovat pääasiassa proteiinien denaturoitumista (rakenteen muuttumista) ja rasvan erottumista. Esimerkiksi:

Proteiinien denaturoituminen: Juuston proteiinit, kuten kaseiini, menettävät alkuperäisen rakenteensa kuumuuden vaikutuksesta.

Rasvan erottuminen: Kuumentaminen voi saada osan rasvasta erottumaan kiinteästä juustosta.

Nämä eivät kuitenkaan vaikuta kaloreihin, koska energiamäärä riippuu edelleen juuston sisältämästä rasvan, proteiinin ja hiilihydraattien määrästä. Ainoastaan maku ja s

Tämä oli ihana vastaus!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nää alapeukuttamassa ja esittää viisasta mutta on isompi kalorimäärä jos sen laitat mikroon. 

Avain sana tyydytteeneet rasvat / tyydyttömättömät

Vierailija
14/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseasiassa kalorimäärä voi olla hiukan pienempi, koska sulaneesta/erottuneesta rasvasta osa tarttuu lautaseen eikä päädy suuhun. Tällä ei kuitenkaan ole kovin merkittävää vaikutusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itseasiassa kalorimäärä voi olla hiukan pienempi, koska sulaneesta/erottuneesta rasvasta osa tarttuu lautaseen eikä päädy suuhun. Tällä ei kuitenkaan ole kovin merkittävää vaikutusta

Höpö höpö. Se on paljon rasvaisempaa.

Vierailija
16/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

🤣

Vierailija
17/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei selitetä. 

Miettikää. Tätä on nykysuomi.  Toinen pyytää nätisti apua ja tullaan vaan v i t t u i l e m a an että eipäs kerrota. Miettikää omalle kohdalle.

Vierailija
18/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itte en pilaisi juustoleipää mikrossa. Eikä lieni kovin terveellinen lämmitystyyli.

Vierailija
19/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

joissain ruoissa kypsentäminen voi aiheuttaa kemiallisia muutoksia, kuten sipulin kuullottaminen, jossa sen sisältämät sokerit karamellisoituvat ja happamuus vähenee, tehden mausta makeamman. Tämä on seurausta lämpötilan aiheuttamista kemiallisista reaktioista.

Juuston tapauksessa: Kun juustoa kuumennetaan, sen koostumuksessa voi tapahtua joitain kemiallisia muutoksia, mutta nämä ovat pääasiassa proteiinien denaturoitumista (rakenteen muuttumista) ja rasvan erottumista. Esimerkiksi:

Proteiinien denaturoituminen: Juuston proteiinit, kuten kaseiini, menettävät alkuperäisen rakenteensa kuumuuden vaikutuksesta.

Rasvan erottuminen: Kuumentaminen voi saada osan rasvasta erottumaan kiinteästä juustosta.

Nämä eivät kuitenkaan vaikuta kaloreihin, koska energiamäärä riippuu edelleen juuston sisältämästä rasvan, proteiinin ja hiilihydraattien määrästä. Ainoastaan maku ja s

Pakko olla joku tekoäly vastauksen takana, kuka jaksaisi muuten vastailla tällä tarkkuudella. 

Vierailija
20/35 |
11.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on kyllä klassikkoketjuainesta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi seitsemän