Voiko karjalanpaistilihoista tehdä jotain muuta?
Taas on karjalanpaistilihoja alennuksessa siellä täällä mutta ei oikein karjalanpaisti nappaa.
Kommentit (61)
Tykkään pilkkoa vähän pienemmiksi paloiksi, ruskistaa, tehdä hyvä kermainen kastike (valmiskastikekin käy) ja hautua uunissa mureaksi.
Vierailija kirjoitti:
Grillivartaita.
Tuohan onkin jännä idea.
Mikä tahansa muu liharuoka (pataruoka, keitto tai kastike). Tarvittaessa pilkot pienemmiksi ja saat niistä vaikka jauhelihaa tehtyä.
Moskovanpataa olen joskus tehnyt karjalanpaistilihoista. Ihan hyvää tuli.
Vierailija kirjoitti:
Borssikeittoa kannatta tehdä.
Suomessa ei tehdä mitään venäläistä.
mä olen joskus tehnyt näistä stroganoffia, ex-miehen mielestä karjalanpaistilihoista ei sellaista voinut tehdä :) Mut siitä tuli just hyvä koostmus kun possunliha tuo sitä pehmeyttä ja rasvaa ja naudanliha vähän voimakkaampaa makua. Eli eiköhän näistä voi ihan minkä tahansa lihakastikkeen vääntää, pippurikerman kanssa saa pippurikastikkeen tms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Borssikeittoa kannatta tehdä.
Suomessa ei tehdä mitään venäläistä.
Borssikeitto on ukrainalainen keksintö. Kuten melkein kaikki venäläiseksi luultu kelvollinen tavara/ ruoka/ taide/ tiede.
Voit keittää lihat kypsäksi vaikka kattilassa ilman uunia. Sitten nakkaa (mieluiten säästöön, koska liemi on hyvänmakuinen) nesteen pois ja tekee lihoille vaikka pussista kastikkeen ja lorottaa vielä kermaa sekaan. Keittämisen jälkeen lihan voi muuten vielä paistaa, jotta saa pintaan rapeutta. Tulee uskomattoman hyvää ja vähemmällä sähkön tuhlaamisella kuin mitä uunin käytössä tulisi.
Teki niin tai näin, niin karjalanpaistilihat kannattaa kypsentää pitkään kivan murakoiksi.
Murakalle suun mukaiselle lihalle löytää monta käyttöä.
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuro lihalla.
Tai tattaripuuro lihalla.
Tee vaikka paistilihakeitto.