Ruokasuosituksista jätetty täynnä sokeria oleva peruna pois
Haluavat kansan sairastuvan totaalisesti. Outoa on.
Kommentit (10)
Liimasin paperia keitetyillä perunalla. Kesti yhtä hyvin kuin makaronilla liimattu. Liima ei ole ruokaa, mutta kukin tavallaan.
Keitetty peruna on heti parempi vaihtoehto meille tyypin 2. diabetes- kansalle, kun sen laittaa keittämisen jälkeen jääkaappiin ja syö seuraavana päivänä.
https://salli.com/vessin-terveyspalsta/kypsennetty-ja-sitten-jaahdytett…
"Tärkkelys on hiilihydraatti, jota ruoansulatuksen amylaasientsyymit pilkkovat sokereiksi. Resistenttiin tärkkelykseen amylaasi ei pysty, vaan se kulkee hajoamatta paksusuolen mikrobien iloksi. Se siis muistuttaa kuituja."
"Ylipainoisille tai lihaville koehenkilöille tarjottiin kahdeksan viikon ajan päivittäin 40 grammaa resistenttiä tärkkelystä veteen sekoitettuna tarkasti vakioitujen aterioiden ohessa.
Resistentti tärkkelys laski koeryhmäläisten painoa lähes kolme kiloa. Sokeriaineenvaihduntaa kuvaavat laboratoriotestit osoittivat myös insuliiniherkkyyden kohentuneen. Vaikutukset välittyivät suolen mikrobiston kautta. Keskeinen vaikuttaja oli bakteeri nimeltä Bifidobacterium adolescentis"
Myös rasvan imeytyminen vähenee.
Googleen resistentti tärkkelys.
Näin jonkun terveysintoilijan testin, hänellä on siis ihan omasta valinnastaan jatkuva verensokerimittari, joka piirtää käppyrää vaikka vuorokaudesta.
Erot oli isot keitetyn ja keitetyn ja jääkaapissa jäähdytetyn potun välillä.
Näin perunasta saa hyödyllistä kuitua joka ruokkii vielä hyviä suolistobakteereja
Ap on idioottilammas joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan. Ne on SUOSITUKSIA. EI määräyksiä.
https://www.hs.fi/tiede/art-2000010247357.html
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/lukemisto/19f69163-e968-48c0-b6da-6…
Minulla ei vatsa oikein kestä "eilistä perunaa", vaan siitä seuraa ripuli. Toki se voi laihduttaa. Ehkä pikkuhiljaa totuttelemalla onnistuisi.
Ei peruna ole täynnä sokeria. Onko a.p. seonnut?
Onko aloitus muotoiltu väärin vai mitä?
Ei perunaa oli jätetty pois, sillä on ihan oma laatikko.
Sokereina kai pidetään ravintoaineissa glukoosia, fruktoosia, sakkaroosia, galaktoosia ja laktoosia. Perunassa ei ole mitään noista, mutta runsaasti kivennäisaineita ja jonkin verran vitamiineja ja proteiinia tärkkelyksen lisäksi. Resistentti/inertti tärkkelys vastaa elimistössä lähinnä liukoisia kuituja ja on monin tavoin terveellistä. Se ei liity pelkästään perunaan tai juureksiinkaan, vaan kaikkeen kypsennettyyn ja jäähdytettyyn tärkkelyspitoiseen ravintoon. Esimerkiksi jääkaappin laitettu pizza muuttuu terveysruoaksi uudelleen lämitettäessä, ainakin jos täytteinä on kasviksiakin, eikä prosessoitua lihaa, vaan muita proteiininlähteitä. Tätäkään harvoin kerrotaan. Kuten sitäkään, että maitorasvoilla on terveyden kannalta enemmän hyödyllisiä kuin kielteisiä vaikutuksia.
Peruna on paljon terveellisempi kuin esim leipä! Vertaapa sokereita (hiilihydraatti) vaikka näkkileipään. Jos on pakko elää syöden vain jompaa kumpaa, leipä vai peruna, kyllä se on peruna.
Vierailija kirjoitti:
Keitetty peruna on heti parempi vaihtoehto meille tyypin 2. diabetes- kansalle, kun sen laittaa keittämisen jälkeen jääkaappiin ja syö seuraavana päivänä.
https://salli.com/vessin-terveyspalsta/kypsennetty-ja-sitten-jaahdytett…
"Tärkkelys on hiilihydraatti, jota ruoansulatuksen amylaasientsyymit pilkkovat sokereiksi. Resistenttiin tärkkelykseen amylaasi ei pysty, vaan se kulkee hajoamatta paksusuolen mikrobien iloksi. Se siis muistuttaa kuituja."
"Ylipainoisille tai lihaville koehenkilöille tarjottiin kahdeksan viikon ajan päivittäin 40 grammaa resistenttiä tärkkelystä veteen sekoitettuna tarkasti vakioitujen aterioiden ohessa.
Resistentti tärkkelys laski koeryhmäläisten painoa lähes kolme kiloa. Sokeriaineenvaihduntaa kuvaavat laboratoriotestit osoittivat myös insuliiniherkkyyden kohentuneen. Vaikutukset välittyivät suolen mikrobiston kautta. Keskeinen vai
Sama pätee riisiin, jäähdytetty on terveellisempää. Esim retroherkku appelsiiniriisi on melkoinen terveyspommi verrattuna moneen muuhun jälkiruokaan.
Kuka hullu nyt perunan täyttää sokerilla? 100g perunaa sisältää 76 g vettä, 2 g proteiinia, 0,1 g rasvaa, 18 g hiilihydraatteja, 10 mg kalsiumia, 50 mg fosforia, 0,8 mg rautaa, pieniä määriä A-vitamiinia, tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia ja 9 mg C-vitamiinia. Peruna on todella hyvä ruoka.