Karjalanpaisti-lihan keittämiseen neuvoja?
Kauanko pienemmiksi paloiksi viipaloituja lihoja pitää keittää, että ne ovat kypsiä?
Teen siis keittoa niistä ensimmäistä kertaa.
Kommentit (10)
Keitosta en ole varma, mutta muistelisin n. 2h pitää keitellä hissukseen nautaa.
Itse olen tehnyt karjalanpaistin ihan uunissa, lihat,sipulit (porkkanat ym) ja mausteet uunivuokaan/ruukkuun ja KUUMAA vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyy veteen. Eka puol tuntia 200 tai 225 ja pari tuntia 150 asteessa, välillä sekoittelee, ettei päällimmäiset lihat ihan tummu. Hyvää on, kun lihapalat irtonaisia toisistaan, mutta ei kuitenkaan hajoa ihan silpuksi.
Mutta jos mureaa lihaa haluat niin tuo 2-3h ainaki.
ja äitini tekemä keitto noista lihoista on ollut aina niin hyvää, joten päätin koittaa tehdä itsekin ainaisen jauhelihan sijaan.
Ja paketista löytyi ohje juurikin tuohon uuniruokaan.
Ap
makuuntuakseen kunnolla.
Karjalanpaisti-nimikkeellä olevaa lihaa voi myös käyttää keittolihana tai valmistaa pataruokia. Ei ole erityistä karjalanpaistiosiota ruhossa.
Keitosta en ole varma, mutta muistelisin n. 2h pitää keitellä hissukseen nautaa.
Itse olen tehnyt karjalanpaistin ihan uunissa, lihat,sipulit (porkkanat ym) ja mausteet uunivuokaan/ruukkuun ja KUUMAA vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyy veteen. Eka puol tuntia 200 tai 225 ja pari tuntia 150 asteessa, välillä sekoittelee, ettei päällimmäiset lihat ihan tummu. Hyvää on, kun lihapalat irtonaisia toisistaan, mutta ei kuitenkaan hajoa ihan silpuksi.
(possua, nautaa, riistaa, lammasta, erilaisia versioita on) voi käyttää muuhunkin kuin karjalanpaistiin. Keittoa en ole niistä tehnyt, mutta esim burgundinpata-, chili con carne-tyyppistä ja tomaattipohjaista pataa.
Ap, keitä hiljalleen ja lyhyessä liemessä. Laita mukaan vähän juureksia, sipulia, pippuria, suolaa, laakerinlehti tai pari. Kun liha on kypsää, siivilöi liemi talteen, plokkaa lihat pois. Juurekset ovat varmaan jo ihan muusia, joten laita liemi kattilaan, lisää juureksia, vettä, mausteita. Lopuksi laita lihat mukaan. Ja paljon persiljaa :-)
Keitosta en ole varma, mutta muistelisin n. 2h pitää keitellä hissukseen nautaa.
Itse olen tehnyt karjalanpaistin ihan uunissa, lihat,sipulit (porkkanat ym) ja mausteet uunivuokaan/ruukkuun ja KUUMAA vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyy veteen. Eka puol tuntia 200 tai 225 ja pari tuntia 150 asteessa, välillä sekoittelee, ettei päällimmäiset lihat ihan tummu. Hyvää on, kun lihapalat irtonaisia toisistaan, mutta ei kuitenkaan hajoa ihan silpuksi.
Lihat KYLMÄÄN veteen.
Kuumenna kunnes kiehuvat, anna kiehua n. 1 tunti.
Kuori poia vaahtoa keitinveden pinnasta koko keittämisen ajan. Näin saat liemetä kirkkaan.
Lisää juurekset mausteet yms. Keitä kypsäksi.
erissä, sitten laita ne veteen ja uuniin useammaksi tunniksi porkkanoiden ja sipuleiden kanssa. Keitä perunat ja lisää lihat joukkoon.
pohotanko hella täysillä vai keskilämmöllä tms?