Oman yrityksen perustaminen, onko turhaa haaveilua?
En ole ihmisenä yrittäjähenkinen. Olen luova ja sosiaalisesti vetäytyvä introvertti. Kuitenkin tulen hyvin ihmisten kanssa toimeen ja olen opiskellut sekä kasvatus- että kulttuurialaa. Minulla aina ollut jossain etäällä pieni haave oman (kahvila-gallerian) yrityksen perustamisesta. Onko tällainen taloudellisesti erittäin vaikeaa? Mitä pitäisi tietää, että voi edes harkita yrittäjäksi ryhtymistä ja itsensä näin elättämistä?
Kommentit (28)
Byrokratia, hirveä verotus ja älyttömät energiakustannukset estää noin vain yrittämisen aloittamisen.
Tässä maassa yrittämisen aloitus on kallista ja riskit isot. Terveisiä hallitukselle. Moni voisi itsensä työllistää, mutta siihen ei uskalleta. Kulut on suuret.
Vaikeaa tuollaista on saada kovin tuottavaksi. Sitoo sinut tehokkaasti, et välttämättä pysty palkkaamaan ketään avuksesi. Kulut alkavat juosta ennen ensimmäistäkään asiakasta.
En oikein tiedä kahviloista näin lama-aikana, mutta oluttuopissa on kymmenkertainen kate kahvikuppiin verrattuna ja ravintoloilla ja pubeilla menee todella huonosti. Käy ensin suorittamassa jokin amis-kokki-tms opinnot, niin tiedät vähän mihin olet ryhtymässä. Lounas-puolella on vielä katetta jos ei ihan kympillä myy. Toki yrittäjän on itse tultava aikaisin aamulla ja siivottava paikat sulkemisen jälkeen, ei noihin kannata palkkatyöntekijää laittaa. Eli yrittäjä tekee omalla työllä itselleen palkan. Muuten aika veitsenterällä-ala.
Ei taida enää nakkikioskit kannattaa?
Niin kauan, kun ei tarvitse palkata vierasta työvoimaa, niin voi onnistuakin. Monet tai oikeastaan harvat vielä olevat kyläkaupat toimivat perheen työllä.
Yrityksen perustaville on kaikenlaisia kursseja ja jonkinlaista apuakin kai saatavilla.
Kaikkihan on mahdollista. Tuota ajatusta kannattaa kypsytellä ihan rauhassa, pohdiskella, kuulostella, antaa vastausten tulla luoksesi ennemmin kuin "laittaa hihat heilumaan".
Kuulostaa kalliilta paikalta. Kahvilat ei nyt ole huudossa, ja parhaiten pärjää ne, kenellä on varaa pysyä pelissä.
Myy taidettasi en 100000 eurolla. Jos tämä onnistuu 6 kuukaudessa, voit harkita yrittämistä.
Mielestäni idea on hifistelyä, jolle ei ole tällä hetkellä tilausta. Ei eletä nousukautta. Ihmiset vetäytyneet koteihinsa lipittämään omia tarjouskahvejaan.
Kysyntä ja tarve ensin. Monissa kaupungeissa ei ole iltaisin kahvilat auki. Jos noin on teilläkin niin siihen rakoon voi mahtua. Toki vie sitten ne illat, kun yrittäjän on tehtävä töitä.
Kahvila-galleriat eivät menesty ellet ole yrittäjänä valtakunnan julkkis tai sitten yrityksen toimitilojen pitää sijaita erityisen edukkaassa paikassa.
Mieti nyt, mitä kaikkea jo kahvilan perustamiseen tarvitaan kylmäkalusteineen, astianpesukoneineen ja vitriineineen. Keittiössä täytyy olla tarpeeksi tilaa ja vesipisteitä. Asiakkaille pitää olla WC. Liisata voi esimerkiksi kassakoneen, mutta maksaa sekin.
Sopivia tiloja on toki tyhjillään, mutta missä ja mihin hintaan.
Joskus laskin, että vilkkaan valtatien varrella olevaan kahvilaan pitäisi saada ostajia hörppäämään kuppi kahvia ja tilaamaan jokin pulla kerran viidessä minuutissa, jotta homma löisi leiville.
Voi sinnitellä jos tekee kaiken siivousta myöden itse ja käyttää esimerkiksi palkattomia harjoittelijoita.
Ota yhteyttä paikalliseen yrittäjäjärjestöön ja heidän kauttaan paikallisiin kahvilayrittäjiin. He osaavat kertoa alan tilanteesta. Tällä hetkellä taitaa ajat olla haastavat. Monilla ei ole varaa sen paremmin kahviloihin kuin taiteeseenkaan. Konkurssit ja lopettamiset on yleisiä.
On. Huono liikeidea. Ei tule menestymään.
Masessa siilinkari lopetti kahvilan oli 60v.samassa paikassa remoontoitu siisti paikka Monet muutkin lopettaneet Jos olet pelipaikoilla Saat monta kupposta myydä kuluhisi Monelle keskustan kupillat liian kaliita mestoja
Vierailija kirjoitti:
En oikein tiedä kahviloista näin lama-aikana, mutta oluttuopissa on kymmenkertainen kate kahvikuppiin verrattuna ja ravintoloilla ja pubeilla menee todella huonosti. Käy ensin suorittamassa jokin amis-kokki-tms opinnot, niin tiedät vähän mihin olet ryhtymässä. Lounas-puolella on vielä katetta jos ei ihan kympillä myy. Toki yrittäjän on itse tultava aikaisin aamulla ja siivottava paikat sulkemisen jälkeen, ei noihin kannata palkkatyöntekijää laittaa. Eli yrittäjä tekee omalla työllä itselleen palkan. Muuten aika veitsenterällä-ala.
On liikaa sanottu, että yrittäjä voisi nostaa itsellensä palkkaa, palkka on kalleiten verotettu ja sosiaalikulustettu rahan ottamisen muoto yrityksestä.
Palkkaa maksavat yritykset ajautuvat ajan mittaan konkurssiin.
Mieti että jospa kaupallistat tube-kanavaksi koko yrittäjyyshomman? Tuossa Pajamies - niminen tubettaja n 50t seuraajalla kehui että tienaa bruttona n 180000 euroa. Oilsiko live-lähetys kahvilasta kiinnostava? Ehkä ei itsesään, mutta samalla kerrot yrittäjyystarinaa ja eteen tulevia juttuja... No niin, tää oli vain yksi idea. Toi lounas-ravintola voisi olla ok, jos paikka on oikea.
Romanttinen idea, mutta kovaa työtä ja todennäköinen epäonnistuminen.
On.