Siis aloittaako jotkut oikeasti joululaatikoiden ja torttujen vääntämisen jo lokakuussa?
Tiedän kyllä muutaman joulu"hullun" jotka valmistaa joulukoristeita jo elokuussa mutta että soselaatikoita uunin kautta pakkaseen jo nyt? Ei vaan voi käsittää.
Kommentit (31)
Minä ostin tänään kaupasta 4 joulutorttua, kaksi söin jo kahvin kanssa. Siinäpä ne taitaa sitten olla tälle vuodelle. 2 jäljelle jäänyttä syö joku muu.
Glögiä jo maisteltu ja torttutaikina ostettu pakkaseen, josta teen tällä viikolla ekat tortut. laatikoita en tee etukäteen jouluski, vaan vasta viime hetkellä, enkä niitä pakasta.
Syksyhän vielä on ja lämmintä, mutta glögi ja torttu maistuu silti.
Tuskin kukaan tekekään laatikoita pakkaseen tähän aikaan. Mistä ap on tuollaista edes keksinyt? Et tiedä itsekään yhtään tuollaista, eikä kukaan kommentoijakaan joten tuskin kukaan tekekään.
itse en ainakaan tunne ketään, joka nyt tekisi joukuruokia pakkaseen.
Askartelin jo joulukalenterin ettei ensi kuussa tarvi hösätä sen kanssa. Joulutortut valmistuu vasta Itsenäisyyspäivänä. Ja jouluruuat vasta aaton aattona.
Mä tein jo, kun porkkanoita meinasi jäädä syömättä. Tein yhtenä iltana riisipuuroa iltapalaksi ja sen loput laatikoihin. Kyllähän ne ehtisi myöhemminkin, mutta tykkään ennakoida, tehdä ruokia, ja oon tarkka hävikkiruoan kanssa.
No kätevän kuuloista tehdä valmiiksi, niin kerkeää siinä joulun alla rauhassa valmistella muuta. Joillainhan sellainen joulukiire/kaaos on ilmiö
Joulutorttuja paistellaan satunnaisesti ympäri vuoden, tosin meidän tortuissa on harvoin luumutäytettä. Aprikoosi on hyvää.
Viettääkö joku oikeasti vielä joulua???
Vierailija kirjoitti:
Joo, en tiedä minkälaiselle armeijalle ne sitä ruokaa tekee, se on jo sitten vanhaa kun on varsinainen juhlapäivä. Minä teen laatikot aina aatonaattona ja osan aattonakin, koska perunalaatikko on parasta ihan tuoreena.
Olen huomannut, että jotkut vaan kuvittelee että ne pitää tehdä etukäteen että on kunnon ihminen. Ihan eläkeläiset, vähävaraisetkin, jotka ei tee isoja satseja, iloitsee että nyt on tehtynä pakkaseen kaikki... en tiedä mitä sitten tekevät joulun alla, töissä eivät enää ole ja asuvat pienessä asunnossa jonka siivoamiseen menee ehkä pari tuntia.
Ai, minä en tunne ketään tuollaista. Ei kukaan edes puhu joulusta vielä mitään. Minusta tuntuu, että just ne mummot on lopettaneet joulun hössäämisen ja ostaa sen rosolllin ja lanttulaatikon kaupasta vähän ennen joulua. Omatkaan vanhemmat ei enää laita joulua juuri ollenkaan, Ei enää jaksa eikä kiinnosta.
Vierailija kirjoitti:
Joulutorttuja paistellaan satunnaisesti ympäri vuoden, tosin meidän tortuissa on harvoin luumutäytettä. Aprikoosi on hyvää.
niitä kutsutaan kausitortuiksi EI joulutortuksi
Miksi niitä torttuja tekisi pakastimeen, eikö ne ole jouluna jo huonoja? Tortut tekee niin nopeasti ja parhaita ne on heti uunista otettuina. Itse paistan tortut jouluaattona.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joulutorttuja paistellaan satunnaisesti ympäri vuoden, tosin meidän tortuissa on harvoin luumutäytettä. Aprikoosi on hyvää.
niitä kutsutaan kausitortuiksi EI joulutortuksi
Torttuja ovat.
Aloittaako joku oikeasti kysymyksensä sanalla siis. Miksi ihmeessä? Ilmeisesti kyseessä on yksinkertainen vähän koulutettu ihminen.
Ei tartte sit samaan aikaan tehdä syötäviä, joulusiivousta ja viime hetken paniikkishoppailua. Sitä kutsutaan ennakoinniksi. Tai ehkä jollain on tässä kuussa rahaa sen verran ylimääräistä, että on järkevää tehdä niitä joulueväitä nyt valmiiksi. Ens kuussa hankitaan sitten pari lahjaa ja joulukalenterit lapsille ja joulukuussa kuusi ja uuden vuoden juhlistamiseen paketti nakkeja ja tähtisadetikut.
Minä teen lanttu- ja porkkanalaatikoita muulloinkin kuin jouluna, etenkin näin syksyisin kun juurekset on tuoreita ja edullisia. Eihän laatikot ole pelkästään jouluruoka. Jouluksi en tee kuin vasta aattona, koska on parasta tuoreena.
Vierailija kirjoitti:
Tuskin kukaan tekekään laatikoita pakkaseen tähän aikaan. Mistä ap on tuollaista edes keksinyt? Et tiedä itsekään yhtään tuollaista, eikä kukaan kommentoijakaan joten tuskin kukaan tekekään.
itse en ainakaan tunne ketään, joka nyt tekisi joukuruokia pakkaseen.
Minä tunnen, äitini. Enää hän ei kykene mutta aikoinaan pystytti laatikkotehtaan aina loka-marraskuussa. Meitä oli perheessä jopa 5 henkeä ja niitä laatikoita piti vääntää niin että viimeisiä syötiin pitkälle kevääseen. Samoin torttuja ja pasteijoita väännettiin hirmumäärät ja pipareita sekä kakkuja lähempänä joulua. Liekö joku tarve varmistaa että ruokaa on kun lapsuudessaan sodan jäljiltä ei ollut niin paljoa.
Vierailija kirjoitti:
Jouluruoka on paskaa
Ruoka ei koskaan ole paskaa, mutta pahaa se voi olla, jos sitä ei osaa tehdä. Jouluruuat on ruokaa siinä misää joku muukin ruoka ja hyvää, kun sen hyväksi tekee. Ei kasvislaatikot koskaan ole pahoja. Suomalainen jouluruoka on aika terveellistä ja lähinnä kasvista. ei ollenkaan hullumpaa.
Toki en itsekkään jouluruokia syö, kuin vain juuri jouluna ja tapaninpäivänä on jo pizzapäivä, mutta ei jouluruuat huonoja ole.
Kaikki jotka on niin juntteja, että haukkuu ruokaa paskaksi , toivon että he jokupäivä näkee nälkää.
Joo, en tiedä minkälaiselle armeijalle ne sitä ruokaa tekee, se on jo sitten vanhaa kun on varsinainen juhlapäivä. Minä teen laatikot aina aatonaattona ja osan aattonakin, koska perunalaatikko on parasta ihan tuoreena.
Olen huomannut, että jotkut vaan kuvittelee että ne pitää tehdä etukäteen että on kunnon ihminen. Ihan eläkeläiset, vähävaraisetkin, jotka ei tee isoja satseja, iloitsee että nyt on tehtynä pakkaseen kaikki... en tiedä mitä sitten tekevät joulun alla, töissä eivät enää ole ja asuvat pienessä asunnossa jonka siivoamiseen menee ehkä pari tuntia.