Vinkkejä! Miten ootte tehny ite liharuoat vauvalle?
Lähinnä mietin että vedänkö sen lihan nyt sitten ihan soseeksi sauvasekoittimella? Ollaan siis pian aloittelemassa liharuokien syömistä.
Ja paljonko laitan sitä per annos? Onko jääpalakuution kokoinen pala hyvä n. pilttipurkilliseen kasviksia?
Kiitos
Kommentit (6)
paljolta, jos tarkoitat pientä pilttipurkillista.
Itse ostin lihatiskiltä pienen palan porsasta, jonka keitin. Keitin ison bataatin ja sen sekaan sitten lihapalat ja sauvasekoittimella sekaisin.. keitinvedellä sitten haluttu notkeus soseseen.
sosetta niin, että keitin perunaa, porkkanaa ja muita vihanneksia, mitä nyt lapsi jo syö. Ruskistin lihan teflonpannulla omassa rasvassaan ja lisäsin keittoon. Laitoin lientä (vettä) sen verran, että sitä oli soivasti soseuttamista ajatellen. Mausteeksi saatoin laittaa tuoretta persiljaa tai tilliä tai vähän sipulia. Mun vauvalla on ollu aina hyvä masu, joka on kestänyt kaiken.
Keittämisen jälkeen sitten keitto soseeksi.
sauvasekoittajaa tarjota.. tulee liisteriä.
pikkupakastepusseihin pakastimeen.. ja sit keitin pari perunaa ja porkkanaa muutaman päivän välein ja säilöin ne keitinvedessään jääkaapissa, otin sieltä, lämmitin ja vedin mössöksi sen lihamurun kanssa. Voihan siihen heittää mauksi vähän vaikka korviketta tai äidinmaitoa.
sauvasekoittajaa tarjota.. tulee liisteriä.
saman jutun, jos liian kauan pyörittää niin liisteriksi tuli.
Kiitos vinkeistä. Laitan paistilihat keittymään, soseet on jo pakkasessa silikonimuffinivuoissa :)
Ap
keitin kattilallisen kasviksia ja siinä seassa kimpaleen paistia. Suunnilleen samassa suhteessa kuin vaikka lihakeitossa olisi aineksia, ajattelin että silloin ei tule liikaa tai liian vähän lihaa. Lopuksi vedin kaikki sauvasekoittimella soosiksi ja pakastin pahvimukeissa joiden päälle panin folion.