Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Työpaikka lounas

Vierailija
17.10.2024 |

Miksi Suomessa on tapana syödä raskas lounas?

Olen asunut vuosi ulkomailla ja missään muaalla ei ole työpaikkaruokaloita tai lounasetuja. Lounas on yleensä kevyt salaatti tai toast-tyyppinen leipä, jos edes sitäkään. Lounaat syödään deskin ääressä tai liikkeellä. Kukaan ei pidä pitkiä ruokataukoja - ainakaan business maailmassa.

 

Voiko joku avata minulle, minkä takia edelleen ylläpidetään raskasta ja väsyttävää lounashetkeä? On väsyttävää selittää kollegoille, miksi en lähde mukaan heidän mättö-hetkiinsä tai jos lähden ladon lautaseni täyteen salaattia.

 

 Ymmärrän raskaat lounaat ruumiillista työtä tekevillä, mutta että myös toimistotyöläiset. 

Syötkö ”kunnon” lounaan työpaikka?

Vaihtoehdot

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti! Nälkä pysyy loitolla ja aivot toimivat kirkkaasti. Illalla ei tarvitse vääntää illallista kotona.

Vierailija
2/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole aikaa. Pitää ajaa kokoajan. Syön illalla kotona kokopäivän kalorit. M39

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamiainen ja lounas ovat ne ateriat milloin syödään kunnolla, koska on myös kulutusta. Illallinen huomattavasti kevyempi, periaatteessa vain pitämään nälän tunne pois. Tietenkin jos vedät hillittömän lihastreenin illalla pitää sitten myös tankata proteiinia.

Vierailija
4/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä luulen, että tähän on syynä se, että Suomi on kaupungistunut aika vasta ja kuitenkin aika pitkään on sitten kouluissa tarjottu (edes jonkinlainen) lämmin kouluruoka. Kaupugistuminen vaikuttaa tähän siis sikäli, että maaseutuvaltaisessa yhteiskunnassa on ollut yleisempää se, että lounaallakin tarvitsee syödä raskaammin, jotta jaksaa päivän töitä vs. kevyt kaupunkilaisen elämä. Eli meille on kasvanut jo monta sukupolvea, joka on lapsesta saakka tottunut syömään lämpimän lounaan.

Monessa muussa maassa kouluruokaa ei tarjota, joten ihmiset ovat lapsesta saakka tottuneet syömään lounaaksi jotain eväitä, leipää tai jotain sipsejä, keksejä jne.

Kulttuurillinen tottumiskysymys varmasti pitkälti.

Vierailija
5/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen 100% etätyötä, ja syön joko täytetyn voileivän tai salaattia lounaaksi. En todellakaan ala lämpimiä ruokia kokkailla kesken työpäivän, enkä kaipaa mitenkään sitä tukevaa ruokaa silloin muutenkaan, tulee vaan väsy 14-15 välillä. Mä syön päivän tukevimman aterian klo 20 aikoihin.

Vierailija
6/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt aika puhtaasti etätöitä koronan jälkeen, niin kotona on hyvin kevyt lounas. Kerran viikossa lähden tyypillisesti kodin ulkopuolelle syömään kunnon lounaan johonkin ravintolaan.

Kun ne isot buffet lounaat aikoinaan yleistyi, niin eihän siinä ollut kuin jonkun aikaa, niin älysi nopeasti, että kannattaa aika paljon sitä salaattia mättää lautaselle ja vähentää hiilareita, että iltapäivällä ei alkanut väsyttämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin kunnon lounaan, jos ehtisin, mutta opettajana kun on vain vartti jos sitäkää aikaa kiskoa ruoka alas 

Vierailija
8/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän joka päivä 1-1,5 tunnin lounastauon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurin syy on seisova pöytä, josta suomalaiset ovat tottuneet suurelta osin syömään lounaansa ja tähän yhdistettynä pula-ajan perintö. Kun lounasta mennään syömään buffettiin josta on maksettu, siellä syödään itsensä niin turvoksiin että jaksetaan mieluusti ei vain päivälliselle vaan koko loppupäivä sillä lounasruualla. Muualla Euroopassa ja maailmalla lounaat syödään usein lautasannoksina tai jostain kotoa tuodusta eväsrasiasta.

Vierailija
10/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä luulen, että tähän on syynä se, että Suomi on kaupungistunut aika vasta ja kuitenkin aika pitkään on sitten kouluissa tarjottu (edes jonkinlainen) lämmin kouluruoka. Kaupugistuminen vaikuttaa tähän siis sikäli, että maaseutuvaltaisessa yhteiskunnassa on ollut yleisempää se, että lounaallakin tarvitsee syödä raskaammin, jotta jaksaa päivän töitä vs. kevyt kaupunkilaisen elämä. Eli meille on kasvanut jo monta sukupolvea, joka on lapsesta saakka tottunut syömään lämpimän lounaan.

Monessa muussa maassa kouluruokaa ei tarjota, joten ihmiset ovat lapsesta saakka tottuneet syömään lounaaksi jotain eväitä, leipää tai jotain sipsejä, keksejä jne.

Kulttuurillinen tottumiskysymys varmasti pitkälti.

 

Joo, kaikissa maissa ei maatöissäkään ole syöty tukevaa lämmintä lounasta. Esim. Kreikassa on ollut perinteistä, että jotain pientä purtavaa vaan otetaan evääksi joka säilyy lämpimässä, ja voi sieltä syödä töiden lomassa. Tyyliin pala juustoa, oliivia, suolattua lihaleikettä, leipää/paksimadi-korppua, ehkä joku päivälliseltä yli jäänyt peruna lohkottuna, joku hedelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen 100% etätyötä, ja syön joko täytetyn voileivän tai salaattia lounaaksi. En todellakaan ala lämpimiä ruokia kokkailla kesken työpäivän, enkä kaipaa mitenkään sitä tukevaa ruokaa silloin muutenkaan, tulee vaan väsy 14-15 välillä. Mä syön päivän tukevimman aterian klo 20 aikoihin.

No et varmaan kaipaa kunnon lounasta kun et persettäs kotoonta nosta, ei mitään kulutusta käytännössä. Sitten maha täyteen ja kohta pehkuihin... ei sitten kannata ihmetellä painon nousua, varsinkaan kun 30v menee rikki ja aineenvaihdunta alkaa vielä hidastuu.

Vierailija
12/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt aika puhtaasti etätöitä koronan jälkeen, niin kotona on hyvin kevyt lounas. Kerran viikossa lähden tyypillisesti kodin ulkopuolelle syömään kunnon lounaan johonkin ravintolaan.

Kun ne isot buffet lounaat aikoinaan yleistyi, niin eihän siinä ollut kuin jonkun aikaa, niin älysi nopeasti, että kannattaa aika paljon sitä salaattia mättää lautaselle ja vähentää hiilareita, että iltapäivällä ei alkanut väsyttämään.

Monilla se tuntuu olevan hiilari, joka väsyttää. Mulla se on proteiini. Voin kyllä vetää vaikka lautasellisen pastaa tomaattikastikkeella, eikä väsytä. Mutta jos syön pihvin lounaalla, olen ihan kuollut iltapäivällä, vaikea pysyä kirjaimellisesti hereillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
13/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, kesällä hampurilainen+banaani, talvella joku eväsleipä+hedelmäsalaatti myöhemmin 

Vierailija
14/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silloin, kun tein kevyttä työtä, söin kevyen lounaan. Nyt teen fyysisesti raskasta työtä, joten jos en saa kunnollista ateriaa työpäivän aikana, alan olla työturvallisuusriski viimeistään 2 tuntia ennen työvuoron päättymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt aika puhtaasti etätöitä koronan jälkeen, niin kotona on hyvin kevyt lounas. Kerran viikossa lähden tyypillisesti kodin ulkopuolelle syömään kunnon lounaan johonkin ravintolaan.

Kun ne isot buffet lounaat aikoinaan yleistyi, niin eihän siinä ollut kuin jonkun aikaa, niin älysi nopeasti, että kannattaa aika paljon sitä salaattia mättää lautaselle ja vähentää hiilareita, että iltapäivällä ei alkanut väsyttämään.

Monilla se tuntuu olevan hiilari, joka väsyttää. Mulla se on proteiini. Voin kyllä vetää vaikka lautasellisen pastaa tomaattikastikkeella, eikä väsytä. Mutta jos syön pihvin lounaalla, olen ihan kuollut iltapäivällä, vaikea pysyä kirjaimellisesti hereillä.

Mä olen kuullut syyksi verensokerin nopean nousun ja sitten lasku perään. Tuolloin on aikas sama mitä mahaan pistää.

Vierailija
16/16 |
17.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan alalla kun työntekijöitä pidetään väkisin osa-aikaisina, niin 7 tunnin työpäivään kuuluu kaksi 12minuutin taukoa. Tämän 12 minuutin aikana täytyy käydä myös vessassa ja jos tupakoi niin tupakalla myös. Eli työpäivän aikana et todellakaan ehdi syödä mitään muuta kuin leivän ja banaanin tms.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kuusi seitsemän