Selittäkää joku: Miten aurajuustopaketin avaaminen vaikuttaa sen säilyvyyteen?
Sanotaan, että pitäisi käyttää viikon sisällä avaamisesta. Mutta mitä se folio oikein suojaa avaamattomanakaan, eihän se mikään ilmatiivis ole?
Kommentit (12)
Se folio toimii kuin foliohattu. Avattuna hallituksen ajatustenlukusäteily pilaa juuston viikossa.
Pikemminkin kertokaa miten sen kolmiomallisen folio Aurajuustopaketin saa uudelleen KIINNI! En ole elämäni aikana onnistunut siinä tehtävässä, vaikka melko monta kertaa olen yrittänyt. Lopputulos on aina "MYTTY".
Ai ei ole ilmatiivis? Kiedopa sitten muutama kierros foliota pääsi ympärille tiukasti ja koita hengittää.
No jos sen käärii avaamisen jälkeen rullafolioon niin säilyykö se sitten pidempään?
Vierailija kirjoitti:
Ai ei ole ilmatiivis? Kiedopa sitten muutama kierros foliota pääsi ympärille tiukasti ja koita hengittää.
Ei sitä ole muutama kerros, yksi kerros vain. Eikä se mitenkään pihahda tai poksahda avatessa, kuten tyhjiöpakkaukset yleensä.
Se on käsitelty ja pakattu hygieenisissä oloissa. Ikäviä mikro-organismeja on mahdollisimman vähän. Kun sen avaa, niitä tulee siihen väistämättä enemmän ja enemmän. Lisänä vielä lämpötilan vaihtelut, kun juustoa kiikuttaa jääkaapista huoneenlämpöön.
Oikeasti niin homjuusto kuin muutkin juustot säilyvät tosi hyvin. Homejuuston säilyvyysaikaa lyhentää huomattavasti sen sisältmämä kosteus.
Ota juusto pois foliosta, ja laita sopivaan kannelliseen rasiaan.
Rasian pohjalle ripaus suolaa ja myllystä mustaa pippuria.
Säilyy paremmin ainakin muutaman päivän.
Minulla kyllä tulee yleensä syötyä aika nopsaan avaamisen jälkeen.
Laitan avatun homejuuston joko uuteen folioon, tai kannelliseen rasiaan. On säilynyt jääkaapissa hyvänä yli viikon, tai ainakaan en ole mitään mahatautia koskaan saanut.
Täällä taas "asiantuntijat" vauhdissa.
Vierailija kirjoitti:
Pikemminkin kertokaa miten sen kolmiomallisen folio Aurajuustopaketin saa uudelleen KIINNI! En ole elämäni aikana onnistunut siinä tehtävässä, vaikka melko monta kertaa olen yrittänyt. Lopputulos on aina "MYTTY".
Vaihda folio uuteen rullasta.
Elintarvikkeet pakataan tehtaalla varsin steriilisti, ja välittömästi kun pakkauksen avaa, sinne pääsee sormista ja ilmasta mikorobeja ja happea, jotka nopeuttavat pilaantumisprosessia.
On se ilmatiivis, kunnes avataan. Vaikka kyseessä on homejuusto, siihen voi silti kehittyä muita homeita ja bakteereja, jotka ovat terveydelle vaarallista lajia.