Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Meal prep - teetkö? Mitä ruokia?

Vierailija
17.09.2024 |

Aloitin tämän. Teen arkipäiviksi ruoat valmiiksi sunnuntaina, osa menee jääkaappiin seuraaville päiville ja loput pakastimeen loppuviikoksi. Aikaa menee muutama tunti, mutta viikolla voi sitten syödä ilman päänvaivaa.

Tuntuu säästyvän rahaa myös, kun tekee kerralla enemmän.

Mitä ruokia olet tehnyt meal preppinä?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan kaikki ruuat teen noin.

Vierailija
2/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tehdään ruokaa kyllä etukäteen jääkaappiin ja pakkaseen että on mistä ottaa. Ja niin teki jo äitinikin.

Jossain vaiheessa sille keksittiin hienompi nimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina useammaksi päiväksi ruokaa, mutta yhteen kattilaan, vuokaan tms. Meal preppauksessa ruoat taidetaan jakaa annosastioihin. Mutta siis ihan perusruokia, kuten keittoja, kiusauksia, laatikoita, pataruokia jne. Jos lisukkeeksi tulee salaattia vai vaikka pakastevihanneksia, ne valmistan aina erikseen, kun mielestäni ne eivät pysy kovin hyvinä montaa päivää jääkaapissa,

Vierailija
4/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No onpa hieno nimi keksitty ruoanlaitolle. No ei kai siin, varmaan kiinnostavampaa jossain tiktokissa niin.

Vierailija
5/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Välillä joo, etenkin työreissuilla jos hotellissa on jääkaappi käytössä tai kiireviikoille tulee valmistelua ruuat etukäteen. 

Olen aika laiska näissä, yleensä hiilihydraattina on kvinoaa tai spelttiä, joskus kauraa/ohraa, proteiinina tofua, linssejä tai erilaisia papuja/kikherneitä, lisäksi saattaa olla salaatti juustoa tai raejuustoa. Vihanneksiin porkkanaa, kurkkua, tomaattia, paprikaa ja sen verran jaksan yleensä panostaa, että lisään avokadoa ja siemeniä muutoin valmiisiin annoksiin. En kyllä pysty pakastamaan oikein näitä, tuoreet vihannekset ei kestä. 

Lisäksi kaapissa on aina erilaisia hedelmiä ja pähkinöitä välipaloiksi ja jälkiruoaksi jos tekee mieli makeaa.

Vierailija
6/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei Ap, esivalmistelut eivät muutu sen paremmaksi kuin ennenkään vaikka kuinka käyttäisit englanninkielisiä termejä. Tuo on ollut kaikkien oikeitten ruoanlaittotaitoisten ihmisten tapa kautta vuosisatojen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä vi tun mealprep

Vierailija
8/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen kerralla isomman satsin mistä syön useamman päivän. Vähintään sellaisen annoksen että siitä saa Lounaan pariksi päiväksi töihin, Siinä on riittävästi preppailua mun tarpeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meal prep on varmaankin tullut termiksi fitnessvillityksen myötä. Suomeksi se nyt vaan on tehdä ruokia pakkaseen.

Vierailija
10/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen lähes joka viikonloppu kanan paistileikkeitä (luutonta reittä) höyryuunissa 1,6-2,4 kg kerrallaan (800g paketteja Lidlistä). Suolaan ensin 20min 10% suolavedessä, huuhtelen ja laitan höyryuuniin 62 asteeseen yrttien kanssa noin 1,5 tunniksi. Nämä ovat valmiita syötäväksi, mutta kalpeita. Samalla tulee hyvää kanalientä, jonka kiehautan ja suodatan, jotta siitä tulee kirkasta. Paistan kanat ennen syömistä valurautaisessa grillipannussa muutaman minuutin, jolloin saavat väriä, makua ja lämpenevät. Taipuvat moneen; salaatteihin, pastoihin ja sellaisenaan eri lisukkeilla. Jos ei omista höyryuunia, niin voi tehdä vesihauteessa sous-vide sirkulaattorilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen lähes joka viikonloppu kanan paistileikkeitä (luutonta reittä) höyryuunissa 1,6-2,4 kg kerrallaan (800g paketteja Lidlistä). Suolaan ensin 20min 10% suolavedessä, huuhtelen ja laitan höyryuuniin 62 asteeseen yrttien kanssa noin 1,5 tunniksi. Nämä ovat valmiita syötäväksi, mutta kalpeita. Samalla tulee hyvää kanalientä, jonka kiehautan ja suodatan, jotta siitä tulee kirkasta. Paistan kanat ennen syömistä valurautaisessa grillipannussa muutaman minuutin, jolloin saavat väriä, makua ja lämpenevät. Taipuvat moneen; salaatteihin, pastoihin ja sellaisenaan eri lisukkeilla. Jos ei omista höyryuunia, niin voi tehdä vesihauteessa sous-vide sirkulaattorilla. 

Miksi toi Lidl pitää aina mainita jos sieltä on ostanut jotain ?  Maksaako kys.kauppa siitä jotain ?

Miksi ei mainita S tai K tai Alepaa ja Salea jos niistä hankkii jotain ? 

Tää oli ihan yleinen ihmettelyn aihe.

Vierailija
12/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen lähes joka viikonloppu kanan paistileikkeitä (luutonta reittä) höyryuunissa 1,6-2,4 kg kerrallaan (800g paketteja Lidlistä). Suolaan ensin 20min 10% suolavedessä, huuhtelen ja laitan höyryuuniin 62 asteeseen yrttien kanssa noin 1,5 tunniksi. Nämä ovat valmiita syötäväksi, mutta kalpeita. Samalla tulee hyvää kanalientä, jonka kiehautan ja suodatan, jotta siitä tulee kirkasta. Paistan kanat ennen syömistä valurautaisessa grillipannussa muutaman minuutin, jolloin saavat väriä, makua ja lämpenevät. Taipuvat moneen; salaatteihin, pastoihin ja sellaisenaan eri lisukkeilla. Jos ei omista höyryuunia, niin voi tehdä vesihauteessa sous-vide sirkulaattorilla. 

Miksi toi Lidl pitää aina mainita jos sieltä on ostanut jotain ?  Maksaako kys.kauppa siitä jotain ?

Miksi ei mainita S tai K tai Alepaa ja Salea jos niistä hankkii jotain ? 

Tää oli ihan yle

Koska siellä on 800g pakkauksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
17.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meal prep on varmaankin tullut termiksi fitnessvillityksen myötä. Suomeksi se nyt vaan on tehdä ruokia pakkaseen.

Esivalmistelua se tarkoittaa, ei yksin ruokien pakastamista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kolme